Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 23B, Lunden

Högt upp i huset med solig västerbalkong och vidsträckt utsikt

Tidsenlig funkistvåa på vån 3/4. Totalrenoverat, högkvalitativt kök från Noblessa samt rymlig balkong i väster med storslagen utsikt över staden. Lugnt läge utan insyn och fönster i två väderstreck. Yteffektiv med god förvaring. Bredband ingår!

Här bor ni högt över staden med en makalös utsikt bland grönskande omgivningar. Totalrenoverat, fullutrustat kök från Noblessa med vitvaror från Bosch. Här finns vardagslyx som diskmaskin, vinkyl och kombinerad ugn och micro. Framtagna brädgolv löper tröskelfritt och taken är sänkta med dimbara spotlights. Hemmets höga läge gör att ni bor tyst och avskilt utan någon störande insyn. På den rymliga balkongen kan ni njuta i solen från eftermiddag till kväll och vila ögonen på den vackra vyn framför er. Mysigt sovrum med smart platsbyggd garderobslösning samt badrum med tvättmaskin. Till bostaden hör dessutom både vind- och källarförråd. Ett toppläge i gemytliga Lunden med täta turer in till city alldeles utanför porten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  51 kvm

 • Avgift

  3 476 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  51 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vind- och källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  548 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 476 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  1.30065%
 • Andelstal avgift

  1.40354%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 720 kr/år
 • Försäkring

  1 740 kr/år
 • Totalt

  5 460 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2010-06-29
 • Energiprestanda

  127 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
På tredje våningen välkomnas ni till denna fina 2:a med vackra detaljer från byggtiden. Redan i hallen är funkischarmen påtaglig med ett gediget framtaget brädgolv, något som matchas fint med vitmålade väggar. Den tilltagna ytan erbjuder goda möbleringsmöjligheter och här finns plats för avhänging samt förvaring i en mindre inbyggd garderob samt en lite större klädkammare. Taket är sänkt med inbyggda spotlights, vilket även är gjort i kök och vardagsrum.

KÖK
Ett totalrenoverat L-format kök från välrenommerade Noblessa med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i underskåp, lådor samt överskåp ända upp till tak. Inredningen är tidlös med vita luckor och ovanför bänkskivan i betongimitation sitter ett kakel i vitt som belyses av infällda spotlights. Utrustningen är kvalitativ med rostfria vitvaror som ger ett enhetligt intryck och här inryms en kolfilterfläkt, kombinerad ugn och micro, induktionshäll, vinkyl, kombinerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i en vit kulör. Här ryms ett matsalsbord för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Bostadens ljuvliga sällskapsrum har ett lugnt läge, utan någon störande insyn. Rummet förlängs av en härlig balkong och det stora glaspartiet släpper in rikligt med ljus och bjuder på en vacker och milsvid utsikt. På golvet fortsätter det tröskelfria brädgolvet från hallen och väggarna är målade i en vit kulör. Den väl tilltagna ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. Via dubbla balkongdörrar i glas når ni hemmets rymliga balkong.

BALKONG
Bättre än så här blir det inte. Njut av ett högt och fritt läge med en storslagen utsikt att vila ögonen på. Härifrån kan ni även skåda en vacker solnedgång och sprakande nyårsfyrverkerier. Balkongen ligger i väster med sol under eftermiddag och kväll och här kan ni inreda med bord och stolar samt annan dekoration. På golvet ligger en praktisk trätrall.

SOVRUM 
Hemmets sovrum har heltäckningsmatta med underliggande framtaget brädgolv och väggar målade i en mörkgrå ton. Här har man platsbyggt en garderobslösning med flera garderober samt överskåp, och en 1,80-säng ryms perfekt emellan. Det finns även inbyggda nattduksbord med eluttag samt spotlight för mysbelysning. Ett stort fönster förser rummet med ljus.

BADRUM
Ett rymligt badrum, med klinkergolv som är målat i grått och helkaklade väggar i vitt med en svart bård. Badrummet är utrustat med wc, handfat, stort spegelskåp med belysning, duschkabin samt tvättmaskin. Här finns även även ett fönster för vädring samt spotlights i taket.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Ränten är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 68 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Räntmästaregatan 21A-21F samt Räntmästaregatan 23A-23C. Föreningen bildades år 2000.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 37:6. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av MBA.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, två tvättstugor samt en möteslokal.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 460 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2020-01-24).

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1 183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2045.

2001 Installerades nya entrédörrar samt byttes fönster i fastigheterna, exklusive vardagsrumsfönster.
2002 Genomfördes ett rörstambyte och samtliga badrum renoverades. Samma år byggdes en ny tvättstuga i hus 23.
2003 Renoverades tvättstugan i hus 21.
2004 Lades halva taket om i hus 21, andra halvan byttes ut i början på 90-talet. Samma år installerades ny portkod, målades sidan mot Räntmästaregatan samt gavlarna i hus 21.
2004-2005 Installerades egen fjärrvärmeanslutning. Samma år byttes stamventiler och termostatsventiler installerades på samtliga radiatorer.
2005 Högtrycksspolades samtliga köksstammar.
2006 Byttes resterande fönster som ej byttes 2001.
2006-2007 Genomfördes ett elstambyte för att möjliggöra installation av elspisar.
2008 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och alla trapphus renoverades samt målades.
2010 Stängdes stadsgasen av och pluggades i gatan. Samma år bekostade föreningen byte av spis för samtliga hyreslägenheter.
2011 Byggdes balkonger till samtliga lägenheter.
2013 Reparerades sockeln samt byttes källarfönster.
2015 Asfalterades föreningens gemensamma parkering.
2017 Installerades 3 nya tvättmaskiner i 23:an samt reparerades och ommålades källarstaketet. Samma år lagades en äldre mur vid parkeringsplatsen, genomfördes en utgrävning av ytan mot husfasaden där ny buskplantering planeras samt rengjordes och behandlades trapporna i trapphusen.
2018 Lagades håligheter i asfalten framför huset.
2019 Byte av rör från fastighet till gatan från hus 23, byte av isolering och fasad på de fyra kortsidorna på husen, lagning av asfalt, trädfällning samt byte av kvarvarande stamdelar i källare för spillvatten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att färdigställa rörbytet, några rör återstår.

Enligt föreningens underhållsplan planerar de även under 2020 att måla om plåt på taket, renovera området vid parkeringen, energideklarera fastigheterna på nytt samt att byta ut torkmaskiner i föreningens två tvättstugor. De planerar också under 2021 att genomföra en OVK- besiktning.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2020-01-24).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-01-24) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.