Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Klippan 1G, Klippan/Majorna

Modern och havsnära hörntrea i byggnad från 30-talet

Hörnläge, uteplats, ca 2,70 i takhöjd, stora fönster med djupa fönsternischer. Denna lägenhet är från 2010 (byggnad 1930) med tidlösa materialval, sober färgsättning och klädkammare.

Välkomna till en ljus och väldisponerad bostad med öppen planlösning och goda förvaringsmöjligheter.

Bostadens rymliga kök ligger i en social och delvis öppen disposition mot vardagsrummet. Under 2020 har köket uppgraderats med ny spishäll och ny kyl/frys. Köket har bra arbetsytor och matplats för många gäster.

Från vardagsrummet tar ni er ut till den mysiga uteplatsen, perfekt för varma sommardagar. Har finns chans att njuta av solen och för den odlingsintresserade finns möjlighet till planteringar.

I det expansiva kulturreservatet Klippan bor ni med spännande arkitektur, hav och grönska runt hörnet. Trevligt promenadstråk längs vattnet med flera restauranger. Det är inte heller långt till staden och i närheten finns Majorna med ytterligare populära restauranger, butiker och bekvämligheter.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  84.4 kvm

 • Avgift

  6 013 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  84.4 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1
 • Balkong

  Uteplats (fri att nyttja)
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1930/2010
  Ombyggd till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet.
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  201 (Brf) / 1006 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt övernskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  6 013 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, kabel-tv. 168 kr per månad tillkommer för bredband.
 • Andel i föreningen

  1.95587%
 • Andelstal avgift

  2.02838%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2019-04-18
 • Energiprestanda

  121 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggen Brf Nya Mälteriet är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad om 11 våningar med 57 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2004 och köpte fastigheten 2006 då de ombildades till bostadsrättsförening. Fastigheten har adressen Klippan 1G-H.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Fastigheten är uppförd 1930 och ombyggd till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Föreningen äger marken. 

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Klippan Kulturfastigheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, cykelförråd, barnvagnsrum, återvinningsrum samt förråd för trädgårdsattiraljer.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1011 kronor i månaden samt p-platser för cirka 500 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se. 

Adressen Klippan 1 G och H är inte berättigad till boendeparkering. (www.goteborg.se/boendeparkering)  

BÅTPLATS
Klippans Kulturfastigheter förfogar över båtplatser som ligger på promenadavstånd från bostaden. En plats kostar cirka 6000-7000 kronor per år. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se. 

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Föreningen tecknade 1 jan 2020 ett gruppavtal med Com Hem för Kabel-TV och bredband. I avtalet ingår grundutbud för kabel-TV samt ett OB- tillägg för bredband 100/10 om 168 kronor som tillkommer till månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020. 

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2008 Renoverades tvättstugor då samtlig maskinpark byttes ut samt målades entrén vid postboxarna, korridoren mellan tvättstugorna och soprummet av föreningens medlemmar. Under samma år infördes sopsortering, nya anslagstavlor sattes upp vid entréerna, ny fasadputs påfördes i entréhörnet och byte av skalskydd genomfördes. Fjärrvärme installerades också under året och avtal skrevs med Göteborgs Energi.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gatugavel målades om och fläktsystemets kapacitet förbättrades. Under samma år togs värmepanna och värmeväxlare bort då fastigheten sedan slutet av 2008 värms upp av fjärrvärme.
2010 Fastighetens sex nya lägenheter färdigställdes, söder- och västerfasad putsades och målades om och takfoten på dessa fasader plåtslogs. Under samma år byttes hängrännor, stuprör och balkongplåtar, 10 hörnfönster i gamla hisschaktet byttes på grund av gammal vattenläcka och nya terrassdörrar installerades i lgh 1001 och 1102. Fläktaggregatet renoverades, fastighetens skalskydd förbättrades, ny ytterdörr till förråden vid 1H monterades och entrétaket vid 1H fick ny plåt och ytterbelysning. Under året monterades också ny ljusarmatur i entrén samt i hissen vid 1H, hisstaket målades om, rörelsesensorer sattes upp i inre och yttre cykelrum samt utanför tvättstugorna vid 1H. Entrétaket fick också ny plåt samt ytterbelysning.
2011 Målades dörrar och fönsterkarmar på fasaden, gallergrind monterades i kulverten, brandsläckare sattes upp i samtliga tvättstugor och uppsättning av utrymningsskyltar påbörjades. Under samma år målades gemensamhetsutrymmen utanför hissen på varje våningsplan samt målades entré, cykel- och soprumsdörrar samt stålkonstruktioner vid 1H.
2012 Glastaket ovanför innergården fogades om, översyn av avloppet påbörjades, nya lägenheter på 1 G slutbesiktigades och småfel åtgärdades, genomföringen av balkongstöttorna från balkongen på höga delen tätades och ommålningen av gemensamhetsutrymmen utanför hissen på respektive plan färdigställdes. Under samma år fortsatte uppsättningen av utrymningsskyltar som påbörjades 2011.
2013 Upprustning och förnyelse av innergården påbörjades. Under samma år påbörjades också målning av räcken i trapphus samt målning av räcken på vån 5 och 7.
2015 Fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen, nya förråd installerades till lägenheter på 1G och nytt lås/portsystem samt nya entrédörrar monterades till Klippan 1H.
2016 Renovering av innergårdens golv, målning av fastighetens fönster, ombyggnation av cykelrum/trädgårdsförråd samt fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen. Under samma år gjordes en översyn av taket, elinstallationer, en ommålning av fasaden på norra och östra sidan samt en renovering och uppfräschning av innergården.
2017 Yttre underhåll av nord/nordostsidan med målning av vägg, fönster, skifte av balkongplåtar samt nytt tak på högdelen. Under samma år renoverades den gemensamma elen i huset med nya ledningar och armaturer.
2018 Total genomgång av ventilationen.
2019 Genomfördes en omfattande renovering av innergården som innefattade ny golvbeläggning, målning, ljuddämpning mm. I samband med gårdsrenoveringen byttes även samtliga lägenhetsdörrar i fastigheten till säkerhetsdörrar. Under året genomfördes också en slutjustering av ventilationen efter översynen som genomfördes 2018.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen ligger i fas med underhållsplanen och i nuläget finns inga större planerade eller beslutade renoveringar. Föreningen utreder att sätta solceller på taket samt om de ska göra något med sitt styrelserum. Inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
Inga planerade avgiftsförändringar kommande året.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med ekparkett och vitmålade väggar, något som är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning och mycket gott om förvaring i skåp och garderober. En vägg med skåp och lådor och en vägg med förvaring bakom skjutdörrar. Dessutom en praktisk klädkammare som idag även används som kontor. 

VARDAGSRUM
Bostadens stora vardagsrum ligger i delvis öppen planlösning med köket. Ett stort fönsterparti som vetter ut mot uteplatsen skänker rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet har gott om plats för både soffgrupp och övrig inredning.

KÖK
I anslutning till vardagsrummet ligger det stilrena köket som har gott om förvaringsutrymmen. Köksinredningen går i vitt. Inredningen är från Myresjökök och ovan den ljusgrå bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl och fys, spishäll, ugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin.

UTEPLATS
Från vardagsrummet når ni den trevliga uteplatsen med trall. Här finns gott om plats för utemöbler och växter. Uteplatsen hör inte till bostaden men är fri att nyttja och nyttjas enbart av innehavaren av denna lägenhet. En perfekt plats för varma sommardagar!

SOVRUM 1
Hemmets första sovrum nås från vardagsrummet, här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang. Fem garderober.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är beläget rakt fram från hallen, här finns plats för säng, skrivbord. Även här bra med förvaring i garderob.  

BADRUM
Helkaklat badrum i vitt och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns badkar, wc, handfat, spegelskåp samt handdukstork. Spotlights i taket.

TVÄTTSTUGA/FÖRRÅD
Några meter från lägenhetsdörren (ej vägg i vägg) ligger en av föreningens tvättstugor, denna nyttjas främst av boende på detta våningsplan i uppgång 1G så det är lätt att få tid och nästan som att ha en egen tvättstuga. Även lägenhetens förråd nås smidigt via trapphuset och en halvtrappa ner.

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.