Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Femkampsgatan 7B, Lunden

Kvadratsmart och renoverat

Totalrenoverad etta med insynsskyddat läge. Här bor du kvadratsmart på en lugn adress i en snart skuldfri brf. El ingår!

Välkomna till detta väldisponerade och stilfulla hem. Bostaden totalrenoverades 2016 och präglas av ljusa ytskikt samt sober färgsättning som gör det enkelt att inreda snyggt. Kök och allrum har en öppen disposition med insynsskyddat fönster mot Femkampsgatan, varifrån du kan njuta av en trevlig utsikt över de lummiga omgivningarna. En platsbyggd säng med underliggande förvaring skapar praktisk förvaringslösning. Köket är smakfullt inrett med stilfull inredning i vitt samt integrerade vitvaror, bland annat diskmaskin, och intill finns ett platsbyggt bord med fällbar bänkskiva. Här bor ni i en solid brf med mysig uteplats och grillmöjligheter. I Lunden bor du lugnt och avskilt med närhet till lummig grönska och sprudlande stadsliv. Via buss och spårvagn når man city på nolltid och i området finns flera mataffärer, restauranger, caféer och charmiga småbutiker.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  20 kvm

 • Avgift

  1 451 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  BV

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  20 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  BV
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  27 (Brf) / 0901 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 451 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, El, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  1.46941%
 • Andelstal avgift

  1.52829%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • Försäkring

  816 kr/år
 • Totalt

  816 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-15
 • Energiprestanda

  157 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar dig med ljust laminatgolv, vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg. Ett praktiskt hyllsystem ger gott om plats för förvaring. I taket sitter infällda spotlights. Föreningen installerade en ny säkerhetsdörr under 2019. 

ALLRUM
Ljust allrum med öppen disposition mot köksdelen. Här finns en platsbyggd säng med underliggande förvaring. Två insynsskyddande fönster skänker ljus och utanför har ni utsikt mot Femkampsgatan och staden. Allrummet är inrett med ljust laminatgolv, ljusa väggar och infällda spotlights i taket som skapar stämningsfull belysning.

KÖK
Köket är smakfullt inrett i vitt med mörk laminatskiva och grått kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd varmluftsugn med kombinerad mikro, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. I taket sitter infällda spotlights. Ett platsbyggt bord med nerfällbar skiva fungerar som matbord.

BADRUM
Badrummet renoverades 2016 och är inrett med klinkergolv i stenimitation samt helkaklade väggar i vitt med en fondvägg i natursten i duschdelen. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch med glasvägg. I taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Femkampsgatan 7-9 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 26 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:7. Fastigheten byggdes 1944, fastighetens värdeår är 1987. Föreningen förvärvade fastigheten 2004 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum. Föreningen har också en trevlig uteplats med utemöbler och grillmöjlighet.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Vid närliggande ICA Överås finns det parkeringsplatser att hyra utomhus eller under tak, för mer information kontakta P-bolaget i Göteborg. Det råder även viss fri parkering i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg.

RENOVERINGAR
Nedan ett urval av gjorda renoveringar. För mer information se årsredovisning.
1987 Byttes V/A-stammar samt elstammar. Samma år renoverades fasaden och nya balkonger byggdes.
2006 Renoverades samtliga badrum.
2009 Hissrenovering samt 4 nya balkonger byggdes.
2013 Installerades nytt portlåssystem.
2014 Spolades avloppsrör.
2015 Gjordes en OVK av ventilationen. Samma år byttes fläktar på vind.
2016 Rengöring av ventilation.
2017 Installerades digitalt bokningssystem av tvättstugan. Under året byttes även porttelefoner.
2018 Byttes fjärrvärmeundercentral samt fler balkonger byggdes.
2019 Målning och renovering av trapphus samt källare och vind. Byte radiatorer och termostatventiler. Man utförde även en energideklaration.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långsgående underhållsplan. Föreningen planerar under året att byta torktumlare i tvättstugan samt byta avfuktningsfläkt i torkrummet. Föreningen planerar även att utföra en OVK 2021 samt renovera hissar under 2023. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi och kommer under 2020 att bli helt skuldfria. De har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget men har diskuterat att sänka avgifterna när lånen är helt avbetalda (2020-01-02).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2020-01-02), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.