Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sten Sturegatan 17, Lorensberg

Citypärla med stor och solig balkong

Möjlig 3:a i fint skick med stor och solig balkong. Välplanerad med generös takhöjd och hiss i huset. Badrummet totalrenoverades 2019.

Ni välkomnas till denna ljusa bostad med lugnt läge mitt i stan. Från det rymliga vardagsrummet når ni hemmets möblerbara balkong via helglasade dörrar. Ett förtjusande cityhem med goda förvaringsutrymmen och socialt planerat kök. Bostaden ligger i en stabil förening i en byggnad uppförd 1922. Utanför porten har ni restauranger butiker och goda kommunikationer. Avenyn, Heden, evenemangsstråket och Korsvägen ligger alla i direkt närhet.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  77 kvm

 • Avgift

  3 802 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2/6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  77 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2020.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt bostadsrättsföreningen är boarea 76 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden 3 rum och kök.
 • Våning

  2/6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
  Stor och modern hiss utan trappsteg in
 • Byggår

  1922
  Värdeår 1986 (omfattande renovering av huset)
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  2 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 802 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
 • Andel i föreningen

  4.50733%
 • Andelstal avgift

  4.50733%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 100 kr/år
 • Försäkring

  2 200 kr/år
 • Totalt

  6 300 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Hemförsäkring via Folksam , elnät och elhandel från Göteborgs Energi. Enligt säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2021-01-20
 • Energiprestanda

  140 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Sten Sturegatan 17 är en äkta bostadsrättsförening och förvärvades 2005. I föreningen finns 22 lägenheter varav alla upplåts med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 25:9. Fastigheten bebyggdes 1922. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförvaring, tvättstuga, soprum med återvinning och en trivsam innergård med utemöbler och grillplats.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig att städa trappen cirka 2 gånger per år. Det anordnas även 2 gemensamma städdagar per år.

PARKERING
För folkbokförd på adressen erbjuds boendekort från Göteborgs Stad. För villkor och priser se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR

2006             Grundförstärkning och upprustning av fönster

2008             Nya balkonger och renovering av entré

2010-2011    Renovering fasad

2011-2012    Utbyte lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar

2014             Renovering av tvättstuga och soprum

2015-2016    Upprustning av gården samt uteplats

2017             Upprustning/målning av trapphus

2018             Byte av trappstegsbeläggning i samband med OVK

2019             Renoverat fläktrum, installerat digital bokningstavla till tvättstuga samt nytt staket och tak över port in mot dörren.

2019-2020    Rörunderhåll samt inventering funktion element

2020             Fönsterbyte på våning 4 och 5 pga brandmyndighetsbeslut
2020             Ny porttelefon

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2020-2022  Målning av balkongräcken loftgången
2021            Ny utrustning tvättstuga
2024            Målning betongpelare innergård
2025            Uppgradering innergård

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 1986 och 2035. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Se mer i årsredovisning 2019.

EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi med låga lån och låga avgifter. Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget. Föreningens lån är för närvarande amorteringsfria. Föreningen har även bra hyresintäkter från de lokaler som ligger i föreningen.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en rymlig hall med plats för sittmöbel, hatthylla och avhängning av ytterkläder. Dessutom fyra spegelgarderober och två inbyggda skåp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger grått klinker samt ekparkett.

BADRUM
Badrummet renoverades hösten 2019 med vita helkaklade väggar och elegant klinkergolv. Badrummet är utrustat med handdukstork, kommod, badrumsskåp, duschväggar i glas, vägghängd wc, tvättmaskin och torktumlare (kombinerat), samt spotlights i tak.

KÖK
Köket erbjuder matplats för större sällskap och har även bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köksinredningen består av vita handtagslösa luckor, grått Höganäskakel och bänkskiva i svart komposit. Den maskinella utrustningen består av extra högt kyl- och fryskåp, infälld induktionshäll, varmluftsugn, micro, diskmaskin samt fläkt. Samtliga vitvaror är i rostfri design.

KLÄDKAMMARE
Bostadens rymliga klädkammare är inredd med hyllsystem och klädstång. Väggarna är målade i vit och på golvet ligger ekparkett.

ARBETSRUM/MÖJLIGT ANDRA SOVRUM
Mellan kök och vardagsrum finns ett mindre rum lämpligt för exempelvis en skrivbordshörna. Byggs rummet ihop med den intilliggande klädkammaren går det även att få till ett tredje rum i bostaden som då kan nyttas som sovrum eller gästrum. 

VARDAGSRUM
Den generösa takhöjden och de helglasade balkongdörrarna skapar ett härligt ljus i det rymliga vardagsrummet. Vitmålade väggar och ekparkett.

BALKONG
Från vardagsrummet nås den soliga och möblerbara balkongen. En given plats att nyttja under årets varma månader.

SOVRUM
Sovrummet ligger utan insyn i ett lugnt och rofyllt läge mot innergården. Även här möts man av den generösa takhöjden och utanför fönstren bjuds det på grönska. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Utöver de fem garderoberna erbjuds plats för både dubbelsäng och nattduksbord.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.