Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Olivedalsgatan 9, Linné

Kvadratsmart och ljus citybostad i populära Linné

Tvåa mot Linnégatan med bra förvaring, hiss och bredband inkluderat i avgiften. Möjlig minitrea och renoveringsbehov.

Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i detta ytterst välplanerade hem med härligt ljusinsläpp från hemmets generösa fönsterpartier. Bostaden har en social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här bor ni populära HSB Brf Linné med flera faciliteter som festlokal, övernattningsrum, gym och bastu.

Linnéstaden bjuder på ett myller av restauranger och caféer. Kommunikationer finns utanför porten och i närheten ligger mysiga Slottsskogen och Ängårdsbergen.
I kvarteren finns dessutom apotek, bageri, mataffärer och offentlig service som förenklar vardagspusslet. I den här centrala bostaden bor ni med alla tänkbara fördelar ett stenkast bort.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  54.5 kvm

 • Avgift

  3 741 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 9

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  54.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 9
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1984
 • Förråd

  Förråd intill lägenhet och källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel TV via Com hem samt bredband via Bredbandsbolaget/Telenor
 • Lägenhetsnummer

  64 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 741 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband (250/100) Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  0.26835%
 • Andelstal avgift

  0.26835%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  3 900 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Schablonberäknad.

Energi

 • Energideklaration

  2010-09-27
 • Energiprestanda

  109 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planskiss

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Linné i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av bostadshus med totalt 270 bostadsrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1981 och har adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6 och 10, Sveagatan 25, 27 och 29, Olivedalsgatan 1, 5A-B, 7A-B och 9 samt Linnégatan 64-66.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 9:14. Fastigheten bebyggdes 1984. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med lekytor för barnen och pergola med grill för umgänge under sommarhalvåret. Som medlem i föreningen har man också tillgång till tre gästrum med egna badrum och gemensamt pentry, en fest- och konferenslokal, gym och bastu, pingisbord samt cykelrum. I föreningen finns också två tvättstugor. Varje tvättstuga är utrustad med 2 maskiner och en torktumlare. Utöver detta finns torkrum, mangel och strykmöjligheter.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar en gemensam städdag per år.

PARKERING
Föreningen förfogar över 92 garageplatser samt 8 MC-platser. En garageplats kostar cirka 824 kronor i månaden, en MC-plats kostar cirka 257 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga garage- samt MC- platser.

Adressen Olivedalsgatan 9 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
TV via Com Hem samt fiberbredband via Telenor. Grundutbud av TV och bredband 250/100 ingår i avgiften.

ÖVELÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I fastighetsförsäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2006 Renoverades tvättstuga då nya tvättmaskiner installerades och nytt torkrum iordningställdes. Under samma år renoverades hissdörrar.
2007 Spolades V/A stammar i kök och badrum.
2010 Energideklarerades fastigheten samt genomfördes en OVK-besiktning. Under samma år installerades nya hisskorgar/innerdörrar på 10 av föreningens 14 hissar.
2012 Renoverades fasad mot Nordenskiöldsgatan och taket målades om. Under samma år renoverades föreningens restauranglokal Gyllene Prag.
2013 Renoverades fasad mot innegården.
2014 Installerades nya hisskorgar/innerdörrar på resterande 4 hissar i föreningen och i samband med installationen monterades nödtelefoner i hissarna. Under samma år rustades innergårdar upp, målades och justerades fönster på Olivedalsgatan och plåttaken samt fastighetens sockel målades om. Under året genomfördes också en OVK-besiktning av ventilationen.
2016 Kompletterades målning av plåttaken, genomfördes en ombyggnation av föreningslokalen och gymmet fräschades upp. Under samma år målades samt justerades fönster på Nordenskiöldsgatan 2-4 samt Sveagatan 25-29. Hissmotorer och apparatställ byttes ut på Linnégatan 64-66 samt Nordenskiöldsgatan 6, en OVK-besiktning genomfördes och maskindelar för värme och ventilation kompletterades samt byttes ut. Passagesystem installerades i gästrummen och föreningslokalen och belysningsarmaturer byttes ut till ledljus med rörelsevakter i trappuppgångar på Linnégatan 64-66 samt Nordenskiöldsgatan 6. Entrén målades om och fräschades upp på Sveagatan 29 och en del vattenskador av olika omfattning och orsaker åtgärdades.
2017 Antogs nya Stadgar, kompletterades målning av plåttaken, färdigställdes ombyggnationen av föreningslokalen samt målades återvinningsrum, källargångar, garage och parkeringsplatser. Hissmotorer och aparatställ byttes ut på Sveagatan 29 och Nordenskiöldsgatan 10, en OVK-besiktning genomfördes och maskindelar för värme och ventilation kompletterades och byttes ut. Belysningsarmaturer byttes ut till ledljus med rörelsevakter i några av källargångarna och en del vattenskador av olika omfattning och orsaker åtgärdades.
2018 renoverades hissarna på Olivedalsgatan, trasiga tegelstenar har bytts ut i hörnet av Olivedalsgatan och Linnégatan samt att källarbelysning har bytts ut.
2019 slutfördes ett arbete med att renovera hissarna. Det installerades 10 laddstolpar i garaget samt att ett nytt bokningssystem för tvättstuga, gästrum mm införts.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen ser över möjligheterna att installera solceller på taket för fastighetsel. Taken ska målas sommaren 2020. Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar planerade de kommande åren och inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Juli månad är 2020 avgiftsfri, i övrigt har föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen. (2020-04-21) Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en rymlig hall med garderob, hatthylla och bra plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och på golvet ligger en målad mörkgrå plastmatta.

Direkt i anslutning till bostaden har ni även tillgång till ett av lägenhetens två förråd (det andra är placerat i källaren). Ytterdörren är en säkerhetsdörr.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen finner ni en bra klädkammaren med ljusgrå målade väggar samt plastmatta.

BADRUM
Även badrummet ligger i anslutning till hallen. Här finns tvättmaskin (Bosch), torkskåp, badkar, wc, handfat samt spegelskåp. Väggarna har både vitt kakel och är målade i en grå/svart ton. På golvet ligger en ljus våtrumsmatta. Badrummet är av äldre standard och i behov av renovering.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen mot köket skapar en bra rymd och ger en social atmosfär, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna målade i en ljusgrå ton. Här finns gott om plats att möblera med stort matbord, soffgrupp och övrigt möblemang. Ett ljust rum som man även skulle kunna bygga ett litet extra rum i.

KÖK
Köksinredningen består av vita skåpsluckor, vitt kakel och vit arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys, spis samt fläkt. Här finns även ett skafferi. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna målade i en ljusgrå ton.

SOVRUM
Sovrummet ligger mot Linnédalsgatan och har en trevlig vy mot Linnégatan från de rejäla fönstren. Här finns plats för dubbelsäng och i nuläget står det en lös garderob som följer med köpet om man vill. Väggarna är målade i en ljusgrå färg och på golvet ligger en gråmålad plastmatta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.