Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Västergatan 16, Annedal/Linnéstaden

Rymlig 2,5:a i fint skick med västerbalkong

Renoverad 2,5:a med balkong i fastighet med hiss. Föreningen har beslutat att sänka avgifterna med 20 % från 1 oktober! Fina ytskikt, välutrustat kök samt stambytt och renoverat badrum. Solid brf med fritt bredband och flera faciliteter. Attraktivt läge nära Vasastaden och Linné!

En 2,5:a av det större slaget med en optimal arkitektur där man skapat ett extra sovrum. Generösa 3-glas fönster i två väderstreck för ljusinsläpp samt solig balkong i väster med trätrall. Genomgående fina ytskikt samt infällda spotlights i taket. Modernt, topputrustat kök med god förvaring samt diskmaskin. Stambytt och renoverat badrum med handdukstork och toppmatad tvättmaskin. Stora luftiga ytor att möblera på samt god förvaring. Välskött brf där bredband ingår samt faciliteter som övernattningsrum och innergård med boulebana. Ett perfekt beläget cityhem nära Slottsskogen, goda kommunikationer, Linné och Vasastadens rika utbud!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  62 kvm

 • Avgift

  2 864 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  62 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  2 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1975
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem samt fiberbredband via Telenor
 • Lägenhetsnummer

  1633 (Brf) / 1203 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 864 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband 100 Mbit, telefoni samt bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  0.70135%
 • Andelstal avgift

  0.70135%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  4 800 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2012-03-14
 • Energiprestanda

  89 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen bekvämt upp till andra våningen och stig in i denna stilfulla hörnlägenhet i mycket gott skick. En rejäl säkerhetsdörr ger extra ro till lägenheten och här finns en generös skjutdörrsgarderob med ny inredning samt städskåp och två platsbyggda garderober till förfogande. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger ett praktiskt grått klinkergolv. I taket sitter infällda spotlights. 

KÖK
Ett stort matlagningskök i toppskick med en modern interiör och en kvalitativ utrustning som sätter guldkant i vardagen. Ypperlig förvaring erbjuds i skafferi, flera lådor och överskåp och här finns gott om svängrum för den matlagningsintresserade. Inredningen är stilren med släta, handtagslösa luckor i vitt och ovanför arbetsbänken i svart laminat sitter ett grått kakel som stänkskydd. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro, integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Ett generöst fönster förser köket med ljus och en vacker fönsterbänk i sten ger plats för blommor och dekoration. Här ryms ett matsalsbord för upp till sex personer. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Det ljuvliga sällskapsrummet har ljusinsläpp från fönster och balkongdörr och härifrån når ni hemmets trivsamma balkong.  Ytan erbjuder flera möbleringsmöjligheter och här finns dessutom möjlighet att ta ner väggen mot lilla sovrummet för att skapa ett större vardagsrum (se alternativ planritning). Vardagsrummet kan inredas med en soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. På golvet ligger samma ljusa laminatgolv som i köket och väggarna är vitmålade med en grå/blå fondvägg. I taket sitter infällda spotlights. 

BALKONG
Den mysiga balkongen vetter mot väster och solens strålar värmer under eftermiddagen. På golvet ligger en praktisk trätrall och här kan ni inreda med en cafémöbel, blommor och dekoration.

SOVRUM 1
I bostadens stora sovrum sover ni ostört om natten tack vare den lugna placeringen i huset. Den luftiga ytan kan möbleras med en dubbelsäng, nattduksbord och en skrivbordshörna. Ett stort fönster med vackert stenbräde släpper in dagsljuset och här finns en skjutdörrsgarderob till förvaring. Väggarna är vita med en grön fondvägg och på golvet ligger samma ljusa laminatgolv som i de andra rummen. Härifrån når man även det andra, mindre sovrummet. 

SOVRUM 2
Detta rum kan användas som barnrum, gästrum eller kontor. Här ryms en enkelsäng alternativt skrivbord. Samma golv fortsätter från det större sovrummet och väggarna är ljusgrå med en målad fondvägg. Dubbla fönster släpper in ljus. 

BADRUM
Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte under 2009-2010. Inredningen är tidlös med ett grått klinker på golvet och på väggarna sitter rektangulära kakelplattor i vitt. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, ytterligare ett spegelskåp samt dusch med vikbara glasdörrar. Här finns också handdukstork och en toppmatad tvättmaskin för extra god komfort.

Förening updaterd 2020-08-11

Förening updaterd 2020-08-11

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Västergatan 16-22 är en äkta förening som består av två bostadshus med totalt 150 bostadsrätter, 7 hyresrätter samt 1 hyresrättslokal. Föreningen bildades 2005 och har adresserna Västergatan 16, 18, 20 och 22.

Föreningen har del i Södra Annedalsparkens Samfällighetsförening med andelstalet 47,79 och i Annedals Sopsugs Samfällighetsförening med andelstalet 3,82.

Föreningen har också del i Södra Annedalsgaragens Samfällighet avseende parkeringsplatser med andelstal 10,939.

Föreningen betalar arrende för Annedal 717:9 som gäller för cykelförråd.

HEMSIDA
http://www.brfvastergatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 7:12. Fastigheten bebyggdes 1975. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Novo Fastighet och förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med gräsytor, boulebana, sandlåda och parkbänkar. I föreningen finns också en tvättstuga i vardera hus. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är föreningslokal, barnvagnsförråd, cykelparkering samt en gästlägenhet.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen har del i Södra Annedalsgaragens Samfällighet och disponerar över 44 parkeringsplatser. Kostnaden för en parkeringsplats är cirka 975 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till platserna (2020-08-11).

Primär Fastighetsförvaltning AB tillhandahåller två garage som är belägna på Brunnsgatan 1 och 3 (Södra Annedalsgaraget). En fast parkeringsplats kostar cirka 1638 kronor i månaden och en plats med P-tillstånd kostar cirka 1200 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till de fasta parkeringsplatserna men det finns lediga platser för de som är avsedda för P-tillstånd (2020-09-23). För mer information kring kostnader och lediga platser, kontakta Primär på telnr: 031-709 10 00.

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Gruppavtal via Com Hem där grundutbud av kabel-TV, telefoni samt bredband 100 Mbit ingår i månadsavgiften. Det går också bra att beställa fiberbredband via Telenor men det bekostas själv av varje medlem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2008 Byttes fönster och balkongdörrar.
2009-2010 Byggdes åtta nya taklägenheter samt genomfördes ett stambyte och en renovering av badrummen. Under samma år renoverades trapphusen, installerades säkerhetsdörrar, monterades fyra nya hissar, byttes samtliga entrépartier samt taket i de nedre entréerna. Föreningen installerade också nya frånluftsfläktar med värmeåtervinning till värmepumpar.
2012 Renoverades tvättstugorna.
2015 Renoverades södergavlar samt genomfördes en OVK-besiktning i samtliga lägenheter och lokaler. Under samma år gjordes en 5-årsbesiktning i hissar, badrum och taklägenheter.
2016 Utfördes mindre förbättringar i cykelförrådet.
2017 Antogs nya Stadgar, genomfördes en dränering mot spåret utanför Västergatan 20-22 samt utfördes rensning samt injustering av fläktar och ventilation. Under samma år konverterades två av föreningens lokaler till fem bostadsrätter som också såldes under året. En hyresrätt ombildades också till bostadsrätt och såldes samma år.
2018 Byttes all maskinutrustning i tvättstugan på Västergatan 16-18. Under samma år genomfördes en inspektion av kökens avloppsrör i samtliga hörntvåor och de brister som uppkom åtgärdades.
2019 Dränering mot spårvagnsspåret utanför Västergatan 16-18. Föreningens gästlägenhet har totalrenoverats. Föreningen har även räknat om andelstalen efter att nya lägenheter byggts.
2020 Renoveringen av föreningslokalen färdigställdes, där man bland annat byggt till en köksdel.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Fasaderna har setts över, såg bra ut. I övrigt har föreningen inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver (2020-08-11).

EKONOMI
Föreningen har beslutat att sänka avgifterna med 20 % från 1 oktober 2020, den nya avgiften blir 2 868 kr (2020-08-11).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-08-11) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.