Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordostpassagen 53, Linnéstaden

Genomtänkt cityetta med fransk balkong

Ljust och yteffektivt med stora fönster och fransk balkong. Fritt bredband i Brf med god ekonomi och säkrade hyresintäkter. Granne med Slottsskogen och Haga samt tillgång till Linnéstadens rika utbud utanför porten!

En mycket trivsam och ombonad enrummare i fint skick som tack vare sin optimala planlösning känns betydligt större än de kvadratmeter som står angivet. Hemmet bjuder på ett praktiskt kök samt ett luftigt allrum som kan möbleras med en soffgrupp, säng och ett matbord. I allrummet har man också möjlighet att dela av rummet för att få ett mysigt sovkrypin där man kan placera sin säng. Stora fönster mot innergården skapar ett ljust och luftigt boende och här finns också en fransk balkong för vädring och ljusinsläpp. Nyinlagt golv och ljusa ytskikt ger en neutral bas att inreda efter och förvaringen är förstklassig i en stor skjutdörrsgarderob. Så njut av en perfekt belägen cityetta i en välskött brf, med busshållplats runt hörnet och all service som behövs utanför dörren!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  30 kvm

 • Avgift

  1 918 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  30 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt lägenhetsförteckningen är bostaden registrerad som ett rum och kokvrå.
 • Våning

  2 av 7
 • Balkong

  Fransk balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1964-1969
 • Förråd

  Förråd i markplan i uppgång 55
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband (100 Mbit/s) ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  0545 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 918 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad).
 • Andel i föreningen

  0.21170%
 • Andelstal avgift

  0.21%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 024 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  4 824 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2019-11-04
 • Energiprestanda

  187 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  G
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets genomtänkta hall med laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning och en stor skjutdörrsgarderob. I garderoben finns det utrymme för både kläder och övrig förvaring. Utöver det är garderoben utrustad med ett städskåp.

ALLRUM
Det väldisponerade allrummet har samma fina laminatgolv och vitmålade väggar. Fönster och en fransk balkong med glasdörr förser rummet med behagligt ljusinsläpp. Här finns plats för säng, soffgrupp och matbord. 

KÖK
Köket ligger i anslutning till allrummet och förses med skönt ljus från ett fönster. Här har man öppnat upp mot rummet och förlängt köket. Rummet smyckas av schackrutigt klinkergolv, ljusmålade väggar och stänkskydd i glas ovanför arbetsbänken i laminat. Här finns goda förvaringsutrymmen i stilrena skåp och lådor. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, induktionshäll samt fläkt.

BADRUM
Bostadens fräscha badrum har ett svart klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns dusch, handfat med kommod, spegel med belysning, wc och hängare avsedda för handdukar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Blåvalen är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2003. Totalt finns 240 bostadsrätter, 17 hyresrätter och 20 lokaler med varierande verksamhet (matbutik, förskola, vandrarhem, frisör, tandläkare mfl). Föreningen består av fyra byggnader med följande adresser: Nordostpassagen 36-42, 49-53, 44-48 och 55-59.

HEMSIDA
www.blavalen.se

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 6:34. Fastigheterna uppfördes 1964-1969. Föreningen förvärvade fastigheterna 2006 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär Fastighetsförvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en tvättstuga i varje huskropp och en mysig innergård som är bilfri och barnvänlig. Här finns även grill och sittmöbler. Dessutom finns övernattningslägenhet, gemensamhetslokal, cykelmekarlokal, cykelrum och separat barnvagnsrum samt en intressegrupp för stadsodling. All information om detta kan ni läsa mer om på föreningens hemsida.

PARKERING
Föreningen förfogar över 172 garageplatser, en plats kostar cirka 740 kr/mån och väntetiden ligger på ca 6 mån. Det finns även ett antal laddningsstationer för elbilar och är du intresserad av detta kontaktar du Brf Blåvalens styrelse. Boendeparkering finns att tillgå i området se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Bredband (250/100 Mbit/s), grundutbudet i TV och telefoni från ComHem ingår i månadsavgiften. Fiber är indraget till samtliga lägenheter.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

RENOVERINGAR
2009-2010 Genomfördes relining av stammarna.
2010 Installerades nya fläktar för centralventilation.
2011 Renoverades takterrasserna.
2012-2013 Genomfördes en fasadrenovering då även balkonger renoverades och gjordes större.
2017 Renoverades hissar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större planerade underhåll.

EKONOMI
Avgifterna för bostadsrätterna sänktes med 20% 2015. Någon förändring av avgiften är inte planerad. Man siktar även på att amortera ner lånen och räknar med att kunna amortera 2-3 miljoner årligen de närmsta 5 åren.

DELAT ÄGARSKAP
Föreningen tillåter delat ägarskap mellan till exempel barn och föräldrar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar (2020-02-05). Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.