Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Flaggatan 10B, Gamla Masthugget

Kvadratsmart etta, granne med Slottskogen

Ljus och yteffektiv bostad med stora, vackra fönster och högt i tak i landshövdingehus från 1913. Låg avgift och fritt bredband i populär Brf med god ekonomi och låg belåning. Granne med Slottsskogen och tysta, eldrivna 60-bussen utanför porten samt möjlighet till parkering för 100 kr/månad.

En mycket trivsam och ombonad enrummare som tack vare sin optimala planlösning samt smarta lösningar känns betydligt större än de kvadratmeter som står angivet. Hemmet bjuder på ett mysigt kök med diskmaskin och köksö samt god förvaring, och ett luftigt allrum med platsbyggd loftsäng med förvaring under. Tre stora, vackra fönster skapar ett ljust och luftigt boende och den generösa takhöjden bidrar också. Framtagna brädgolv och ljusa färgval ger en neutral bas att inreda efter och förvaringen är förstklassig. Njut av en perfekt belägen cityetta i en lågt belånad brf, med busshållplats runt hörnet och all service som behövs i närheten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  26 kvm

 • Avgift

  1 347 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  26 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1
 • Byggår

  1913
 • Förråd

  Vindsförråd, kommer även inom kort att få ett källarförråd också.
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Telia
 • Lägenhetsnummer

  10B-1 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 347 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband
 • Andel i föreningen

  1.90%
 • Andelstal avgift

  1.93%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  6 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2010-11-29
 • Energiprestanda

  156 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Med bekvämt läge en halv trappa upp når ni denna yteffektiva enrummare. Hallen har plats för avhängning och här erbjuds bra förvaring i flera väggfasta skåp som ingår i köpet. På golvet är det vackra brädgolvet framtaget, detta löper vidare genom hela bostaden och väggarna här är målade i en vit kulör.

KÖK
Bostadens kök har bra förvaring i både lådor, under- och överskåp hela vägen upp till tak. Här finns även en köksö, praktiska hyllor samt vitrinskåp så förvaringen är ypperlig. Utrustningen består av en varmlufts- och ångugn, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Inredningen består av vita luckor och ovanför arbetsbänken i laminat sitter ett grått kakel. I köksön finns det även en extra bänkskiva som kan fällas ut för att användas som bord. Väggarna är målade i vitt och här finns ett fönster för ljusinsläpp, där matbordet får sin naturliga placering.

ALLRUM
Det luftiga sällskapsrummet har ett fantastiskt ljusinsläpp från två stora fönster med fönsterbänkar som ger plats för blommor och dekoration. Här finns en platsbyggd loftsäng med förvaring under och plats för TV, en mysig trappa leder upp till sängen, som är 1,40 m bred. Här finns även plats för ett litet skrivbord med hyllor över. I allrummet ryms även möblemang som en soffa och soffbord.

BADRUM
Hemmets badrum har ett grått mosaikklinkergolv som forsätter upp på väggen i duschutrymmet. Övriga väggar är ljust målade. Badrumsinredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, ytterligare ett förvaringsskåp samt dusch. Här finns även ett litet fönster för vädring samt en varmvattenberedare, alla lägenheter i föreningen har egen sådan.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf August Kobb är en äkta bostadsrättsförening bestående av 22 bostadsrätter. Föreningen bildades 1978.

HEMSIDA
https://www.augustkobb.se

FASTIGHETEN
Olivedal 30:6 och 30:7. Fastigheten bebyggdes 1913. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum samt mysig innergård med trevliga utegrupper. Det finns en tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkskåp.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna hjälps åt med trappstädning för att hålla nere kostnaderna. De har även vår- och höststädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 15 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 100 kronor i månaden. I dagsläget är det 1 person i kö (2020-06-02). Adressen är även berättigad till boendeparkering, för mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och fiberbredband (100/100 MBit) via Telia. Bredband och grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
De flesta stammar är bytta sedan föreningen bildades 1978.
1985 Taket lades om, el-stigarna byttes delvis.
2002 Gården renoverades, ny kullersten lades och dränering genomfördes.
2004 Trapphusrenovering.
2006-2007 Målning av fasader. OVK utfördes.
2009 Renovering av fönster.
2010 Fixade soprum och källsortering. Fastigheterna energideklarerades.
2011 Ny fasad mot söder samt omåutsning och målning av grundmur.
2013 Renovering av plåttak, ny fasad mot Sjömansgatan och Flaggatan.
2019 Totalrenovering av sop- och cykelhus. Föreningen har även låtit besiktiga husen för att få en bättre bild av framtida underhållsbehov.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår ett arbete tillsammans med SBC där man går igenom fastigheten och ska upprätta en ny underhållsplan. Detta beräknas vara klart under året. De planerar se över fönster, balkonger, källare, samt VVS- och elsystem. Under hösten 2020 planeras även en OVK.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-06-02) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.