Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Husargatan 7, Linné

Genomgående funkispärla med solig balkong

Möjlig 4:a med solig balkong i lugnt läge, fint skick, bra förvaring, hiss och bredband i avgiften.

Vi välkomnas av en trevlig hall i denna ljusa och rymliga bostad i äkta funkisanda. Detta tysta och ostörda boende är i fint skick, har många vackra originaldetaljer och bjuder på bra takhöjd.

Ljuset flödar in från de stora fönsterpartierna med djupa fönsternischer och eleganta bänkar i natursten. Den flexibla planlösningen ger möjlighet att disponera rummen utifrån ens egna behov.

Köket renoverades 2019 och har gott om arbetsyta samt bra förvaring. Även i övrigt rejält med förvaringslösningar i form av klädkammare, originalgarderober och städskrubb.

Ett perfekt cityboende med Linnéstadens utbud av restauranger, caféer och nöjen utanför porten. Dessutom Slottsskogen, Änggårdsbergen och kommunikationer i närheten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3.5 rum och kök

 • Boarea

  82 kvm

 • Avgift

  4 742 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3.5 rum och kök
 • Boarea

  82 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt lägenhetsförteckningen är bostaden registrerad som 3 rum och kök.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1936
  Värdeår 1950
 • Förråd

  2 Källarförråd och 1 Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel TV via Com hem samt bredband via Bahnhof
 • Lägenhetsnummer

  22 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 742 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  4.26872%
 • Andelstal avgift

  4.45395%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 900 kr/år
 • Försäkring

  2 400 kr/år
 • Totalt

  6 300 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planskiss

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Öfvre Husaren är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 29 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2004 och förvärvade fastigheterna under 2007. Adresser i föreningen är Övre Husargatan 5 och 7.

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 7:19 samt 7:20. Fastigheterna bebyggdes 1936. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med blomster och gemensam terrass som är utrustad med utemöbler och grill under sommartid. På gården finns också cykelparkering samt sophantering under tak. Två gemensamma tvättstugor som är belägna på vinden i respektive uppgång. Utrustningen består av tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel. Som medlem i föreningen har man även tillgång till cykelrum, barnvagnsrum samt hobbyrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar. Föreningen anlitar SBC för att få hjälp med fastighetsskötsel samt städning.

PARKERING
Adressen Övre Husargatan 5 och 7 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se www.goteborg.se/boendeparkering för mer information.

KABEL-TV/BREDBAND
Basutbud för Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband 1000/1000 mbit/s via Bahnhof, ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR
Under 1980-talet byttes V/A stammar.
2007 Renoverades hissarna.
2008 Renoverades trappuppgångarna, byttes lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och nya postboxar sattes in.
2012 Genomfördes en utbyggnad av uteplatsen.
2013 Bytte föreningen leverantör till Com Hem, bredband drogs in i hela fastigheten och kanalutbudet utökades. Under samma år byttes två entrépartier samt monterades en ny murad grill vid föreningens uteplats.
2013-2014 Genomfördes ett fönsterbyte till bullerfria glasrutor mot gatufasaden. I samband med detta installerades också nya bullerfria balkongdörrar mot Övre Husargatan.
2015 Installerades nya säkerhetsdörrar till allmänna utrymmen, monterades nya hissar samt renoverades föreningens tvättstugor med upprustning av ytskikt samt nya maskiner.
2016 Målades fönster mot innergård samt lades nytt tak över restaurangbyggnaden.
2017 Byttes termostater på alla radiatorer samt gjordes en ny injustering av värmesystemet. Under samma år antogs nya Stadgar. Föreningen tog också beslut om att gå vidare med ett nytt ventilationssystem, man gjorde en större genomgång av ventilationen i fastigheten och ansökte om bygglov för installation av nytt system.

2019 Föreningen drog in fiber 1000/1000 Mbit.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2012 och 2041 och reserver årligen medel till det planerade underhållet.

2020 nytt ventilationssystem installeras.

2022 planeras omläggning av taket.

2027 planeras en översyn av fasaden.

2032 nytt värmesystem.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar och har för närvarande amorteringsfria lån. Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
I direkt anslutning till ytterdörren finns en smart avhängningsnisch för ytterkläder och skor. Därutöver erbjuds goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd städskrubb samt originalgarderob. Väggarna är vitmålade och hallens inre del är belagt med parkett medan entrén har svart klinker på golvet. Från denna tvådelade hall når man sovrummen, köket, badrummet och vardagsrummet.

SOVRUM MED KLÄDKAMMARE
Det större sovrummet ligger i ett rofyllt läge mot innergården och har plats för både dubbelsäng och nattduksbord. Här finns gott om förvaring från golv till tak i form av en inbyggd originalgarderob samt en rymlig klädkammare. I sovrummet är väggarna målade i en grågrön nyans och på golvet ligger parkett.

Klädkammaren har vita väggar och parkettgolv.

ARBETSRUM
I anslutning till det större sovrummet finns ett mindre rum med fönster mot gården. Väggarna är målade i vitt och grågrönt och på golvet ligger parkett.

KÖK
Det välplanerade köket renoverades våren 2019. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, micro, ugn/häll (induktion) samt rostfri kyl, frys och fläkt från Bosch.

Köksinredningen består av vita släta skåpsluckor samt vitt och turkost kakel över spis och arbetsbänk. Väggen är målade i grått och på golvet ligger mörkt klinker.

BARNRUM/GÄSTRUM
Rummet kan disponeras utefter behov och har vitmålade väggar samt parkettgolv. Härifrån nås hemmets balkong.

BALKONG
Rymlig balkong med eftermiddagssol som är belägen mot den lugna innergården.

BADRUM
Totalrenoverat 2012 med duschhörna, tvättkommod, spegelskåp och wc.

Duschhörnan skärmas av med glasdörrar och är utrustad med både takdusch och handdusch. Helkaklade väggar i vitt och golv med mörkt klinker samt golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

VARDAGSRUM
Här finns gott om plats för både matsalsmöbler och soffgrupp med tillhörande möblemang.

Ett stort fyrluftsfönster med fyrglas ger rummet ett härligt ljus och stänger ute ljud från gatan. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en parkett som löper tröskelfritt genom den breda öppningen mot hallen.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.