Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 28A, Lunden

Högst upp i huset med solig balkong och härlig utsikt

Tidsenlig funkistvåa på vån 4/4. Framtagna brädgolv, kök och badrum i fint skick, underbar utsikt och rymlig balkong. Lugnt läge utan insyn och fönster i två väderstreck.

Här bor ni högt över staden med en fin utsikt över grönskande omgivningar. Dispositionen är genomgående med stora fönster åt två håll och hemmets höga läge gör att ni bor tyst och avskilt. Framtagna brädgolv, generös takhöjd och fina fönsterbänkar ger charm till detta hem. Renoverat kök med diskmaskin och helglasade dörrar ut till balkongen. Här kan ni njuta i solen från morgon till eftermiddag och vila ögonen på den lummiga vyn framför er. Planlösningen är genomtänkt med stora rum och goda förvaringsmöjligheter. Till bostaden hör dessutom ett stort källarförråd. Välskött förening med övernattningsrum, bastu och mysig innergård med grillplatser. I gemytliga Lunden bor ni med närhet till allt. Goda kommunikationer tar er in till city på nolltid och lockar naturen ligger Skatås och Delsjöområdet inte långt borta.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  51 kvm

 • Avgift

  3 753 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  51 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Till lägenheten hör ett stort källarförråd
 • TV/Bredband

  TV med fiberutbud via Telia samt bredband med hastighet till 100 Mbit/s via FiberLAN.
 • Lägenhetsnummer

  470 (Brf) / 1402 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 753 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Fiber-TV (Grundutbud 18 kanaler ), Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1.06250%
 • Andelstal avgift

  1.08%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  3 720 kr/år
 • Försäkring

  1 300 kr/år
 • Totalt

  5 020 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2012-11-27
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
På fjärde våningen välkomnas ni till denna fina 2:a med vackra detaljer från byggtiden. Redan i hallen är funkischarmen påtaglig med ett gediget framtaget brädgolv, något som matchas fint med vitmålade väggar. Den tilltagna ytan erbjuder goda möbleringsmöjligheter och här finns plats för avhänging samt förvaring i en mindre inbyggd garderob samt en lite större klädkammare.

KÖK
Ett L-format kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i underskåp, lådor samt hyllor. Inredningen är snygg med svarta luckor och ovanför den ljusa bänkskivan i laminat sitter ett grått stänkskydd som belyses av infällda spotlights. Utrustningen är kvalitativ med svarta och integrerade vitvaror som ger ett enhetligt intryck och här inryms en kolfilterfläkt, ugn, micro, induktionshäll, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Det finns även en inbyggd vinhylla. På golvet är även här brädgolvet framtaget och väggarna är målade i en vit kulör. Här ryms ett matbord för flera personer. Via dubbla balkongdörrar i glas når ni hemmets rymliga balkong.

BALKONG
Njut av ett högt och fritt läge med en fin utsikt att vila ögonen på. Balkongen ligger i sydöst med sol från morgon till eftermiddag och här kan ni inreda med bord och stolar samt annan dekoration. På golvet ligger en trätrall och här finns även ett praktiskt balkongskydd för att skydda mot vinden.

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum har stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus och bjuder på en vacker utsikt mellan husen framför. På golvet fortsätter det tröskelfria brädgolvet från hallen och väggarna är målade i en blå/grå kulör. Den väl tilltagna ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. 

SOVRUM 
Hemmets sovrum har samma fina brädgolv och väggar målade i en mörkgrön ton. Ett stort fönster förser rummet med ljus och här finns en dubbelgarderob som tar hand om förvaringen.

BADRUM
Ett rymligt stamrenoverat badrum, med vitt klinkergolv med svarta detaljer och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat, spegel med belysning, hyllor samt kombinerad tak- och handdusch. Här finns även även ett fönster för vädring och under klinkergolvet ligger skön golvvärme.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården i Göteborg är en äkta förening bestående av tre flerbostadshus med totalt 88 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.

HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Halléns Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med uteplatser samt lekplats för barnen. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade. I källaren i uppgång 26C finns även en bastu/relaxavdelning med vilstolar, bord och ombytesmöjligheter, en övernattningslägenhet samt hobbyrum. Gemensam tvättstuga finns i uppgången på Räntmästaregatan 26C, 28B samt Snoilskygatan 2B. Till varje bostad hör ett källarförråd och i föreningen finns även ett styrelserum, cykel- samt barnvagnsförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städdagar två gånger per år.

PARKERING
Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för cirka 300 kronor i månaden. Några platser har även uttag för motorvärmare och dessa platser kostar cirka 450 kronor i månaden. I föreningen finns även ett antal MC- platser som kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga parkerings- eller MC-platser, det är en kort kö i dagsläget (2020-03-09).

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”

KABEL-TV/BREDBAND
TV med fiberutbud via Telia där basutbudet (18 kanaler) ingår i månadsavgiften. Bredband via FiberLAN med hastighet upp till 100Mbit/s som betalas och beställs separat av varje enskild medlem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammarna i köken.
2003-2004 Byttes stammarna i badrummen och i samband med det renoverades badrummens ytskikt. Under samma år byggdes gemensam bastu och relaxrum, byttes entrédörrar, en ny tvättstuga kom till och befintliga tvättstugor renoverades.
2005 Byttes samtliga fönster.
2008-2009 Byttes yttertak, tilläggsisolerades vindar och samtliga hus fick ny fasadbeklädnad.2009 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Totalrenoverades samtliga trapphus samt installerades fiber i samtliga lägenheter. Under samma period renoverades elsystemen i fastigheterna då 1-fas byttes till 3-fas och i samband med renoveringen stängdes stadsgasen av. Man såg även över all belysning.
2011 Renoverades entrétrappor och räcken, lades ny beläggning på asfaltsytor samt monterades nya räcken och skyltar på parkeringen. Under samma år rustades innergården upp, omdränerades mark samt anlades nya uteplatser och planteringar.
2011-2012 Gjordes en översyn, modernisering samt energioptimering av värmesystemet. Under samma period genomfördes en injustering av radiatorerna.
2012 Installerades några av parkeringsplatserna med uttag för motorvärmare.
2014-2015 Byggdes balkonger till 79 lägenheter i föreningen.
2017 Byggde föreningen om ett skyddsrum till lägenhet. Under samma år kaklades tvättstugan om på Räntmästaregatan 28.
2018 Upprättades nya stadgar.
2019 En av föreningens tidigare hyresrätter sades upp, så föreningen sålde den och upplät som bostadsrätt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som de följer, det finns inga större underhåll inplanerade de närmsta åren. De utreder möjligheten att bygga laddplatser för el- och hybridbil. De planerar även att fräscha upp trapphusen samt lacka om entrédörrarna. Det kan finnas möjlighet att köpa loss vindsyta och bygga upp i etage för de som bor på översta våningen. Föreningen är positiva till det, inga beslut är dock tagna i dagsläget (2020-03-09).

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har gjort upprepade avgiftssänkningar. Den senaste sänkning var den 1 januari 2019 då man sänkte med 5%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. En av föreningens hyresrätter sades upp och såldes 2019 vilket förstärkte föreningens ekonomi ytterligare (2020-03-09).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-03-09) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.