Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Iskällareliden 8A, Örgryte

Kvadratsmart funkis med solig balkong i populära Örgryte


Välplanerad, fin och ljus funkispärla. Solig balkong, tidstypiska detaljer, bredband i avgiften, klädkammare samt två förråd. Naturnära boende i välskött förening med närhet till stan.
Ljus etta som genomsyras av välplanerade ytor. Bostaden präglas av tidstypiska inslag som fiskbensparkett och praktiska förvaringsutrymmen som klädkammare och platsbyggd garderob. Hemmets stora allrum rymmer både soffgrupp och säng och härifrån nås bostadens soliga balkong med lugnt läge och utsikt över de lummiga omgivningarna. Köket är renoverat i modern stil och är utrustat med vardagslyx i form av både diskmaskin och tvättmaskin. En stabil förening med faciliteter som övernattningslägenhet för långväga gäster.
Här bor du i en lummig stadsdel med närhet till grönområden och motionsslingor som Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn. I kvarteren finns mataffärer, caféer, restauranger och butiker. Dessutom finns goda kommunikationer som tar dig enkelt

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  38 kvm

 • Avgift

  2 313 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  38 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1948-1950
 • Förråd

  Källarförråd samt vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Bredbandsbolaget. 100/100 Mbit/s från Bredbandsbolaget ingår i årsavgiften.
 • Församling

  Härlanda
 • Lägenhetsnummer

  161 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 313 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad)
  Ingår ej i avgiften: Samtalsavgifter tillkommer.
 • Andel i föreningen

  0.30769%
 • Andelstal avgift

  0.30834%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  2 500 kr/år
 • Försäkring

  1 295 kr/år
 • Totalt

  3 795 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Hemförsäkring via Länsförsäkringar. Elkostnad enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2016-03-30
 • Energiprestanda

  187 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  G
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en möblerbar hall med ekparkett i original och ljusa väggar. Här finns gott om plats för avhängning samt en garderob för klädförvaring. Från hallen nås bostadens övriga rum. 

ALLRUM
Till vänster om hallen ligger hemmets stora och ljusa allrum med vacker fiskbensparkett och vita väggar. Här finns plats för både soffgrupp och säng. Klädförvaring finns i en praktisk klädkammare. Rummets stora fönsterparti skänker rummet mycket ljus och härifrån nås bostadens balkong.

BALKONG
Mysig balkong med trätrall och plats för utemöbler. Balkongen har ett soligt läge med sol från sen lunch till kväll.

KÖK
Hemmets mysiga kök har plankgolv behandlat med vit hårdvaxolja och väggar målade i grått. Köksinredningen går i vitt och ovan bänkskivan i betong sitter stänkskydd i mässing. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, keramisk häll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt tvättmaskin. Här finns även ett städskåp. Köket har gott om förvaring och arbetsytor. Intill kökets fönster finns plats för ett matbord för 4-5 personer.

BADRUM
Badrum med beige klinkergolv och helkaklade väggar i beige ton med en dekorativ bård. Här finns toalett, handfat, vägghängt spegelskåp samt badkar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Delsjövägen i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av 13 flerbostadshus med totalt 196 bostadsrätter samt 22 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 1947. Adresser i föreningen är Iskällareliden 1-15, Iskällareliden 8-14, Lillatorpsgatan 18 samt Lilla Torps Allé 17.

HEMSIDA
http://www.delsjovagen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1. Fastigheten bebyggdes 1948 och har värdeår 1950. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har flera trevliga uteplatser med utemöbler och grillmöjligheter. I föreningen finns även fyra tvättstugor, tillgång till grovtvättmaskin samt cykelrum i källaren på samtliga hus.

En gästlägenhet finns att hyra för medlemmarnas gäster och den ligger på Lillatorpsgatan 18. Lägenheten rymmer 4 gäster här finns förutom sängplatser även ett fullutrustat kök.

Gemensamhetslokal finns på Lillatorpsgatan 18 som går bra att hyra för ex. fest. Lokalen rymmer ca 30 personer och är fullutrustat med porslin, tallrikar mm.

I källaren på Lilla Torps Allé finns snickeriverkstad samt måleriverkstad.

PARKERING
Föreningen förfogar över 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 parkeringsplatser utomhus, varav några som är utrustade med el. Föreningen har även 8 MC-platser. I dagsläget är det kö till samtliga platser. I övrigt råder fri parkering på gatan.

KABEL-TV/BREDBAND/TELEFONI

Analogt must carry utbud från ComHem ingår i månadsavgiften. Digitaltvbox får medlemmen själv bekosta. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Bredbandsbolaget.

Bredband 100/100 Mbit/s från Bredbandsbolaget ingår i årsavgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nätet via Comhem eller via telenätet.

Bredbandstelefoniabonnemang från Bredbandsbolaget ingår i årsavgiften. Samtalsavgifter tillkommer. Traditionell telefoni med telefonjack finns också i alla lägenheter. Trygghetslarm bör inte kopplas in via bredbandstelefoni.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1183 kronor för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostasrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelse

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL
1993 Renoverades balkongerna.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten då rör renoverades med dakki-metoden och elstammar byttes. I samband med stambytet renoverades samtliga badrum.
2001-2004 Renoverades fönstren.

2011-2012 Tätning av fasader och fönstermålning
2011-2013 Målades fönster och balkonger och fasaden tätades.
2014-2017 Dränering av husen. Se mer i årsredovisning för exakta årtal för respektive hus. 2017-2018 Förbättring av belysning utemiljön och källaringångar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan 2019 och 2049 Föreningen planerar titta på energibesparande åtgärder, reling av stammar i bottenplattan, omläggning av tak samt målning av fönster. Se mer i årsredovisning  Inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften 2020-01-01 med 3 %. Föreningen har inte accepterat Göteborgs stads senaste förslag på ny tomträttsavgäld så en process om detta pågår. Den nya avgälden uppskattas av föreningen kunna medföra en avgiftshöjning på upp till ca 230 kr per månad för denna lägenhet (10 %) beroende på utfall. Mer information i årsredovisningen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Örgryte

VACKRA VILLOR OCH TIDSTYPISK ARKITEKTUR
Det här trivsamma området präglas av en kombination av äldre hus i trä, nyare lägenhetskomplex, pampiga familjevillor och härliga grönområden. I stadsdelen finns en mängd tidstypiska byggnader, till exempel de många vita och stilrena funkishusen som tar oss tillbaka till 1920-talet. Under en promenad i de här stiliga kvarteren kan du hänföras av de många praktfulla villorna och de imponerande stenhusen. Ja, i Örgryte är det inte svårt att hitta ett boende som bidrar till livskvalitet. Här finns garanterat ett hem med det lilla extra för er som värderar en familjär stämning i ett lugnt område med närhet till både bekvämligheter, stad och naturen.

NATURNÄRA LUGN OCH GOTT OM BEKVÄMLIGHETER
I närheten av Örgryte finns gott om bekvämligheter som underlättar vardagens flyt. Här har ni bland annat en av Göteborgs mest välsorterade mataffärer, Ica Focus, på kort avstånd. Dessutom finns flera mindre affärer i kvarteret när du behöver handla det allra viktigaste. I området ligger även en ljuvlig blomsterbutik med inredning och det välkända pepparkaksbageriet. För naturälskaren ligger Delsjöområdet med sina promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd. Där finns badplatser, golfanläggning, promenadstigar, naturreservat och den uppskattade motionscentralen Skatås. För dig som har barn i skolåldern finns många valmöjligheter. Örgryte/Härlanda har runt trettio kommunala och omkring tjugo enskilda förskolor för barn mellan ett och fem år. För elever i åldrarna sex till sexton finns nio kommunala och fem fristående grundskolor. 

KOMMUNIKATIONER
Till Göteborgs centrum tar du dig på bara några minuter, oavsett om du väljer bil, kollektivtrafik eller en promenad. Från Sankt Sigfridsplan går både buss och spårvagn och vid Betaniagatan går 50-bussen med täta turer in till stan. Lisebergs station och knutpunkten Korsvägen ligger på behagligt avstånd därifrån du kan ta dig till stadens alla hörn. Se www.vasttrafik.se för mer information om vilka förbindelser som passar just dig. 

 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.