Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Ottfjällsgatan 2, Strömmensberg

Ljus funkispärla med stor och solig balkong

Solig stor balkong, fina brädgolv, bra skick, generös takhöjd och bredband inkluderat i avgiften. Här finner ni en ljus och välplanerad bostad i stabil förening med flera bra faciliteter.

Hemmets stora balkong har ett soligt läge och är en given plats att nyttja under årets varma dagar.

Kök och vardagsrum har en öppen och social disposition med härligt ljusinsläpp.

Det välplanerade köket har bra förvaringsutrymmen och arbetsytor samt diskmaskin.

Sovrummet är rofyllt och ger plats åt dubbelsäng.

Ytsmart hem i välskött förening. Här finns 2 tvättstugor, bastu med lounge, föreningslokal, övernattningslägenhet, cykelförråd och en trevlig gemensam uteplats med grillmöjligheter (äppel-, päron- och plommonträd som det är fritt fram att plocka från.

Charmiga Strömmensberg är ett lugnt område högt över staden med närhet till både mataffärer, naturområden och goda kommunikationer in till händelsernas centrum.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  36.5 kvm

 • Avgift

  2 747 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1/2

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  36.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1/2
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1942
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  69 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 747 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband (100 MB)
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  2 221 kr/år
 • Totalt

  5 221 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är baserad på säljarens uppgifter. Försäkringsbolag IF och Elleverantör är Göteborgs Energi.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-23
 • Energiprestanda

  125 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter för skor och jackor. På golvet ligger ljust klinker och väggarna är målade i vitt. Garderob finns också längre in i hallen, bredvid sovrummet.

BADRUM
Det helkaklat och fräscha badrummet renoverades 2006. Här finns wc, handfat, spegel, dusch och handdukstork.

SOVRUM
Sovrummet ligger rofyllt och erbjuder plats för både dubbelsäng och garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fina brädgolv.

KÖK
Modernt och stilrent kök från 2016. Bra med arbetsytor och rikligt med skåp för förvaring. Här finns även diskmaskin. Luckorna har en grå nyans och bryter snyggt mot det vita kaklet och den ljusa bänkskivan.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bjuder på härligt ljusinsläpp och har plats för soffgrupp och matsalsdel. Öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum. Vitmålade väggar och fina brädgolv.

BALKONG
Från vardagsrummet når man den härliga balkongen som har gott om plats för bord och stolar. Här kan man njuta av solen hela dagen.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Blåhammarsfjället i Göteborg är en äkta förening och upplåter 80 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen bildades 1940. Adresser i föreningen är Ottfjällsgatan 2, 4 och 3-11 Sofiagatan 19 samt Blåhammarsgatan 1-21.

HEMSIDA
https://www.blahammarsfjallet.se

FASTIGHETEN
Bagaregården 48:1, 49:1 och 50:1. Fastigheterna bebyggdes 1942. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Här finns 2 tvättstugor, bastu med lounge, föreningslokal, övernattningslägenhet, cykelförråd och en trevlig gemensam uteplats med grillmöjligheter (äppel-, päron- och plommonträd som det är fritt fram att plocka från. För mer information och bilder besök föreningens informativa hemsida.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden, men föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år.

PARKERING
Gratis parkering finns på flera gator i området. I föreningen finns 42 parkeringsplatser och plats kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns även två Mc parkeringar (inomhus) att hyra till en kostnad om ca 200 kr/mån. En MC-plats är ledig idag.

Adressen Ottfjällsgatan 2 är inte berättigad till boendeparkering, se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Bostadsrättsföreningen har gruppavtal med Comhem för leverans av digital-tv, bredband och telefoni, något som ingår i månadsavgiften. Varje boende får tjänster och fullservice precis som enskild kund. 
Kanaler som ingår är Analog TV-Bas. Bredband som ingår är Bredband 100. Traditionell fast telefoni som ingår är Telefoni Bas. Kontakta Comhem för mer info samt uppgraderingar av grundpaket.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna försäkringar. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen. Se mer: https://www.blahammarsfjallet.se/boende/försäkring.html

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR
1985: ROT renovering. I samband med det byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum, nya kök sattes in och badrummen renoverades. I samband med renoveringen byttes all el samt kläddes fasaderna i trä. Det installerades även ny ventilation, balkonger byggdes och sopphusen kom till.

1996-1997: Byte av tvättmaskiner och torktumlare.
1998: Anslöts till fjärrvärme från Göteborgs energi. Upprustning av föreningslokal
1999-2000: Fasader och trapphus ma?lades om.
2000:  Borttagning av buskar och stenbeläggning lades vid entréer. Byte av centrifug i en av tvättstugorna
2001: Cykelställ monterades vid husgavlarna på Blåhammarsgatan.
2002: Byte till större tvättmaskiner i båda tvättstugorna.
2003: Ny underhållsplan är utfärdad. Portlås upprustad. En översyn och renovering av balkongerna gjordes.

2005: Våtrumsbesiktning av kök och badrum.
2006: Yttertak byttes på alla husen och fläktrum byggdes. Fasader målades på samtliga hus. Balkonger byttes ut helt.
2012:  Renovering av gästlägenhet, föreningslokal, bastu och mangelrum genomfördes.

2013: Ny underhållsplan utfärdas.

2016: Renoverades tvättstuga med nyinköpta tvättmaskiner och torktumlare, en översyn av portsystem, en OVK utfördes, förbättringar på föreningslokal och gästlägenheten (Projektor, Wifi, nya sängar & bäddsoffa) gjordes även under året och ett bokningssystem implementeras. 
2017: Genomgång av värmesystemet; cirkulationspump, termostatventiler, expansionskärl, element samt en injustering av värme.
2018: Installerades ny belysning i trapphusen. Under samma år togs ny underhållsplan fram och avloppsstammarna besiktigades.
2019: En ny häck har planterats utmed Härlandavägen och bevattningssystem har installerats. 
2019-2020: Relining av samtliga avloppsstammarna genomförts med ”strumpmetoden” i bottenplatta och vertikala stammar. Beräknad livstid på dessa är 50 år.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2040. Föreningen planerar att renovera söderfasaderna och byta fönster under 2020/2021. Föreningen planerar även att göra en ny OVK besiktning hösten 2020 samt därefter en ny energideklaration.

EKONOMI
Föreningen är välskött och har inga planer på att justera avgifterna i nuläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

En av föreningens tvättstugor

Område

Strömmensberg

LUMMIG STADSDEL HÖGT ÖVER STADEN
Det här mysiga och gröna området ligger uppe på en höjd och här många bostäder fin utsikt, någonting som gör stadsdelen mycket populär. Flera av gatorna har, på grund av kvarterens placering, fått sina namn efter olika höga berg i Sverige. Strömmensberg prospekterades i slutet på 1930-talet och många hus i området är byggda i ren funktionalistisk stil. Stadsplaneringen blev godkänd 1938 och de flesta byggnaderna färdigställdes under 1940-talet. I Strömmensberg finns en blandning av flerfamiljshus, villor och bostadsrätter och det lugna området är bebott av både familjer, singlar och par. Husen placerades genomtänkt för att ge både sol och lä, vilket inger en trivsam och behaglig atmosfär. 

I OMRÅDET
Från hemtrevliga Strömmensberg tar du dig enkelt in till staden med cykel eller med kollektiva förbindelser. Samtidigt har du nära till underbara naturområden, som Delsjön med sina vackra promenadstigar, härliga motionsslingor, gym, golfbana och badplatser. Under vinterhalvåret är det även en utmärkt destination för vinterlekar och aktiviteter som skid- och skridskoåkning. Populära motionscentralen Skatås finns också på behagligt avstånd. I närheten ligger gamla Härlanda Fängelse  som numera används av kulturhuset Kåken med öppen förskola, bibliotek och underhållning. Strömmensberg ligger nära Munkebäck och Redbergsplatsen där större matbutiker ligger belägna. I närområdet finns flera mindre butiker när du behöver köpa det allra nödvändigaste. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Härlanda-Örgryte och om du har barn i skolåldern finns flera skolor och förskolor att välja mellan. 

KOMMUNIKATIONER
Härifrån är det enkelt att ta sig till stadens alla hörn. Den kommunala trafiken, med bussar och spårvagnar, har snabba förbindelser in till Centralstationen och Brunnsparken. Kolla in www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.