Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Eklandagatan 41A, Johanneberg

Central funkispärla med balkong och utsikt

Möjlig minivåa i fint skick med balkong och utsikt samt bredband inkluderat i avgiften. Fräscht renoverat badrum och snyggt kök.

Ytterst väldisponerat hem med härligt ljusinläpp, högt upp i huset samt utsikt över Gothia Towers.

Bra sovdel med plats för dubbelsäng, stilfullt kök och badrum med golvvärme. Från det ljusa vardagsrummet med fönster i två väderstreck når man bostadens balkong.

Trevlig och stabil förening med god ekonomi och flera gemensamma faciliteter som gästlägenhet och uteplats med grill och utekök. Toppläge nära Korsvägen, Avenyn och Chalmers.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  40.2 kvm

 • Avgift

  2 059 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  40.2 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1934
  Fastigheten byggdes år 1934-1935
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel TV och Internet via Telenor (fd Bredbandsbolaget)
 • Lägenhetsnummer

  11:3 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 059 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV och bredband (100 Mbit/s). Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
 • Andel i föreningen

  1.8808%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 555 kr/år
 • Försäkring

  2 023 kr/år
 • Totalt

  4 578 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Driftskostnader baserat på uppgifter från säljaren. (Försäkringsbolag If)
Planritning

Alternativ planskiss

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Göteborgs bostadsrättsförening Nr 2 är en äkta förening och består av ett flerbostadshus i 4 våningar ovan gatuplan. Föreningen upplåter 47 lägenheter med bostadsrätt, 1 hyreslägenhet samt 3 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 2003. Adresser i föreningen är Eklandagatan 41-43.

FASTIGHETEN
Johanneberg 16:1. Fastigheterna bebyggdes 1934-1935. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
http://www.eklandagatan41.se/index.html

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam innergård med rejäl grillplats som för närvarande är utrustad med två kolgrillar, en gasgrill med kokplatta samt en diskbänk med rinnande vatten. Här finns även utemöbler, ljudsystem och värmare.

Gästlägenhet som för närvarande kan hyras till en avgift av 300 kr.

Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum.

I fastigheten finns även ett garage avsett för motorcykelparkering. Avgiften är för närvarande 200 kr per månad och det finns en kort kö för att få plats i garaget. Kontakta styrelsen om behov finns. Cyklar parkeras i något av källarens cykelrum.

För information se: http://www.eklandagatan41.se/boendeinformation.html

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Städning av trapphus och gemensamma utrymmen sköts av en städfirma. Två gånger om året, vår respektive höst, sker gemensam städning av trädgård och vissa gemensamma utrymmen. Dessa tillfällen brukar avslutas med grillning, så förutom att det blir snyggt är det ett utmärkt tillfälle att träffa grannarna.

PARKERING
Adressen Eklandagatan 41A är berättigad till boendeparkering inom område ”S” se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
TV samt fiberbredband (100/100 Mbit) ingår i avgiften. Se mer, http://www.eklandagatan41.se/boendeinformation.html

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar för närvarande varken ut överlåtelseavgift eller pantsättningsavgift.

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR
2018 Byttes plåtar runt takfönstren, målades skorstenen och en gångstege installerades längs taket. Då satte man även upp nya fasadlampor och installerade värmeelement på uteplatsen. I tvättstugan installerades det ytterligare en tvättmaskin och torktumlare. Samtidigt byttes den gamla torktumlaren ut mot en ny.

2017 Installerades ett ljudsystem på uteplatsen och nya soffor införskaffades. Godisbutiken fick nya markiser och ny skylt mot höjd hyra. Pizzerian fick ett nytt fläktsystem och spjäll som också finansierades med höjd hyra.

2016 Installerades ett staket längs trappan till gillplatsen, fasaden på framsidan putsades, tujor planterades längs den norra tomtgränsen, takstegar kring skorstenarna monterades och ett nytt ventilationssystern till pizzerian installerades.

2015 Byttes pumpen till värmesystemet och tiduret till tvättstugan. Vidare installerades en Apple TV i gästrummet.

2014 Byggdes mangelrummet om till ett gästrum för att kunna hyras ut till föreningens medlemmar när gäster kommer på besök. Vidare gjordes en omfattade renovering av trädgården med nya murar, utjämning av markytan, ny plattläggning, ny grillplats och grindar vid gatan för att förhindra obehöriga att komma in i trädgården.

2013 Renoverades ytterdörrarna och trapphuset polerades upp. Fler torkfläktar installerades i torkrummet för att korta ned torktiden.

2012 Målades balkongerna, tvättstugan fick ny bänk i rostfritt stål samt en slang att spola golvet med.

100/100 Mbit bredband installerades i samtliga lägenheter och lokaler mot en avgiftshöjning på 100 SEK. Vidare gjordes två tvårumslägenheter om till en etta och en trea.

2011 En samlingslokal byggdes i en av källarlokalerna.

2010 Förbättrades grillplatsen med spaljéväggar, vatten och el. En justering av värmesystemet samt byte av ventilerna i samtliga lägenheter genomfördes. Golvet i en av föreningens affärslokaler byttes ut mot klinkers och höjde lokalens värde.

2009 Byttes samtliga elstammar samt el i gemensamma utrymmen ut. Lägenheterna fick nya gruppcentraler och elmätare. Föreningens medlemmar handlar därefter sin el via ett för föreningen gemensamt elabonnemang. Varje medlem debiteras separat för sin faktiska förbrukning.

Föreningen tog fram en underhållsplan för att få en god överblick över kommande underhållsbehov.

Föreningens lägenheter fick nya lägenhetsnummer enligt den nationella standard som började gälla under samma år.

Fastigheten energideklarerades.

2008 Renoverades fastighetens ventilationssystem. Förutom att en ny fläkt installerats rensades ventilationskanalerna och lägenheterna tillförsel av friskluft säkerställdes. En godkänd OVK-besiktning utfördes när renoveringen var avslutad.

2005 Renoverades fasaden och balkongerna målades. En grillplats byggdes i trädgården.

2004 Renoverades trapphuset och samtliga lägenhetsdörrar byttes till nya säkerhetsdörrar.

2003 Renoverades tvättstugan.

1990-talet Byttes samtliga rörstammar, takbyte utfördes och fönster renoverades. 

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Slutförande av ventilationskontroll OVK sker våren 2020 efter det kommer ny energideklaration att upprättas. Föreningen följer en underhållsplan och reserver årligen medel till det planerade underhållet. Inga större underhåll är planerade under närmaste åren.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar, senast avgiften höjdes var 2007. (2013 lades en bredbandsavgift på 100 kr till på månadsavgiften.) Lån per kvm boarea uppgår till ca 2 900 kr.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-03-19) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens växthus
Gemensam uteplats med grillar, musikanläggning m.m.
Föreningens odlingar
Övernattningsrum i samma trappuppgång

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med ljust laminatgolv och vitmålade väggar. I tre inbyggda garderober finns gott om plats för avhängning och förvaring. Från hallen når ni bostadens övriga rum.

KÖK
Köket är smakfullt inrett med vit köksinredning, en mörk bänkskiva samt grön mosaik ovan arbetsytorna. Golvet är klätt i ljust laminat och väggarna är målade i vitt. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Köket har gott om förvaringsutrymmen och bra plats för matbord. Från fönstret kan ni blicka ut över Eklandagatan.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum tack vare fönster i två väderstreck. Likt köket har ni en fantastisk utsikt från fönstren. Allrummet har ett ljust laminatgolv och ljusa väggar. Från rummet når ni bostadens balkong.

SOVALKOV/SOVRUM
Rymlig sovalkov med fönster, plats för dubbelsäng och en rejäl garderob med skjutdörrar. Sovalkoven kan byggas ut och byggas om till ett helt separat sovrum.

BALKONG
Hemmets balkong har plats för bord och stolar. Här kan ni njuta av utsikten ner mot Gothia Towers och Carlanderska.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades 2013. Mörkt klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, spotlights i taket, dusch med glasvägg samt handdukstork.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.