Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Burgårdsgatan 10, Lorensberg

20-tals pärla med solig balkong och låg avgift

Stor solig balkong, hiss och låg avgift. Generös takhöjd, djupa fönsternischer och härligt ljusinsläpp. Välskött förening i nyligen grundförstärkt 20-tals fastighet med trivsam innergård med utemöbler och grill.

Välkomna till 51 välplanerade kvadratmetrar fördelade på kök och badrum, ett stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord, en avskild sovalkov med plats för dubbelsäng och förvaring.

Bostadens stora balkong nås från köket och ligger mot en lugn och trevlig innergård. Här har man eftermiddag samt kvällssol och den helglasade dörren ger ett härligt ljus.

Här bor ni i en stabil och välskött förening med ett rofyllt läge mitt i city.

Utanför porten har ni ett komplett utbud av nöjen och restauranger med evenemangsstråket, Heden och Avenyn i direkt närhet. Även perfekta kommunikationer från Korsvägen för resor till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  51 kvm

 • Avgift

  2 283 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  51 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde. Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1929
  Värdeår 1970
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  19 (Brf) / 1303 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 283 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.59%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 500 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter. Försäkringsbolag Länsförsäkringar.

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-30
 • Energiprestanda

  141 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter för skor och jackor i garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger parkett.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens badrum. Klinkergolv med golvvärme och kakel på väggarna. Här finns wc, handfat, spegel, dusch och handdukstork.

KÖK
Till höger från hallen nås köket. Snyggt inrett med skåp i vitt och komplett utrustning med ugn, häll, inbyggd micro, inbyggd diskmaskin samt inbyggd kombinerad kyl/frys. Vitt rektangulärt kakel ovan en mörk bänkskiva med aluminumkant. Ett praktiskt barbord fungerar fint som matplats och ger även extra förvaringsmöjligheter i lådor. Ett platsbyggt skafferi ger ett charmigt intryck och ett härligt ljus skapas tack vare den glasade dörren ut till bostadens balkong med eftermiddags- och kvällssol.

BALKONG

Från köket nås bostadens stora och härliga balkong som har gott om plats för bord och stolar. Här kan man njuta av eftermiddag samt kvällssol. 

VARDAGSRUM
Stort och lättmöblerat med plats för både soffgrupp, tv-möbel och ett ordentligt matbord. Det stora fönstret och generösa takhöjden om ca 3 m ger en härlig känsla av rymd. Ljusa väggar, takrosett och fönsterbänk i sten. 

SOVRUM/ALKOV
Sovalkoven belägen innanför vardagsrummet erbjuder plats för dubbelsäng. Här finns fyra garderober. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger heltäckningsmatta.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Heden 30:13 är en äkta förening bestående av med 23 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2000-06-16 hos Bolagsverket. Adress i föreningen är Burgårdsgatan 10.

FASTIGHETEN
Heden 30:13. Fastigheterna bebyggdes 1929. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Nordic Life sköter föreningens ekonomiska förvaltning och styrelsen tar hand om den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med gemensamma utemöbler på flertalet ställen och grillmöjligheter. I föreningen finns även tvättstuga, cykelställ och soprum som nås från gården.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Adressen Burgårdsgatan 10 är förnärvarande berättigad till boendeparkering inom område ”M”, vänligen kontrollera och se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel TV och bredband levereras av Com Hem

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR
1982: Stambyte, samtliga vatten-, el- stammar och avloppsstammar byttes.
Början 2000-talet: Tvättstugan är en del av en samfällighet och renoverades och fastigheten grundförstärktes genom borimpregnering.
2002: Renovering av tak
2008: Renoverades hissen i uppgång A och fastigheten energideklarerades. Under samma år genomfördes även en OVK-besiktning av ventilationen.

2009: Renoverades avloppsrör i källaren med metoden relining, en kontroll av grund genomfördes och fönster målades om.
2010: Fogades fasaden mot gatan om och porten i uppgång A renoverades. Under samma år genomfördes dräneringsarbeten på gården. I samband med detta genomfördes även en allmän uppfräschning av gården som bland annat innebar ny stensättning och ny plantering.
2011: Målades trapphus och entréportar om. Under samma år kontrollerades och målades balkonger om i trapphus A.
2018: Har föreningen slutfört balkongbygge, byte av samtliga fönster samt genomfört relining av samtliga avloppsrör.
2019: Har föreningen genomfört grundförstärkning av fastigheten, renoverat tvättstugan samt påbörjat renovering av fasaden mot gården.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2016 och sträcker sig till 2046.

Under 2020 planerar man att färdigställa den fasadrenovering som påbörjats under 2019 samt färdigställa gården och renovera väggarna i trapphuset på 10B. Föreningen har också en pågående renovering av föreningens lokaler (en som också kommer omdisponeras) som planeras vara färdigställt under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en mycket stabil ekonomi och stora renoveringar har skett under åren. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.