Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Götaholmsgatan 8, Gamlestaden

Ljus hörnlägenhet med vackert burspråk i expansiv och mysig stadsdel

Hörnläge i landshövdingehus, burspråk, renoverat kök och bad 2016 samt bredband inkluderat i avgiften. Möjlighet att hyra garage i närheten (ej i denna föreningen).

Välplanerat hem med sociala ytor, härligt ljusinsläpp och stort kök och bad från 2016. Under 2020 har resterande del av lägenheten renoverats med nya golv i rummen samt att ytskikt i rummen renoverats. Perfekt placering med bästa hörnläge i välskött landshövdingehus.

Detta fina hem ligger på ett av föreningens bästa lägen i huset. Ljuset strömmar in från fönster åt flera håll. Lägenheten är mycket välplanerad med goda förvaringsmöjligheter och de stora öppna ytorna bjuder in till social samvaro.

Gamlestaden är expansiv stadsdel som står inför stora förändringar. På Götaholmsgatan bor ni på ett perfekt avstånd från stadens liv och naturens lugn. Med kollektivtrafiken tar det inte många minuter in till centrum och i området finns mataffärer och småbutiker där ni kan handla det mesta som behövs i vardagen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  75 kvm

 • Avgift

  5 013 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  75 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Byggår

  1918-1919
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV via Boxer och Internet via Ownit. 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  66 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommlse.

Ekonomi

 • Avgift

  5 013 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv och bredband (1000/1000 Mbit/s )
 • Andel i föreningen

  0.65074%
 • Andelstal avgift

  0.66217%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 336 kr/år
 • Försäkring

  2 352 kr/år
 • Totalt

  5 688 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på uppgifter från liknande lägenhet.

Energi

 • Energideklaration

  2019-06-18
 • Energiprestanda

  136 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Gamlestadstorget bildades 2006 och är en äkta bostadsrättsförening med 160 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Adresser: Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4, 8 och 12 samt Holländaregatan 8-10.

HEMSIDA
Föreningen har en mycket informativ hemsida: www.gamlestadstorget.com

FASTIGHETEN
Göteborg Gamlestaden 10:18. Fastigheten bebyggdes 1916-1919. Föreningen förvärvade fastigheten 2006 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns 3 barnvagnsförråd och fyra tvättstugor samt ett mangelrum beläget i en separat byggnad i mitten av innergården. I källaren finns cykelförråd och på gården finns även ett flertal cykelställ. Dessutom finns bastu med relaxavdelning samt en grönskande innergård med utemöbler, grillar och lekplats.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. I föreningen finns ett MC-garage med 3 platser placerat på gården. Plats kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen är ansluten digital-TV via Boxer och Internet via Ownit. Genom föreningens gruppavtal med Ownit får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kronor för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1986 Byttes V/A-stammar och fönster. Samma år lades taket om
2010 Renoverades alla balkonger. Samma år byttes låssystem samt tvättbokningssystem. Föreningen besiktade även kök och badrum, och bytte ut duschkabiner och blandare. 
2011 Målades fasaden och stammarna spolades.
2010-2012 Dränerades fastigheten och grundförstärkning genomfördes.
2012 Byttes takfönstren in mot gården. Samma år genomfördes målningsarbeten samt fasad- och takreparation av fasad och tak mot gården.
2013-2014 Byttes takfönstren ut mot gatan. Samma år genomfördes målningsarbeten samt fasad och takreparation av fasad och tak ut mot gatan. Samma år genomfördes även en OVK-besiktning av ventilationen och en injustering av ventilationen genomfördes.
2016 Uppdaterades passersystemet.
2017-2018 Lades taket om.

2018 utfördes spolning av samtliga avloppsstammar och dränering på lekplatsen. Frånluftsfläktar byttes samt fjärrvärmeväxlare på undercentralen. En OVK utfördes även för lokaldelen.
2019 utfördes målning/byte av balkongräcken, bastun renoverades, varje trapphus rustades med hjärtstartare och brandsläckare och resterande delar av undercentralen byttes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2020 planerar man följande:

Utföra OVK.

Rensning av samtliga ventilationskanaler.

Renovera 2-3 trappuppgångar och framöver fortlöper renovering utav resterande trappuppgångar med ca 20 % per år.

Byta ut/renovera bänkar/bord på grillplatserna.

Renovera ytskikten i tvättstugan.

Bygga om en del av ett av gårdshusen till att bli en bokningsbar övernattningslokal.

Påbörja arbetet med att gruppansluta el abonnemangen.

Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är möblerbar med gott om plats för hallmöbler och avhängning. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljusgrått klinkergolv.

KÖK
Köket som renoverades 2016 är rejält tilltaget med gott om arbetsytor och svängrum för den matlagningsintresserade. Skåpsinredningen är grå, bänkskiva och kakel i svart. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Dessutom en vinkyl. Golvet är belagt med ett likadant klinkergolv som i hallen och väggarna är målade i vitt. Här ryms ett stort matsalsbord och här finns gott om plats för många gäster. Praktisk och dekorativ belysning i form av spotlights över spisen samt ljuslist vid golvsockel och under överskåp.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bjuder på härliga ljusinsläpp med ett burspråk som släpper in ljus från flera håll. Rummet är luftigt och här finns gott om utrymme för både soffgrupp, matsalsbord och annat möblemang. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ett snyggt och slitstarkt laminatgolv från Berry-Alloc.

SOVRUM 1
Sovrummet har samma golv som i vardagsrummet och vitmålade väggar. Rummet kan möbleras med dubbelsäng och skrivbordshörna och här finns förvaring i garderober.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum passar utmärkt som barn-, gäst eller arbetsrum. Även detta är rymligt och här ryms säng, skrivbordshörna och övrigt möblemang. Rummet har samma golv som vardagsrummet och det andra sovrummet, vitmålade väggar och här finner ni ytterligare förvaring i form av tre garderober.

BADRUM
Det fräscha badrummet har helkaklade väggar i vitt ett mörkgrått klinkergolv med elektrisk golvvärme. Badrummet är utrustat med takdusch, duschvägg, wc, handfat med kommod, spegelskåp, väggskåp samt spotlights i taket.

Område

Gamlestaden

URBANT OMRÅDE PÅ UPPGÅNG
Gamlestaden står inför stora förändringar och kvarteren har alla kvaliteter som gör det till ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i regionen. Närhet till Göteborgs centrum och den charmiga karaktären på bebyggelsen med landshövdingehus och gatumiljö gör den här delen av staden till ett allt mer attraktivt område. Bostäderna här är till största del byggda under första halvan av 1900-talet, det mesta enligt stadsplaneraren Albert Lilienbergs plan. De gamla landshövdingehusen i området byggdes när industrin expanderade och behovet av arbetarbostäder ökade. De nyare husen i området har samma karaktär som och smälter fint in i miljön. Stadsdelen utmärks idag av små butiker, kaféer, fina träfasader och flertalet industrihistoriska byggnader. I området börjar ett nytt resecentrum byggas under 2016 och Göteborg stad har som vision att skapa ett attraktivt område med kontor, bostäder, kultur- och fritidsverksamheter runt Gamlestadstorget.

I OMRÅDET
Gamlestaden är en liten stad i staden med urban puls och mångkulturell karaktär. Här finns handel och service som behövs för att få vardagens bestyr att rulla. På nära avstånd har du bland annat matbutiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger, en stor orientlivsmedelsbutik och leklandet Barnpalatset. I museet Nostalgicum kan du få ett besök i 1950- och 1960-talet. Dessutom har Nordens största multisportanläggning, Prioritet Serneke Arena, byggts i Kviberg som ligger alldeles intill. Där erbjuds allt från längdskidåkning till handboll, fotboll, gym, föreningslokaler, hotell, restaurang, bar och caféer. I det här området är det inte svårt att skaffa sig en händelserik vardag full av aktiviteter och livskvalitet.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Gamlestaden tar du dig snabbt till stadens alla hörn. Kommunikationerna i kollektivtrafiken är mycket goda och på bara några minuter befinner du dig in i Göteborg centrum. Se Västtrafiks webbplats för att hitta de linjer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.