Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Kungsgatan 6A, Kungshöjd

Sekelskiftesdröm i populära Kungshöjd

Genomgående sekelskiftesvåning med högt i tak och tidstypiska detaljer som takrosetter, spegeldörrar och stuckaturer. Bostaden har fint kök och badrum och kan göras om till en rymlig trea. Ett drömhem på en attraktiv adress.

Det här stiliga och eleganta hemmet som ligger på en av stadens mest centrala gator har stora ytor och vackra detaljer. Hemmets fina mörkbetsade plankgolv och ljusa väggar gör det enkelt att inreda snyggt. Badrum och kök renoverades år 2013 i en modern stil som kombineras snyggt och smakfullt med sekelskiftesinteriören. Stabil förening med låga avgifter som precis bytt alla lägenheters fönster. Ett utmärkt läge i stan med shopping, restauranger och service precis utanför dörren. Goda kommunikationer om du vill lämna city finns vid Grönsakstorget och Stenpiren. Trevliga promenadvägar finns längs Södra Älvstranden, runt Vallgraven samt i Slottsskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  89 kvm

 • Avgift

  3 744 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  89 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 6
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1903
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  2 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 744 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad)
 • Andel i föreningen

  5.004%
 • Andelstal avgift

  5.004%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 470 kr/år
 • Försäkring

  2 088 kr/år
 • Totalt

  6 558 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarnas uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-01-11
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Mörkbetsat brädgolv och vita målade väggar klär hallens ytskikt och välkomnar er in till det här stilfulla hemmet. Hallen är möblerbar och här finns gott om plats för avhängning och förvaring.

KÖK
Det stilrena köket renoverades 2013 och har ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Köket har valnötsmönstrad köksinredning i en ljust grå ton samt vitt kakel och vita bänkskivor. Över köksluckorna finns extra köksskåp med fina vitrinluckor. Köket är utrustat med kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt samt inbyggd diskmaskin. Intill fönstret som vetter ut mot innergården finns gott om utrymme för en matplats för upp till sex personer. 

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har mörkbetsat brädgolv och klassiska tapeter med breda ränder i vitt och ljusgrått som ger en stilfull känsla. Det här rummet andas förra sekelskiftet. En vacker takrosett pryder taket och höga fotlister samt stuckaturer ramar in rummet. Här finns ett infällt och dekorativt fönster ovanför dörröppningen in mot hallen. Rummet har plats för både soffgrupp och matsalsbord. Genom vackra pardörrar når ni ett av hemmets sovrum.

SOVRUM 1
Det största sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och har mörkbetsat brädgolv samt vitmålade väggar med en tapetserad fondvägg. I rummet finns en skjutdörrsgarderob i vitt samt plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Rummet får ett generöst ljusinsläpp från ett stort fönster som vetter ut mot Kungsgatan.

SOVRUM 2
Till vänster om hallen ligger detta sovrum med lugnt läge mot föreningens innergård. Rummet har mörkt golv och en varm färg på väggarna. Rummet tapetserades och målades 2017. Här finns en platsbyggd garderob och ett fönster som vetter ut mot gården.

SOVRUM 3
Vägg i vägg med den andra sovrummet ligger detta sovrum som idag används som en stor walk in closet. Sovrummet kan med fördel användas som barnrum, kontor eller gästrum. Rummet har mörkt golv och vitmålade väggar med vita hyllor ända upp till taket på en av väggarna. I rummet finns tre garderober med spegeldörrar, en platsbyggd garderob samt ett fönster mot gården.

BADRUM
Bostadens fräscha badrum, som renoverades 2013, har ljusgrått klinkergolv med golvvärme, helkaklade väggar i vitt och infällda spotlights i taket. Rummet är utrustat med en dusch med glasdörrar och en infälld hylldel intill duschen, handfat med kommod, spegel, handdukshängare samt en tvättmaskin med integrerad torktumlare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hästtorget är en äkta bostadsrättsförening med totalt 18 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades på 1980-talet. Adresser i föreningen är Kungsgatan 6 A och Ingenjörsgatan 10.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 45:1. Fastigheten bebyggdes 1903. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva sin ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grill. I föreningen finns även barnvagnsrum, cykelrum, tvättstuga, samlingslokal, hobbyrum samt bastu.

PARKERING
Adressen Kungsgatan 6 A är berättigad till boendeparkering inom område ”C”, se: www.goteborg.se/boendeparkering

TV/BREDBAND
TV och fiberbredband via Telia. TV, bredband och IP-telefoni ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 3000 kronor för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kronor för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I föreningens försäkringsavtal ingår även bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar. Bostadsrättstillägget försäkrar den boendes underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen.

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR
2020 Avslutades en omfattande renovering av fastigheten. Renovering av fasad mot Ingenjörsgatan och Kungsgatan. Målning av fasad mot gården. Renovering av taket samt byte av fönster i samtliga lägenheter och trapphus.
2017 Renovering av tvättstugan.
2016 Bättringsmålning av trapphusen och taket samt målning av fönster. Åtgärder för att eliminera lukt från restaurangens kök.
2015 Renovering av balk i fasad mot Kungsgatan, målning av fönster, relining av avloppsrör, ventilation mellan Tribe och källare, OVK-mätning och justering samt bättringsmålning av lagning av puts i källare kök.
2014 Renoverades och målades en del av fönstren. Samma år renoverades balken mellan våningsplan 1 och bottenvåning.
2013 Renovering av trapphuset Kungsgatan. Anslutning till Telias fibernät.
2008 Renoverades fasaden.
2005 Målades fönstren.
Under 2000-talet renoverades taket.
På 1980-talet byttes V/A-stammar och elstigare.

KOMMANDE/PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar de närmsta åren. Balkongdiskussioner pågår, inga beslut tagna.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.