Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Hjorthagsgatan 10C, Gamla Masthugget

30-talspärla högst upp i huset med balkong och magnifik utsikt!

Hörnlägenhet med nyrenoverade brädgolv och ytskikt, solig balkong samt generös takhöjd. Landshövdingehem högst upp i huset med otrolig utsikt över hela staden. Välmående lågt belånad förening med övernattningsrum och bastu.

Välkomna till detta ljusfyllda och välplanerade hem med vackra detaljer från förr. Bostaden har genomgående ljusa, nymålade ytskikt som harmoniserar med de fina brädgolven som slipats i år. Rymligt vardagsrum där ljuset flödar från flera fönster och en ljuvlig balkong med sol från lunch till solnedgång, utsikten här måste upplevas! Det mysiga köket har välbevarad köksinredning och här har en vägg tagits ner för att få en öppnare planlösning mellan kök och vardagsrum. Sovrummet har ett lugnt och insynsskyddat läge med plats för dubbelsäng och badrummet är utrustat med tvättmaskin. Här bor ni på en lugn adress med Stigbergets mysiga gator utanför porten och Slottsskogen ett stenkast från bostaden. Utanför porten har ni goda förbindelser som tar er till staden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  47.2 kvm

 • Avgift

  3 024 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  47.2 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1935
 • Förråd

  Vind- och källarförråd
 • TV/Bredband

  Fiber 100/100 MB samt 16 kanaler (grundutbud) via Telenor ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  66/3 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 024 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband.
 • Andel i föreningen

  0.72%
 • Andelstal avgift

  0.72%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  1 896 kr/år
 • Totalt

  6 696 kr/år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen till Hjorthagsgatan 10C! Bostadens framtagna brädgolv är slipade under maj månad och alla ytskikt är nymålade. 

HALL
Redan här möts ni av lägenhetens tidstypiska charm och härliga ljusinsläpp. Hallen har ett framtaget brädgolv, vitmålade väggar samt plats för avhängning och en garderob.

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen ligger det rymliga vardagsrummet med hörnläge. Här finns framtagna brädgolv, vitmålade väggar och ett generöst ljusinsläpp från flera fönster och balkongdörr. Utsikten här måste upplevas på plats! Rummet kan med enkelhet möbleras med både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag. Här finns även utgången till balkongen.

BALKONG
På balkongen kan ni njuta i solen från lunch till solnedgång. Otrolig utsikt över staden och solnedgångarna härifrån är magiska. Här finns plats för bord och stolar. 

KÖK
Även i köket ligger det charmiga brädgolvet och här är förvaringen god med flera över- och underskåp. Ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel som smälter in snyggt med den övriga inredningen. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, hällspis samt fläkt. Ett fönster skänker rummet ljus och utanför har ni en trevlig utsikt att vila ögonen på. Intill fönstret finner ett matbord sin naturliga plats. Här finns även hyllor för ytterligare förvaring samt ett skafferi. Väggen tar tagits ner mellan kök och vardagsrum för att få en öppnare planlösning. 

SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum har ett högt och insynsskyddat läge. De vitmålade väggarna harmoniserar med brädgolvet och här finns plats för en dubbelsäng. 

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet. Badrummet är inrett med grön plastmatta och helkaklade väggar i grönt. Här finns en toalett, handfat med förvaring under, spegel med belysning, handdukstork, hyllor för förvaring samt en dusch. Här finns även en toppmatat tvättmaskin från 2020. 

Föreningen

Föreningen

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf 2-Rumsstandard är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerfamiljshus med totalt 136 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. Föreningen har adresserna Älghagsgatan 1 och 3 samt Hjorthagsgatan 8 och 10. Föreningen bildades 1935.

HEMSIDA
https://www.brf2rumsstandard.se

FASTIGHETEN
Stigberget 1:28, 1:30, 29:1 och 29:2. Fastigheten bebyggdes 1935. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Fastum sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköter PLL Fastighetsförvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum samt cykelställ på gården, stor tvättstuga med många tvättmaskiner, tre torktumlare, två torkrum samt en mangel. Det finns även barnvagnsrum, övernattningsrum, samlingslokal, bastu samt en trevlig trädgård med utemöbler och grill.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden men de har vår- och höststädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 13 parkeringsplatser. I dagsläget är det lång kö till samtliga platser (2020-05-13). Adressen är även berättigad till boendeparkering, för mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och fiberbredband via Telenor. Bredband och grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1985 Tilläggsisolering av fasaderna, byggde balkonger, byte av el- och vattenstammar.
2009 Spolat och filmat stammarna.
2011-2012 Renovering av tak, fasad, balkonger, fönsterfoder och socklar.
2015 Föreningslokalen och bastun renoverades. Föreningen justerade även värme och ventilationssystemet för att säkra bättre flöden i fastigheten.
2018 Nytt bokningssystem för tvättstuga och föreningslokal, mindre markarbeten, översyn av utomhusbelysningen samt byte av brandvarnare i gemensamma utrymmen.
2019 Nya cykelställ installerades i cykelrum, föreningen filmade även stammarna i två av husen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2041, men i dagsläget pågår ett arbete med att uppdatera den, beräknas vara klart i slutet av året. De planerar även utföra en ny energideklaration. Stammarna som filmades i två av husen, visade sig vara i bättre skick än förväntat, men de planerar filma stammarna i de andra husen också för att kunna bedöma status på stammarna.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Senaste förändringen var inför 2016 när föreningen sänkte avgifterna med 10 %.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-05-13 )samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.