Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sergelsgatan 1C, Lunden

Mysig tvåa med solig balkong och bevarad charm

Charmig tvåa med solig balkong. Ljust och öppet hem med brädgolv, högt i tak och härliga ljusinsläpp. Rymligt sovrum med bra förvaring. Bredband ingår.

Kvadratsmart hem med högt i tak och vackra fönster. Hemmet har varsamt renoverats med stilfulla materialval och tidstypiska detaljer som framtagna brädgolv, gjutjärnsradiatorer och vackra fönsterbänkar i sten som ger hemmet karaktär. Köket är smakfullt inrett i trendriktig stil med integrerade vitvaror. Den solfyllda balkongen har ett fritt läge, en given plats under årets varmare dagar. Dessutom ett helkaklat badrum med tvättmaskin och god förvaring. Ett välplanerat hem med två tillhörande förråd, perfekt för paret eller singeln! Stabil, lågt belånad förening med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. I Lunden bor ni med mataffärer, restauranger och butiker på bekvämt avstånd, samt goda kommunikationer som tar er in till staden. I närheten ligger Skatås och Delsjöområdet med promenadstråk och motionsslingor.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  44.5 kvm

 • Avgift

  3 283 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  44.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vindsförråd samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Comhem
 • Lägenhetsnummer

  0048 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 283 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad)
 • Andel i föreningen

  1.55956%
 • Andelstal avgift

  1.53688%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  5 100 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2009-01-22
 • Energiprestanda

  163 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets ljus och rymd. Här ligger ett vitt laminatgolv och väggarna är målade vitt. Hallen har plats för avhängning samt en inbyggd garderob.

KÖK
I anslutning till hallen ligger hemmets mysiga kök med samma vita laminatgolv som i hallen och vitmålade väggar. Ovan den vita bänkskivan sitter ett stänkskydd i mosaik. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, inbyggd ugn och micro, kolfilterfläkt, induktionshäll och diskmaskin. Ett fönster skänker rummet ljus och intill ryms ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum flödar i ljus tack vare ett stort fönsterparti med vacker fönsterbänk i sten. Här ligger ett charmigt vitmålat brädgolv och väggarna är målade i vitt. Här kan ni möblera med soffgrupp och övrigt möblemang.

SOVRUM
I sovrummet ligger även här ett vitmålat brädgolv och väggarna är målade i vitt. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en stor skjutdörrsgarderob.

BALKONG
Från sovrummet tar ni er till hemmets mysiga balkong med ett soligt läge. På golvet ligger trätrall och här finns plats för bord och stolar.

BADRUM
Från hallen når ni hemmets badrum med vitt klinkergolv och helkaklade väggar i beige. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, spegel med belysning, handdukstork, dusch samt en toppmatad tvättmaskin. Här finns även ett fönster som skänker rummet ljus.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Riksbyggens Göteborgshus nr 3 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 64 bostadsrätter. Föreningen registrerades 1943. Adresser i föreningen är Sergelsgatan 1-3.

HEMSIDA
http://www.sergelsgatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 40:6. Fastigheten byggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns ett övernattningsrum, tvättstuga, cykelförråd samt hobbyrum. Föreningen har även ett partytält som kan hyras av medlemmarna.

PARKERING
Föreningen förfogar över 37 parkeringsplatser samt 3 garageplatser. En parkeringsplats kostar cirka 250 kr/mån, en garageplats kostar cirka 400 kr/mån. De har dessutom 2 MC- parkeringar som kan hyras för 75 kr/månad. I dagsläget är det en kortare kö till parkeringsplatserna, och längre kö till garageplatserna.

TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com Hem. TV, bredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

RENOVERINGAR
1996 Renoverades stammarna.
2009 Energideklarerades fastigheten.
2010 Renoverades taket.
2014 Spolades alla avlopp. Under året byttes låssystem på gemensamma utrymmen.
2016 Installerades ett moderniserat bokningssystem för tvättstuga och övernattningsrum. Samma år besiktigades föreningens vattenledningar och husgrunden putsades och målades.
2018 Genomfördes underhåll och förbättring av varmvattenkrets. Nytt tryckkärl värmesystem. Utemiljön sågs över, trädfällning och beskärning. Inköp av nya trädgårdsmöbler samt gemensam grill.
2019 Samtliga lägenheter såg över och vissa åtgärder ska genomföras. OVK genomfördes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår arbete med att färdigställa OVK-besiktningen samt ombyggnation av garage till miljöhus. Under 2022 planeras dränering, omläggning av asfalt samt installation av laddstolpar på tre av parkeringsplatserna.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och är lågt belånade. De har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2021-07-05) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.