Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Wrangelsgatan 2B, Lunden

Renoverat hem med stor balkong och underbar utsikt

Renoverad genomgångstrea i högt läge med vacker utsikt. Ljust hem med rymligt kök, fräscht badrum samt både balkong och loftgång.

Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i detta renoverade hem som genomsyras av ljus och rymd. Bostadens kök totalrenoverades 2017 och är klassiskt inrett i vitt med gröna överskåp. Integrerade vitvaror, diskmaskin och en inbyggd vinkyl är pricken över i:et. Bostadens loftgång och balkong ligger i motsatta väderstreck vilket gör det möjligt att njuta av solen största delen av dagen. Den ljuvliga balkongen med eftermiddags- och kvällssol har ett högt läge med vacker utsikt och är inredd med trägolv. Två sovrum, ypperlig förvaring i stor klädkammare samt renoverat badrum med badkar. Ett bekvämt boende på lugn adress med närhet till allt som behövs för en bekväm vardag. Lockar naturen ligger naturområdena Skatås och Delsjön på kort avstånd och runt hörnet har ni goda kommunikationer till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  64 kvm

 • Avgift

  4 331 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  64 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rok.
 • Våning

  4 av 5
 • Balkong

  Balkong och loftgång
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1975
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem och Telia
 • Lägenhetsnummer

  106 (Brf) / 1404 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 331 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg i hemförsäkringen
 • Andel i föreningen

  3.78962%
 • Andelstal avgift

  4.03424%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 440 kr/år
 • Försäkring

  2 532 kr/år
 • Totalt

  6 972 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-19
 • Energiprestanda

  174 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv ut på loftgången som leder er till bostaden. Utanför entrén kan ni möblera med utemöbler där ni kan njuta av morgonsolen och det lugna gårdsläget. När ni kliver över tröskeln välkomnas ni av hemmets stora och ljusa hall med parkettgolv och nymålade ljusgrå väggar. Här finns plats för avhängning. 

KÖK
Hemmets totalrenoverade kök från 2017 är smakfullt inrett med vit köksinredning i klassisk stil, som snyggt bryts av mot gröna överskåp. Ovan bänkskivan i trä sitter ett grått kakel som harmoniserar med den ljusa inredningen. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, inbyggd mikro och ugn, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Här finns även ett skafferi samt en inbyggd vinkyl. Köket har en social planlösning med härlig rymd och vid fönstret ryms en matplats för flera personer. Golvet är klätt i parkett och väggarna är målade i ljusgrått.

VARDAGSRUM
Det ljusa vardagsrummet är en given plats för umgänge och avkoppling. Väggarna är tapetserade i en vit tapet med en fondvägg och på golvet ligger ett valnötsfärgat laminatgolv. Här ryms med lätthet både soffgrupp och matbord samt övrigt möblemang. Härifrån når man även den stora balkongen med härlig utsikt.

BALKONG
Balkongen är en trevlig förlängning av bostaden och en given plats under årets varma dagar. Golvet är belagt med trätrall och här gott om plats för bord och stolar. Här kan ni njuta av ljumma sommarkvällar och den vackra utsikten.

SOVRUM 1
Bostadens större sovrum har ett lugnt och rofyllt läge. Ett stort fönster skänker ett härligt ljusinsläpp och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i grönt. Rummet kan med enkelhet inredas med dubbelsäng, sängbord samt annat möblemang. 

SOVRUM 2
I anslutning till hallen når ni hemmets andra sovrum med ett lugnt gårdsläge. Ett fönster förser rummet med ljus och här finns plats för enkelsäng eller skrivbord och/eller övrigt möblemang. Väggarna är vitmålade med en mörkgrön fondvägg, och på golvet ligger parkettgolv.

KLÄDKAMMARE
I den rymliga klädkammaren är väggarna vita och på golvet ligger samma ljusa laminatgolv som i det stora sovrummet. Här finns hängare och hyllor som tar hand om förvaringen på bästa sätt.

BADRUM
Badrummet renoverades 2014 och är inrett med stilfulla materialval som ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat, spegelskåp med belysning samt badkar. 

ÖVRIGT
Lägenheten är från början en tvåa, men den är ombyggd så man har fått ett extra rum. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Wrangelsgatan 2 en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 26 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2005.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 13:10. Fastigheten bebyggdes 1975. Föreningen förvärvade fastigheten 2006. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård som är möblerad under sommarhalvåret. I föreningen finns även två cykelförråd samt en tvättstuga.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2009 Byttes samtliga fönster och balkongdörrar. Samma år renoverades balkonger.
2010-2011 Genomfördes injustering av värmesystemet. Samma år byttes samtliga termostatrar på elementen.
2012 Renoverades loftgångarna.
2014 Spolades samtliga avlopp.
2016 Byttes tak och takfönster. Samma år renoverades fasaden och takterrasser.
2017 Målades trapphus. Samma år fräschades gården upp och ett trädäck byggdes.
2018 Garantibesiktning av tak utfördes, med gott resultat.
2019 Ny underhållsplan upprättades. Man bytte dörrar på loftgången på översta våningen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan som uppdaterades 2019. De planerar att fortsätta byta dörrarna på loftgångarna, en våning per år. Man håller även på att arbeta med inomhustemperaturen, eventuellt behövs en injustering av värmen göras. Under året planeras en relining av stammarna. Cirka år 2022 planeras en hissrenovering. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2020-02-15).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-02-15) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.