Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Viktoriagatan 40, Vasastaden

Trea med solig balkong och möjlighet till garage

Västerbalkong, hiss och ledig garageplats i huset. Välkomna till en ljus och välplanerad trea med bra förvaring och flera faciliteter i föreningen.

Här bor ni på en lugn adress mitt i praktfulla Vasastaden. Hemmets stora balkong har ett soligt läge mot föreningens lummiga innergård, en given plats att nyttja under årets varma dagar.
Bostaden har gott om förvaringsutrymmen i flera garderober och tillhörande förråd.
Det välplanerade köket har gott om skåp och arbetsytor samt diskmaskin.

Ytsmart hem i välskött förening med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. Trevlig innergård med flera sittgrupper, grill, boulebana och lekplats.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  77 kvm

 • Avgift

  4 518 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2/5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  77 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Baoarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2/5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1972
  Byggt mellan 1971-1973
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem och Telenor (250 Mbt)
 • Lägenhetsnummer

  104 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 518 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg. Tillägg om 325 kr/mån för hushållsel (avstämning 1 gång/år.) samt 135 kr för bredband tillkommer.
 • Andel i föreningen

  0.57054%
 • Andelstal avgift

  0.57054%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 900 kr/år
 • Försäkring

  2 472 kr/år
 • Totalt

  6 372 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är baserad på säljarnas uppgifter och avser 2 vuxen och 2 barn. Försäkringsbolag Länsförsäkringar. El är schablonberäknad och avläses 1 gång/år.

Energi

 • Energideklaration

  2015-03-19
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Från husets entré nås bostaden via en rymlig och nyligen renoverad hiss utan några trappsteg på vägen. Ni välkomnas av bostadens hall med ljusgrått klinkergolv och vita väggar. Hallen har gott om plats för avhängning och förvaring i överskåp och garderober.

KÖK
Från hallen når ni köket med ett trevligt läge med vy mot balkongen och föreningens grönskande innergård. Intill kökets stora fönsterparti ryms ett matbord. Köket är inrett utifrån originalutförande där vissa delar har bytts ut och vissa bevarats. Vita skåpsluckor och lådor. Bänkskiva i trä samt kakel på väggen. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Bosch, 2015), spis med häll (Bosch, 2015), fläkt (Electrolux, 2020) samt inbyggd diskmaskin (Electrolux, 2015). På golvet ligger ett blått gummigolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är beläget mot Karl Gustavsgatan och har bra ljusinsläpp från det generösa fönsterpartiet. Golvet är klätt med ekparkett. Här kan ni med enkelhet möblera med soffgrupp och övrigt möblemang. 

BALKONG
Bostadens mysiga balkong har ett rofyllt läge mot föreningens grönskande innergård där ni kan njuta av eftermiddagssolen. Det skyddade läget gör att det ofta är lä och balkongen över utgör ett tak. En härlig plats att nyttja under sommarhalvåret!

SOVRUM 1
Till höger om hallen ligger hemmets större sovrum med fint ljus från stora fönsterpartier med fönsterbänkar i sten. Båda sovrummen har ett högt läge tack vare att fastigheten ligger i en sluttning. Rummet har ekparkett som harmoniserar med tapetserade väggar och här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang.

SOVRUM 2
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger hemmets mindre sovrum med linoleumgolv. Sovrummet har plats för enkelsäng och skrivbord, klädförvaring finns i tre inbyggda garderober.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, badkar, handdukstork, handfat samt ett vägghängt skåp. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin. För den som vill nyttja tvättstuga så nås en av föreningens välutrustade tvättstugor via hissen.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Askungen 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 183 bostadsrätter, 21 hyresrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 32-40, Karl Gustavsgatan 31-33 samt Föreningsgatan 18 A-C.

HEMSIDA
www.brfaskungen1.se

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 14:3. Fastigheterna uppfördes 1972. Föreningen förvärvade fastigheten 2002 och marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden gäller t.o.m.år 2020 och förhandlingar pågår.

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här:https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en trevlig och grönskande innergård med uteplatser, grillplats, lekplats och boulebana. I föreningen finns även övernattningsrum, cykelförråd, barnvagnsrum, miljöhus och flera tvättstugor.

PARKERING
Föreningen är delägare om 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden, övriga ägarandelar innehas av Ivar Kjellberg Fastighets AB. En plats kostar för närvarande mellan 1200-1808kr/mån beroende på typ av plats. Se, https://kjellberg.se/parkering/.

Adressen Viktoriagatan 40 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
I föreningen finns två bredbandsnät, Com Hem och Telenor. Till Com Hem ansluter du dig via antennuttaget för TV:n. Till Telenor ansluter du via datauttaget i hallen. Båda leverantörerna erbjuder förutom bredband även telefoni och TV-tjänster. Gruppavtal via Telenor för 135 kr i månaden innehåller Bredband 250 mbit och Telefonipaketet mini.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2004 Renoverades trappuppgångarna och hissarna.
2005 Renoverades balkongerna.
2008 Renoverades delar av fasaden.
2012 Spolades avloppsledningar. Samma år renoverades några hyresrätter och fönster byttes i universitets lokaler.
2013 Genomfördes föryngring av gårdsväxter
2014 Rengjordes alla ventilationskanaler.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renoverades garaget samt terrasserna mot Thorildsgatan. Under året färdigställdes ett övernattningsrum samt ett nytt sophus.
2017 Genomfördes besiktning av tak och fasad samt injustering av värmesystem.
2018 Utbyte av hissar, lekytan försetts med gummiasfalt, OVK besiktning, en hyresrätt renoveras.

2019 Sattes nya grindar på innergården upp och nytt miljöhus blev klart.

2020 slutfördes byggnationen av de 12 nya lägenheterna. Cykelställ byggdes, samtliga hissar har bytts ut och universitetets fönster har renoverats.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. 2022 planeras underhåll av tak och fasad. Preliminärt år 2028 planeras stamrenovering alternativt relining och en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod. Inga vidare beslut tagna i dagsläget, se mer detaljerat i årsredovisning.

EKONOMI
Föreningen har tack vare omförhandling av lån fått fördelaktigare ränta vilket gör att föreningen har sänkt sina räntekostnader väsentligt.

Föreningens 21 hyresrätter utgör en stor dold ekonomisk tillgång och man får även löpande in stora intäkter från lokalhyror. Just nu pågår arbete där 400 kvm lokaler byggs om till 11 mindre bostadsrätter, vilket kommer att medföra en ökad kassa till föreningen. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5 % från 2021-01-01.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen, deras hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens gemesamma gästlägenhet
Föreningens gemesamma gästlägenhet
Föreningens gemesamma gästlägenhet

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.