Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Wadmansgatan 1, Lorensberg

Sekelskiftesdröm med stor och solfylld balkong

Genomgående, sekelskiftesvåning med solig balkong och generös takhöjd.

Bostaden genomsyras av tidstypiska detaljer som takrosetter, spegeldörrar, bevarat serveringsskåp och vackra stuckaturer. Från det renoverade köket når ni hemmets stora och solfyllda balkong som ligger mot den lugna innergården. Ett förtjusande cityhem med goda förvaringsutrymmen, nyrenoverade ytskikt och fina plankgolv. Här bor man i en lågt belånad förening som ligger i en vacker fastighet anno 1893. Utanför porten har ni nära till kommunikationer, Avenyn, Korsvägen och Hedens rika utbud.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  89 kvm

 • Avgift

  2 972 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  89 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1893
  Värdeår 1929
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem och Telia
 • Lägenhetsnummer

  16 (Brf) / 1303 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 972 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, TV (Basutbud). Föreningen har ett kollektivt elavtal. Varje medlem betalar för sin del kvartalsvis.
 • Andel i föreningen

  4.55%
 • Andelstal avgift

  4.54712%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 800 kr/år
 • Försäkring

  2 200 kr/år
 • Totalt

  5 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är baserade på säljarnas uppgifter. I bostaden bor 2 vuxna och 1 barn.

Energi

 • Energideklaration

  2008-07-16
 • Energiprestanda

  142 kWh/m2 och år

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Engelbrektsgatan 55 är en äkta bostadsrättsförening och består av 17 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2002-10-09 och förvärvade fastigheten Heden 27:4 år 2006.

Föreningens adresser år Engelbrektsgatan 55 och Wadmansgatan 1. Lägenhetsfördelningen är 2 st 2 rok, 6 st 3 rok, 2 st 4 rok, 5 st 5 rok och 2 st som år större än 5 rok.

FASTIGHETEN
Heden 27:4 Fastigheten bebyggdes cirka år 1893 och värdeåret är 1929. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska och Opalen den tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, förvaringsmöjlighet för barnvagn samt en innergård.

PARKERING
Är man folkbokförd på adressen kan man ansöka om boendekort hos Göteborgs Stad, se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Telia.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR
2019 – Uppförande av miljöhus på innergården.
2018 – Renovering av trapphuset på Engelbrektsgatan 55
2018 – Ommålning av portgång vid Wadmansgatan 1
2017 – OVK
2014 – Målning/renovering av fönster
2014 – Målning av tak samt gårdsfasad
2013 – Renovering av trapphus på Wadmansgatan 1
2013 – Garantibesiktning Borinfiltration
2013 – Sättningsavvaägning
2012 – Byte av termostater på radiatorer
2010 – Elstambyte
2010 – Installation av värmekablar i hängrännor och stuprör runtom byggnaden
2009 – Relining av avloppsstammar
2009 – Byte av lås
2009 – Byte till säkerhetsdörrar gällande ytterdörrar mot innergården
2008/2009 – Genomförande av borinfiltration, WSP var entreprenör. Då konstaterades att pålarna inte var utsatta för rötangrepp så rustbädd och pålar är i det närmsta intakta
2008 – Renovering av hiss

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2042.

Under januari ska en branskyddsgenomgång utföras för miljöhuset och WSP skall komma och göra nya mätningar hur huset rör sig.

Ny energideklaration ska göras och under våren planerar föreningen att måla och göra ett underhåll på den nedre delen av huset med målning, nya fönsterbleck etc. Inga exakta datum finns för detta i nuläget (2020-01-04)

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2020-01-04). Ekonomin år väldigt bra och inför 2018 sänktes månadsavgifterna med cirka 9%. Belåningsgraden år mycket låg – enbart 956 kr/kvm enligt årsredovisning 2018. Föreningen har även lokalhyresgäster (kontrakten har förlängts) som inbringar goda löpande intäkter samt en stor outnyttjad råvind som vid en försäljning skulle inbringa både kapital och löpande intäkter. Finns inga planer för vinden i nuläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-01-04) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Vitt brädgolv och målade väggar i en ljus kulör. Här finns plats för avhängning.

VARDAGSRUM
Vitt brädgolv och målade väggar i en ljus kulör. Takrosett och stuckatur. Här finns förvaring i form av en klädkammare samt plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

KÖK
Vitt brädgolv och ljust målade väggar. Takrosett, stuckatur, höga fotlister och breda dörrfoder. Köksinredning i vitt, ovan bänkskivan som är i massiv trä sitter stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och ugn. All utrustning är i rostfritt utförande och av märket Siemens. Matplats för minst 6 personer. Från köket når ni ut till bostadens stora balkong med dubbla helglasade dörrar och plats för grill.

SOVRUM 1
Vitt plankgolv och målade väggar i en ljus kulör. Takrosett och stuckatur. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring i form av två dubbla samt två enkla fristående garderober.

SOVRUM 2
Vitt brädgolv och målade väggar i vitt. Här finns förvaring i form av bevarat serveringsskåp, hyllplan inbyggt i väggen, ett litet förråd med hyllplan samt plats för en större säng. Egen ingång till trapphus (igensatt i dagsläget).

BADRUM
Kalkstensklinker och halvkaklade väggar i vitt samt målat vitt. Infällda spotlights i tak. Badrummet är utrustat med WC, spegel, duschkabin, handfat med arbetsbänk i sten samt tvättmaskin (Elektro Helios).

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.