Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Nordostpassagen 42, Linné

Välplanerad 1,5:a med balkong


Stilfullt cityboende med solfylld balkong och bredband inkluderat i månadsavgiften. Väldisponerad 1,5:a på tredje våningen med mycket ljusinsläpp och goda förvaringsmöjligheter. Hiss finns!

Genomtänkt bostad med stora fönsterpartier som skänker ljus och rymd till den välskötta lägenheten. Den härliga balkongen har sol från lunch till kväll och är en given plats att nyttja under sommarhalvåret. I vardagsrummet finns det plats för både soffa och matbord. Intill ligger en mysig sovalkov med plats för dubbelsäng. Hemmet har genomgående ljusa materialval som gör lägenheten lätta att inreda. Här bor ni i ett eftertraktat område med en utmärkt kombination av ett rikt restaurangutbud, butiker och Slottsskogens sköna natur. Tack vare de praktiska kommunikationerna kan ni med lätthet ta er till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  39 kvm

 • Avgift

  2 600 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  39 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3/6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1967
  1964-1969
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband (100 Mbit/s) ingår i avgiften.
 • Församling

  Göteborgs Oscar Fredrik
 • Lägenhetsnummer

  0360 (Brf) / 1302 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 600 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad).
 • Andel i föreningen

  0.28690%
 • Andelstal avgift

  0.28%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 060 kr/år
 • Försäkring

  2 352 kr/år
 • Totalt

  5 412 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Säljaren har omfattning Stor hos försäkringsbolaget IF– utöver drulle ingår utökat reseskydd och förmånligt villkor för ny hemelektronik.

Energi

 • Energideklaration

  2019-11-04
 • Energiprestanda

  187 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  G

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Blåvalen är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2003. Totalt finns 240 bostadsrätter, 17 hyresrätter och 20 lokaler med varierande verksamhet  (matbutik, förskola, vandrarhem, frisör, tandläkare mfl). Föreningen består av fyra byggnader med följande adresser: Nordostpassagen 36-42, 49-53, 44-48 och 55-59.

HEMSIDA
www.blavalen.se

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 6:34. Fastigheterna uppfördes 1964-1969. Föreningen förvärvade fastigheterna 2006 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär Fastighetsförvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en tvättstuga i varje huskropp och en mysig innergård som är bilfri och barnvänlig. Här finns även grill och sittmöbler. Dessutom finns övernattningslägenhet, gemensamhetslokal, cykelmekarlokal, cykelrum och separat barnvagnsrum samt en intressegrupp för stadsodling. All information om detta kan ni läsa mer om på föreningens hemsida.

PARKERING
Föreningen förfogar över 172 garageplatser, en plats kostar cirka 740 kr/mån och väntetiden ligger på ca 6 mån. Det finns även ett antal laddningsstationer för elbilar och är du intresserad av detta kontaktar du Brf Blåvalen styrelse. Boendeparkering finns att tillgå i området se: www.goteborg.se/boendeparkering 

KABEL-TV/BREDBAND
Bredband (250/100 Mbit/s), grundutbudet i TV och telefoni från ComHem ingår i månadsavgiften. Fiber är indraget till samtliga lägenheter. 

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

RENOVERINGAR
2009-2010 Genomfördes relining av stammarna.
2010 Installerades nya fläktar för centralventilation.
2011 Renoverades takterrasserna.
2012-2013 Genomfördes en fasadrenovering då även balkonger renoverades och gjordes större.
2017 Renoverades hissar.
2019/2020 Renovering av samtliga entréer samt målning av trapphusen.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större underhåll är planerade.

EKONOMI
Avgifterna för bostadsrätterna sänktes med 20% 2015. Någon förändring av avgiften är inte planerad. Man siktar även på att amortera ner lånen och räknar med att kunna amortera 2-3 miljoner årligen de närmsta 5 åren.

DELAT ÄGARSKAP
Föreningen tillåter delat ägarskap mellan till exempel barn och föräldrar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2020-02-05) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en rymlig hall med parkettgolv och ljust målade väggar. Här finns flera garderober och bra plats för avhängning av ytterkläder.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har stora fönsterpartier som skänker ljus och rymd. Parkettgolv samt vitmålade väggar förutom en fondvägg i cappuccino. Här finns plats för både soffa och matbord. Härifrån når ni den mysiga balkongen och den rymliga sovalkoven.

BALKONG
Solfylld balkong med plats för bord och stolar. Balkongen har under sommaren sol från lunch till kväll, en härlig plats att nyttja under årets varma månader!

SOVALKOV
Sovalkov med parkettgolv och fondvägg i färg cappucino samt vitmålade väggar. Här finns det plats för både dubbelsäng och nattduksbord.

KÖK
I köket möts ni av parkettgolv, vitmålade väggar och en fondvägg i grått. Fönster med utsikt mot balkongen och gården.  Köket har gott om förvaringsutrymmen i flera skåp och är är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, spis, fläkt samt städskåp. Nylackerade luckor i en ljusgrå ton och vitt kakel över arbetsbänkarna.

BADRUM
Badrummet är inrett med plastmatta på golvet samt kaklade väggar. Här finns wc, handfat, badkar och skåp.

Område

Linné

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.