Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnégatan 74, Linné

Renoverad trea högt upp i huset med inglasad balkong

Ta hissen upp till femte våningen och stig in i denna fina trea med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tidlöst badrum från 2019 med designkakel ”Dandelion” av Claesson Koivisto Rune. Badrummet har golvvärme, tvättmaskin, torktumlare samt ypperlig förvaring. KVIK-kök, även det renoverat 2019, med bänkskiva i äkta Carrara marmor samt kvalitativa vitvaror som kombinerad ugn/micro samt den tystaste diskmaskinen som fanns på marknaden det året. Stor balkong mot den mysiga innergården, som glasades in tidigare i år. Vackra dubbeldörrar in till det rymliga Master bedroom, och även här är förvaringen god i flera garderober. Från det andra sovrummet når man även klädkammaren. Välskött förening med faciliteter som bastu, gästlägenheter och eget gym. Ett toppenläge med närhet till allt och ett rikt utbud av restauranger, shopping och service samt granne med Linnéplatsen och Slottskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  75.2 kvm

 • Avgift

  4 391 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  75.2 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 8
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1985
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Comhem och Telia (Fiber)
 • Lägenhetsnummer

  180 (Brf) / 1503 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 391 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, digital-TV, bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
 • Andel i föreningen

  0.29922%
 • Andelstal avgift

  0.29922%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 760 kr/år
 • Försäkring

  2 100 kr/år
 • Totalt

  4 860 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2018-05-25
 • Energiprestanda

  102 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. Parkettgolv i ask, vilket är genomgående i större delen av bostaden, och vitmålade väggar. Här finns en dubbelgarderob för förvaring.

VARDAGSRUM
Planlösningen är öppen mellan vardagsrum och kök. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, TV-bänk samt matsalsmöbel. Ett stort fönsterparti skänker ljus till rummet.

KÖK
Det fina köket från KVIK totalrenoverades 2019 med släta handtagsfria luckor och lådor i mörkgrått. Bänkskiva i äkta Carrara marmor och vitt kakel som stänkskydd. Utrustningen består av induktionshäll (Siemens), fläkt (Fjäråskupan), kombinerad ugn/mikro (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens, den tystaste modellen som fanns 2019) samt integrerad kyl/frys (Liebherr). Gott om plats för matbord och stolar.

BALKONG
Med utgång från hemmets kök når ni lägenhetens härliga balkong som glasades in tidigare i år. Här finns gott om plats för loungegrupp och/eller bord och stolar. Sol från morgon till tidig eftermiddag. Nedanför ligger föreningens trevliga och lummiga innergård.

SOVRUM 1
Genom fina dubbeldörrar når man det rymliga Master bedroom. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord. Förvaringsmöjligheterna är goda i flera garderober och här finns förutom fönster även en fransk balkong. Fin utsikt över Linnégatan och de vackra byggnaderna omkring. Samma askparkett fortsätter från hallen och här är väggarna målade i grått.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är lämpligt som barn-, gäst- eller arbetsrum. På golvet ligger ett slitstarkt vinylgolv och väggarna är målade i beige/grått. Härifrån når man även den rymliga klädkammaren.

BADRUM
Badrummet är i toppskick och totalrenoverades 2019, med designkakel ”Dandelion” av Claesson Koivisto Rune. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ett grå/vittmönstrat klinker. Badrummet är utrustat med flera förvaringsskåp, handfat med kommod, spegel med belysning, kombinerad tak- och handdusch med duschväggar i glas, samt tvättmaskin och torktumlare från Miele. Här finns även skön golvvärme och infällda spotlights i taket. 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Bostadsrättsförening Slottsskogen är en äkta bostadsrättsförening med 315 bostadsrätter samt ett 20-tal lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Linnégatan 70-78, Linnéplatsen 3, 5, 6 och 8 (Linnéplatsen 8 omfattar enbart lokalhyresgäst), Olivedalsgatan 4 och 8 samt Övre Husargatan 29-41.

HEMSIDA
Föreningen har en väldigt informativ hemsida. Besök gärna: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 10:16. Fastigheten bebyggdes 1983-1985. Föreningen äger marken. Gården innanför huskropparna ingår, tillsammans med grannfastighetens gårdsytor, i en gemensamhetsanläggning, Gårdssamfälligheten Kommendantängen GA:4. Sophantering sker i huvudsak med hjälp av sopsug, en anläggning som ingår i Sopsugssamfälligheten Kommendantängen GA:12.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, gästlägenheter, herr- och dambastu med solterrass, familjebastu, motionsrum, hobbyrum, pingisrum och flera tvättstugor. På föreningens lummiga innergård finns grillplats, boulebana, lekplats och utemöbler. En gång per månad tar föreningen dit en container som medlemmarna kan slänga skräp i, och de har dessutom all sopsortering i tre gemensamma återvinningsrum i huset. I föreningen finns även möjlighet att hyra extra förråd. Läs mer på föreningens hemsida.

PARKERING
I föreningen finns garage med drygt 100 parkeringsplatser och 9 MC-platser. I dagsläget är det kö till samtliga platser. En garageplats kostar ca 735 kr/mån (2020).

Adressen Linnégatan 74 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
I föreningen finns tillgång till tjänster både via Telia och ComHem. Telias TV paket Lagom, digital telefoni och bredband FiberLan 100/10 ingår i avgiften. Vill man uppgradera kontaktar man Telia och betalar då mellanskillnaden.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

EXEMPEL GJORDA RENOVERINGAR
2006 Renovering och utbyggnad av gymmet.
2009 Byte av fläktmotorer för ventilationen.
2012 Installation av fibernät.
2012 Förbättringsarbeten på gården.
2014 Renoveringar av övernattningsrum.
2013-2017 Tak, fasader, fönster, balkonger och terrasser har renoverats.
2018 Stammarna spolades, entréer och pingisrum fräschades upp samt renovering av dam- herrbastu och återvinningsrum.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2031. Under 2020-2021 pågår hissbyte av samtliga hissar.

EKONOMI
Föreningen är välskött med stabil ekonomi. Hissbytet planeras bekostas med medel från underhållsfonden. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2020-11-20).

Ovanstående information är baserad på uppgifter föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens takterrass
Gemensam bastu
Föreningens gym
Gästlägenhet
Samlingslokal
Hobbyrum

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.