Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng

Molinsgatan 11, Vasastaden

Högt upp i huset med solig balkong och utsikt


Utsikt, solig balkong, högt läge, hiss, generös takhöjd, bredband och vackra detaljer. Här finner ni en välplanerade bostad i fint skick med en härlig rymd. Läget på översta originalplanet med enbart vindslägenhet över ger mycket ljus och en fantastisk vy över Hvitfeldtska, Vasakyrkan och vidare ut över staden.

Bostaden erbjuder luftiga rum med högt i tak och har många vackra detaljer såsom pardörrarna, klassiska plankgolv, stora fönsterpartier med djupa nischer och tidstypiska radiatorer. Takhöjden är över 3 meter.

Attraktiva Molinsgatan är en lugn gata, men med direkt närhet till stadens myller. Ett perfekt beläget cityhem i hjärtat av Vasastaden nära Avenyn, Haga och Linné.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  62 kvm

 • Avgift

  3 635 kr

 • Budstart

  4 650 000 kr

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

dots 05

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  62 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1911
 • Förråd

  Förråd på innergården
 • Församling

  Göteborgs Vasa
 • Lägenhetsnummer

  12 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Budstart

  4 650 000 kr
 • Avgift

  3 635 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, fiberbredband och kabel-tv
 • Andel i föreningen

  7.3%
 • Andelstal avgift

  6.40046%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  5 100 kr/år
 • Försäkring

  2 618 kr/år
 • Totalt

  7 718 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är baserade på säljarens uppgifter. Försäkringsbolag If, i elkostnaden ingår även gas.

Energi

 • Energideklaration

  2019-11-05
 • Energiprestanda

  134 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Rönnen 11 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med 12 lägenheter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2003. Adress i föreningen är Molinsgatan 11.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 27:5. Fastigheterna bebyggdes 1911. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och styrelsen tar hand om den tekniska förvaltning. Föreningen anlitar Primär för att få hjälp med fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lugn innergård, tvättstuga samt cykelförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. 

PARKERING
Adressen Molinsgatan 11 är berättigad till boendeparkering inom område "M" se: www.goteborg.se/boendeparkering. Garageplatser finns i Viktoriagaraget (450 meter), mer info: https://kjellberg.se/parkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel TV samt fiberbredband ingår i avgiften. (Fiber via Bahnhof).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Protector. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR
2004 Nyinstallation hiss.
2006 Relining avloppsstammar.
2007 Gasservis utbytt i samband med övergång till naturgas.
2008 Nya balkonger.
2009 Komplettering rökgasevakuering.
2011 Ombyggnad gård och portgång samt underhåll fasad och fönster.
2013-2014 Sanering av elsystem samt målning trapphus.
2016 Ombyggnad av hiss.
2018-2019 Renovering av butikslokal.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2016 och 2046 och reserver årligen medel till det planerade underhållet. Ca år 2025 planeras en översyn av fönster i övrigt är inga större underhåll är planerade under närmaste åren.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-03-16) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkomnande entré som leder vidare till lägenhetens samtliga rum. Spotlights i taket, vackra dörrar samt generös takhöjd om ca 3,1 meter ger en modern känsla samtidigt som detaljerna påminner om husets byggår 1911. Väggarna är tapetserade med en svart och vit randig tapet. I hallen finns gott om plats för förvaring i platsbyggd garderob och platsbyggt skåp, båda i original.

Vardagsrum och sovrum ligger i fil och bjuder på en otrolig utsikt ner över Vasakyrkan och Hvitfeldtska. Dessa luftiga rum med högt i tak har många vackra detaljer såsom pardörrarna, klassiska plankgolv, stora djupa fönsterpartier och tidstypiska radiatorer. Även här är takhöjden cirka 3,1 meter. Sovrumsväggarna är målade i en varm grön nyans och vardagsrummet har vita väggar.

Fräscht badrum med klinkers och mosaik på golvet samt helkaklade väggar. Inredningen består av duschväggar i glas, vattenburen handdukstork, handfat, överskåp med spegel och belysning samt ett väggfast skåp med två rejäla lådor. Därtill spotlights i taket och golvvärme.

Även köket bjuder på den generösa takhöjden. En fin spegeldörr från förr gömmer ett smart utrymme för förvaring. Smakfullt kök med gasspis från Smeg för dig som uppskattar matlagning. Övrig utrustning i köket består av ugn (Husqvarna), kombinerade kyl/frys (Bosch), diskmaskin (Siemens) och fläkt.

Från köket nås balkongen som ligger lugnt mot gården och har eftermiddagssol. Det skyddade läget i ett hörn och sydvästriktningen gör balkongsäsongen lång.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.