Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Plantagegatan 5, Linnéstaden

Högst upp med utsikt och terrass i bästa läge

Terrass, öppen spis och utsikt. Högst upp i hus från 1903 med bredband inkluderat i avgiften och hiss i huset. Möjlig 4:a.

Med insynskyddat läge finner ni denna unika vindslägenhet med härlig vy över Linnés takåsar. Renoverat badrum med bubbelbad och separat gäst-wc med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Kvalitativt kök från Mobalpa. Behaglig golvvärme i badrum, gäst-wc och kök. Öppen planlösning mellan vardagsrum och matsal som delas av med öppna spisen. En ljus och social bostad med två rymliga sovrum. Välskött förening med grundförstärkt fastighet på hörnet Nordhemsgatan/Plantagegatan. Gemensam gård med utemöbler, grill, sandlåda och planteringar.

Attraktiva Linnéstaden bjuder på ett myller av restauranger och caféer. Kommunikationer finns utanför porten och i närheten ligger mysiga Slottsskogen och Ängårdsbergen.

I kvarteren finns dessutom apotek, bageri, mataffärer och saluhall. I den här centrala bostaden bor ni med alla tänkbara fördelar ett stenkast bort.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  106 kvm

 • Avgift

  5 312 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5/5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  106 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5/5
 • Balkong

  Terrass/Balkong
 • Hiss

  Ja
  Hiss till våning 4
 • Byggår

  1903
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem och Telenor (100/100 Mb ingår i avgiften)
 • Lägenhetsnummer

  60013B (Brf) / 1501 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  5 312 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv, bredband.
 • Andel i föreningen

  4.418%
 • Andelstal avgift

  4.38%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  2 500 kr/år
 • Totalt

  6 100 kr/år
 • Kommentar

  Baserat på säljarens information. Länsförsäkringar (stor)

Energi

 • Energideklaration

  2010-11-17
 • Energiprestanda

  88 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Fregatten nr 27:5 är en äkta bostadsrättsförening med 28 lägenheter, varav 25 upplåts med bostadsrätt och 3 med hyresrätt samt 1 uthyrd lokal. Föreningen har adresserna Plantagegatan 5 och Nordhemsgatan 27 A-C.

HEMSIDA
Föreningen har en informativ hemsida. Besök gärna: www.fregatten.se

FASTIGHETEN
Masthugget 1:14. Fastigheten uppfördes 1903 i sekelskiftesstil av arkitekt Axel Engström. Föreningen registrerades 1987 och äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Specialistekonomi i Sverige AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens trevliga innergård erbjuder utemöbler och grill samt sandlåda för barnen. Föreningen har även cykelställ/cykelförråd, barnvagnsförvaring, en snickarbod, soprum med återvinning och gemensam tvättstuga.

PARKERING
Adressen Plantagegatan 5 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har ett TV-avtal med Com Hem. De levererar ett basutbud via tv-uttaget i väggen. Avgiften för kanalerna är inbakad i de boendes månadsavgift. Sammanlagt ingår idag c:a femton kanaler i grundutbudet. Om du vill ha fler kanaler kan du skaffa digitalbox via Com Hem, Telia eller någon annan digital TV-leverantör och välja på ett passande kanalutbud.

Telenor levererar bredband på 100/100 mb till samtliga lägenheter.  Avgiften för kanalerna är inbakad i de boendes månadsavgift. För att få tillgång till föreningens bredbandserbjudande krävs ett avtal med Telenor samt ett modem. Givetvis kan man välja ansluta sig till bredband från någon annan internetleverantör.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020. 

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL
1979 Rörstambyte.
2007-2010 Renovering av tak, fasad, trapphus, balkonger. Grundförstärkning samt OVK utfördes.
2012 Tolv stycken av medlemmarna byggde balkonger.
2013 Takrenovering och förstärkning av balkonginfästningar.
2014 Underhåll av ventilation.
2018 Installation av avfuktare i källaren, förbättring av brandskyddet i trapphuset och vindarna. Förbättrat barnvagnsförvaring, OVK åtgärder samt byte av kylskåp i hyreslägenhet. 2019 Installation av nya porttelefoner. Slutförande av arbetet med OVK.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Under 2020-2023 planeras bland annat renovering och uppfräschning av trappor och trappavsatser i samtliga uppgångar, ny hiss på Plantagegatan samt byte av fönster i hela fastigheten. Se mer i årsredovisning 2019.

EKONOMI
Avgifterna i föreningen har varit oförändrade några år. Föreningen har för närvarade inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Entré med klinkergolv, plats för avhängning och gäst-wc. Från entrén öppnar bostaden upp sig med matsalen i första fokus.

MATSAL
Parkettgolv och plats för många gäster. Rummet karaktäriseras av öppna spisen på ena sidan och fönsterpartiet med utgång till terrassen och vidsträckt utsikt åt andra hållet. Tre fasta skåp med vita dörrar längs ena väggen.

TERRASS
Takterrass med ett fantastiskt högt och fritt utsiktsläge. Här ligger solen på under eftermiddag och långt in på kvällen. Plats för sittgrupp.

KÖK
Snyggt och stilrent kök med inredning från Mobalpa en ljusgrå bänkskiva och mosaik i bruna toner. Bra med arbetsytor och även här plats för en större matplats. Två fönster med fantastisk utsikt över takåsarna. Grått klinkergolv med golvvärme. 

Utrustningen består av inbyggd ugn (AEG). Inbyggd micro (AEG), spishäll (Gaggenau), fläktkåpa i rostfritt, kyl/frys (Electrolux) i rostfritt, inbyggd diskmaskin.

VARDASGRUM
På andra sidan den centralt placerade öppna spisen ligger vardagsrummet. Plats för större soffgrupp och annat möblemang. Två fönster med vy mot Nordhemsgatan.

BADRUM
Renoverat badrum med grått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel, bubbelbad med belysning i olika färger, tak och handdusch, handfat med kommod (Ifö), vägghängd wc samt handdukstork och väggskåp.

GÄST-WC
Nyrenoverad gäst-wc med grått klinkergolv, golvvärme och vita väggar. Här finns handfat, wc, väggskåp samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

SOVRUM 1
I anslutning till matsalen finns masterbedroom med parkettgolv, garderobsvägg samt fönster mot terrassen. Även från detta rum en storslagen vy.

SOVRUM 2
Innanför vardagsrummet finns bostadens andra sovrum. Ljust golv och vitmålade väggar, fönster samt en inbyggd garderob.

IDEÈR 3:E SOVRUM
För den som har behov av fler sovrum så kan antingen ett mindre rum byggas genom att dela av vardagsrummet (se planritning). Alternativt så nyttjas matsalen som vardagsrum och vardagsrummet kan då disponeras som ett större tredje sovrum.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.