Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vegagatan 56, Linnéstaden

Etage, utsikt och solfylld takterrass!

Golvyta 112 kvm, möjlig 4:a. Solig terrass, utsikt, walk-in closet och högst upp med hiss i fastighet anno 1929. Etagevåning från 2011 med total golvyta om 112 kvm, varav boarea 84 kvm. Magnifik takhöjd upp till nock, snedtak och synliga murstockar. Ljus från takfönster, skjutbara glaspartier och fönstervalv. Attraktivt och tyst läge mitt i Linné med Slottsskogen som närmsta granne.

Entréplan med kök och vardagsrum i en öppen arkitektur, två rymliga sovrum, stor walk in closet samt stort helkaklat badrum med tvättutrustning. Plejd för smart styrning av viss belysning. Därtill en härlig takterrass med många soltimmar och ljuvlig utsikt över Linné, Guldheden och Vasastaden! Nästan 4,5 meter upp till nock, snedtak och synliga murstockar. Behaglig golvvärme på nedre plan. Etageplan med snyggt räcke i glas, separat förrådsdel och en yta som erbjuder massor av inredningsmöjligheter exempelvis arbetshörna och extra sovrum. Fiberbredband och fyra st infällda nätverksutag i bostaden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3.5 rum och kök

 • Boarea

  84 kvm

 • Avgift

  4 563 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3.5 rum och kök
 • Boarea

  84 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Total golvarea 112 kvm, varav 84 kvm boarea. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rok med en boarea om 84 kvm.
 • Våning

  6 av 6
 • Balkong

  Terrass
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2011/1929
 • Förråd

  Källarförråd samt vindsförråd via etagedel
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och Bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  22 (Brf) / 1702 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 563 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
 • Andel i föreningen

  7.34%
 • Andelstal avgift

  8.42%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  5 784 kr/år
 • Försäkring

  1 769 kr/år
 • Totalt

  7 553 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är baserad på säljarens uppgifter och avser 1 vuxen och 1 barn. Försäkringsbolag Trygghansa och i elkostnad ingår hushållsel.

Energi

 • Energideklaration

  2012-12-08
 • Energiprestanda

  135 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Planlösning övre plan

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Oliven Vega är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 18 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och har adressen Vegagatan 56. 

HEMSIDA
https://www.brfolivenvega.com/

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 9:9. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen förvärvade byggnaden 2015 och äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Halléns fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i källaren av huset. Utrustningen består av 2 stycken tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en trivsam innergård med utemöbler och grill. I trapphusen finns även gemensamma balkonger för samtliga boende i huset. Det finns också ett cykelrum/barnvagnsrum samt en anvisad yta för cyklar på gården. 

PARKERING
Adressen Vegagatan 56 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.  

KABEL-TV/BREDBAND
Bredband via fiber från Bahnhof, från och med 2020-10-01, obligatoriskt om 250 kr månad för 1000/1000 Mbit uppkoppling. Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Föreningens avtal med Com Hem upphör 2021 och då kommer inte heller kabel-tv längre att ingå i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderbergs & Partners.

GJORDA RENOVERINGAR
1992-1993 Genomfördes ett stambyte och i samband med det renoverades samtliga badrum.
1998-1999 Byttes fönster.
2005-2006 Renoverades fasaden mot innergården.
2006 Installerades nya säkerhetsdörrar.
2010-2011 Inreddes vinden med två vindslägenheter i etage. Samma år flyttades tvättstugan från vinden till källaren och hissen drogs upp till vinden.
2016 Byggdes balkonger.
2017 Målades taket och en taklucka installerades. Under samma år renoverades en av de kvarstående hyresrätterna.
2018 Dränerades fastighetens gårdssida samt byttes stödmuren.
2019 Installerades fiber.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan och reserver årligen medel till det planerade underhållet.

2020 avser föreningen att spola avloppsstammarna.
2021 kommer en översyn av vädringsbalkongerna i trapphuset att ske. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HISTORIA
I en välbevarad fastighet med anor från 1920-talet ligger denna sällsynta och vackra vindsvåning som fick sin utformning under 2011. Stig in genom det ljuvliga portvalvet och ta hissen smidigt upp till våning 6 av 6. Låt er sedan hänföras av ett stilfullt hem med dem rätta vindsattributen som imponerar med en egen takterrass och läcker etagedel. Hemmet genomsyras av en slående takhöjd upp till nock och ljuset fullkomligt strömmar in från fönster i alla dess former. Detaljer som synliga murstockar, snedtak, stora nischer med välvda fönster och generösa takfönster är bara några av de charmfulla attribut som smyckar detta hem! Under 2020 har lägenheten flera ytor målats om, golvet på loftet och i ett av sovrummen har slipats och fått ny ytbehandling. Även belysningen har uppgraderats och i delar av kök och på etageplan styrs belysningen via app och systemet Plejd.

HALL
Härifrån får man en god överblick över lägenhetens sociala ytor och den fantastiska rymden samt det höga läget i huset. Tapet från William Morris skapar en varm känsla. En synlig murstock ger en rustik karaktär och ljust målade väggar samt ett klassiskt parkettgolv i ek är en tidlös interiör som löper vidare genom resterande rum på entréplanet. Hallen erbjuder plats för avhängning och ytan kan möbleras med en förvaringsmöbel om så önskas. Här finns också en säkerhetsdörr som ger extra ro till lägenheten.

KÖK
Bostadens kök från Marbodal har en smakfull inredning. Släta fronter i en vit kulör matchas snyggt med en glänsande bänkskiva i svart granit och ovanför pryds väggen av en putsad murstock samt ett vitt, rektangulärt kakel. Ypperlig förvaring erbjuds i både skafferi, lådor, över- och underskåp. Vita vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro, en integrerad diskmaskin samt hel kyl och frys. Diskmaskinen från Siemens installerades 2019. Tre öppningsbara fönster i följd släpper in rikligt med ljus och härifrån kan ni blicka ut över Linnéstadens hustoppar ända bort mot Guldhedsberget. Kökets öppenhet mot det härliga sällskapsrummet bjuder in till social samvaro och här kan ni duka upp till långbord. Under ekparketten ligger en vattenburen golvvärme för extra god komfort.

VARDAGSRUM
Ett enastående vackert rum med en slående takhöjd om knappt 4,5 meter upp till nock som skapar en fantastisk rymd. Rummet har en öppen arkitektur mot intilliggande kök och ljuset fullständigt flödar in genom skjutbara Hajompartier och stora takfönster vid etagedelen. Den anslutande terrassen utgör en fantastisk förlängning under sommarhalvåret och här inne blir man ständigt påmind om bostadens höga placering i fastigheten, tack vare den fria utsikten över stadens tinnar och tak. Öppenheten mot den ovanliggande etagedelen är något alldeles extra och här finner ni ljuvliga vindsattribut som murstockar, takbjälkar, charmiga vinklar och snedtak. Blicken förs naturligt upp mot den läckra övervåningen via det transparenta glasräcket och i ena hörnet sträcker sig en vit trappa i trä som binder samman lägenheten. Här kan ni inreda med en soffgrupp, läshörna samt annat möblemang. Under den stilfulla ekparketten ligger en vattenburen golvvärme som ger en behaglig känsla.

TERRASS
Via skjutbara glaspartier, med utgång från hemmets vardagsrum når ni lägenhetens  takterrass. Med den högsta placeringen i huset stoltserar terrassen med en vidsträckt utsikt över Linnéstadens vackra takåsar med Vasastaden och Guldheden i blickfånget. Nedanför ligger föreningens lummiga innergård som ger en lugn och harmonisk känsla och här kan ni njuta i solen från tidig morgon till eftermiddagen. På golvet ligger en praktisk trätrall och ett snyggt stålräcke med fronter i glas ger en vacker inramning. Balkongen kan inredas med bord, stolar, grill, blommor och dekoration.

SOVRUM 1
Intill den vackra trappan som leder er upp till etagedelen ligger bostadens ena sovrum med en mysig och ombonad känsla. Rummet har en ljuvlig design som kantas av snedtak och en underbar djup nisch som pryds av ett fönstervalv för ljusinsläpp. Den luftiga ytan kan möbleras med en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och här finns en skjutdörrsgarderob samt en inbyggd garderob till förfogande. I ena hörnet ryms även en mindre skrivbordshörna alternativt en byrå.

SOVRUM 2
Rakt fram från hallen ligger det andra sovrummet som förslagsvis kan nyttjas som ett gästrum alternativt ett barnrum. Från det välvda takfönstret kan ni skymta Slottsskogens grönskande trädtoppar och vindsdetaljer som snedtak och en synlig murstock ger även charm till detta rum. Vattenburen golvvärme och här kan ni möblera med en säng, skrivbordshörna samt övrigt möblemang. Förvaring erbjuds i form av en generös walk in closet samt en dubbelgarderob.

WALK IN CLOSET
Bakom en praktisk skjutdörr i frostat glas ligger bostadens rymliga walk in closet med en lyxig känsla. Golvet är belagt med en mjuk heltäckningsmatta och här finner ni smarta förvaringslösningar i form av hyllplan, glashyllor och klädstänger. I taket sitter infällda spotlights.

BADRUM
Det rymliga badrummet pryds av smakfulla material i sobra färgsättningar och här erbjuds all komfort som behövs i vardagen. Golvet är belagt med ett benvitt klinker med underliggande golvvärme och på väggarna sitter stora kakelplattor i vitt. Inredningen består av en vägghängd wc, en extra bred handfatskommod, spegel med belysning, dusch med vikbara glasdörrar samt handdukstork. Här finns också en praktisk tvättsektion med arbetsbänk, förvaring samt en tvättmaskin och torktumlare som installerades i slutet av 2016. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

ETAGEDEL
Avskilt från bostadens sociala umgängesytor ligger den fina etagedelen med många inredningsmöjligheter som ger fantasin fritt spelrum. Takhöjden sträcker sig upp till cirka 2 meter och här är uppe är vindskänslan tydligt märkbar med den vackra nocken och det förtjusande snedtaket. Två öppningsbara takfönster och härifrån ser ni Skansen Kronan, Linné och Vasastaden. Ljuset flödar genom glasräcket och de stora fönsterna och i anslutning till förrådsdelen satt det tidigare en vägg som togs ner 2017, för att öppna upp etageplanet ytterligare. På golvet ligger ett vitbehandlat brädgolv och ytan kan förslagsvis inredas som kontor, läshörna samt sovplats, möjligheterna är många! I taket sitter infällda spotlights.

FÖRRÅDSDEL
Bakom den ståtliga murstocken når ni hemmets förrådsdel som ligger bakom ett frostat skjutdörrsparti som installerades 2017. På golvet ligger en heltäckningsmatta och här får ni plats med kartonger, resväskor och dylikt.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.