Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Tegnérsgatan 22, Lorensberg

Sekelskiftesdröm med solig balkong

Fungerande öppen spis, solig balkong, fint skick, översta originalplan och hiss. Bredband ingår.

Bostaden genomsyras av tidstypiska detaljer som takrosetter, spegeldörrar och vackra stuckaturer. Nyrenoverat stort kök med smakfulla materialval. Från vardagsrummet når ni bostadens stora och solfyllda balkong. Ett förtjusande cityhem med goda förvaringsutrymmen, nyrenoverade ytskikt och fina golv. Idag disponeras bostaden som en 2,5:a men kan genom uppsättning av en vägg återgå till en 3,5:a. Här bor man i en välskött förening som ligger i en vacker fastighet anno 1900. Utanför porten har ni nära till kommunikationer, Avenyn, Korsvägen och Hedens rika utbud.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  88 kvm

 • Avgift

  3 897 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4/5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  88 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Idag disponeras bostaden som en 2,5. Tidigare disponerades den som 3,5 och enligt lägenhetsregistret är den registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  4/5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
  Hissen går via entrén i köket.
 • Byggår

  1900
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  10 (Brf) / 1402 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 897 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  2.45049%
 • Andelstal avgift

  2,42257%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 568 kr/år
 • Försäkring

  3 156 kr/år
 • Totalt

  7 724 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter. Försäkringsbolag IF.

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-01
 • Energiprestanda

  93 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Tegnérsgatan/Hedåsgatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 37 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades 1986.

HEMSIDA
https://varbrf.sbc.se/tegnersgatanhedasgatan

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 29:6-8. Fastigheten bebyggdes 1900. Fastighetens värdeår är 1970. Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga, cykelrum, hobbyrum/snickarbod samt ett övernattningsrum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV och bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1970-talet, genomfördes byte av V/A- och elstammar.
1999-2000 Installerades nytt säkerhetslåssystem.
2000-2003 Lades taket om och nytt gårdsbjälklag byggdes.
2001-2004 Genomfördes borinfiltration av grund. Under samma period renoverades balkonger.
2002-2005 Putsades fasaden.
2002-2003 Renoverades badrum.
2002-2003 Totalrenoverades tvättstugan.
2003-2004 Renoverades hissarna på Hedåsgatan 20 samt Tegnérsgatan 20.
2011 Renoverades fasad, fönster och balkonger åt gatan.
2013-2016 Genomfördes diverse takarbeten.
2015 Byttes termostatventiler. Under året installerades även nya porttelefoner.
2016 Kontroll samt påfyllning av borrhalter.
2016-2018 Genomfördes OVK av ventilation.
2016 Inspekterades hissarna och en elbesiktning genomfördes. Under året putsades även muren mot Berzeliigatan.
2018/2019 Fönsterbyte genomfört.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen ser över möjligheter att bygga balkonger mot gården, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALLRUM
Vitt brädgolv och målade vitmålade väggar. Hallen är mycket rymlig och går att inreda för många olika funktioner. Här finns en rejäl platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar samt ingång till bostadens samtliga rum.

VARDAGSRUM
Här återfinns många detaljer från förr som fiskbensparkett, takrosett och stuckatur. I ena hörnet en vacker öppenspis som är i funktion. I rummet finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Utgång till balkong med sol från morgon och en bit in på kvällen härifrån ses Skandinavium och några av Lorensbergs vackra fasader. Stora dubbeldörrar leder in till bostadens master bedroom.

SOVRUM 1
Även här snyggt golv bestående av fiskbensparkett och målade väggar i en gröngrå kulör. Takrosett och stuckatur. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring i form av tre fasta garderober.

KÖK
En serveringsgång leder in till köket. I serveringsgången finns på ena sidan rejäl platsbyggd förvaring och på andra sidan inbyggd kyl/frys och skafferi. Vitt brädgolv och vitmålade väggar i serveringsgången och vidare in i köket. Köksinredning i vitt, bänkskiva och ett lågt stänkskydd i carraramarmor. Köket är utrustat med Smeg spis, integrerad diskmaskin, och köksfläkt. Matplats för minst 6 personer. Från köket nås även kökstrappan där hiss finns.

TIDIGARE SOVRUM 2
Del av det som idag används som matplats var tidigare ett andra sovrum. Rummet kan återställas genom att en vägg sätts upp. Även om rummet återställs finns gott om plats för matbord i köket. I rummet finns fönster samt garderob med skjutdörr.

BADRUM
Klinkergolv och kaklade väggar. Infällda spotlights i tak. Badrummet är utrustat med vägghängd-WC, handdukstork, spegel, duschväggar, handfat samt tvättmaskin och torktumlare.

GÄST-WC
I anslutning till hallen ligger bostadens gäst-WC med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustningen består av WC, spegel, handfat.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.