Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Ulfsparregatan 11F, Lunden

Tidsenlig hörntvåa i populär förening

Välkommen till denna insynsskyddade hörntvåa i fint skick där det bara är att flytta in. Bekvämt läge en trappa upp med bevarade originaldetaljer, fönster i tre väderstreck och stambytt badrum. Brf med god ekonomi samt faciliteter som övernattningsrum och stor gemensam gård med solstolar, utemöbler och grillar.

En stilfull tvåa med vackra originaldetaljer som fönsterbänkar i sten och framtagna brädgolv. Härlig arkitektur med stora lättmöblerade ytor och välvårdade ytskikt i vitt. Mysigt kök med nylackerade luckor, många skåp samt vardagslyx som diskmaskin. Stambytt badrum och rymligt sovrum med mycket god förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Luftigt och ljust vardagsrum i hörnläge med utsikt över föreningens gröna trädgård. Här finns plats för både soffgrupp och mindre matsalsbord om så önskas. Faciliteter som övernattningsrum, goda kommunikationer med 60-bussens täta turer samt Lundens rika utbud utanför porten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  48.5 kvm

 • Avgift

  3 364 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  48.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem alternativt Digital-TV från Canal-Digital via föreningens fiberlan. Bredband via Com Hem eller via föreningens fiberlan.
 • Lägenhetsnummer

  105 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 364 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.56%
 • Andelstal avgift

  0.60%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  4 632 kr/år
 • Försäkring

  1 296 kr/år
 • Totalt

  5 928 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2011-06-01
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Med bekvämt läge en trappa upp ligger denna stilfulla hörntvåa med bevarade originaldetaljer. Generös hall som bjuder på en god överblick av hemmets disposition. Hallen pryds av ett framtaget brädgolv, vilket är genomgående för alla rum. Väggarna är målade i vitt och här finns plats för avhängning samt förvaring i en inbyggd garderob/städskåp.

KÖK
Inredningen består av vita fronter med metallbeslag och ovanför bänkskivan sitter ett stilfullt kakel i grått. Utrustningen består av en kyl/frys, hällspis, fläkt, skafferi med inbyggd micro samt diskmaskin. Här finns också praktiskt inbyggda hyllor samt många skåp för förvaring. Väggarna är målade i vitt. Här finns ett generöst fönster för ljusinsläpp och intill ryms ett matbord för flera personer.

VARDAGSRUM
Bostadens sällskapsrum har en härlig arkitektur med stora fönster i två väderstreck, som smyckas av tidsenliga fönsterbänkar i sten. Här har man en trevlig utsikt över föreningens gröna trädgård. Det ljuvliga brädgolvet fortsätter från hallen och även här är väggarna målade i vitt. Den luftiga ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord om så önskas. I taket sitter ett nedsänkt takparti med inbyggda spotlights i. 

SOVRUM
Även detta rum pryds av ett vackert originalbrädgolv och väggarna är vitmålade. Rummet har ett stort fönsterparti för ljusinsläpp och även här återfinns fina fönsterbänkar i sten. Här finns en stor skjutdörrsgarderob, som tar hand om förvaringen på bästa sätt. Ytan kan möbleras med en dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang.

BADRUM
Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2005. Väggarna är helkaklade i vitt med en blå bård och på golvet ligger blått klinkergolv. Inredningen består av wc, handfat, spegel med belysning och hylla, stort vägghängt förvaringsskåp samt dusch.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sybågen i Göteborg är en äkta förening bestående av 4 flerbostadshus med totalt 193 bostadsrätter, 18 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

HEMSIDA
https://www.brfsybagen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 4:12. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Din Brf Ekonomi ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning och Lind förvaltning AB sköter den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje hus. Varje tvättstuga är försedd med elektroniskt bokningssystem. Samtliga tvättstugor har 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. I tvättstugorna finns även 2 separata torkrum, en mangel samt en grovtvättmaskin som fungerar som drop in.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar samt hyresgäster. Här finns även ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor. Det finns också ett separat styrelserum som används för dagligt arbete inom föreningen.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid föreningens nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Det finns också flera cykelförråd i föreningen.

Mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A finns ett miljöhus för sopsortering. Hushållssopor och kompost slängs i separata sopinkast vid respektive hus.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 440 kronor i månaden. Kösystem tillämpas och platserna har 1 månads uppsägningstid. I dagsläget är det fullt, men ingen kö till föreningens parkeringsplatser (2020-06-02). Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

Det finns även en avgiftsbelagd besöksparkering utanför Sergelsgatan 2.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 200Mbit/s för cirka 149 kronor i månaden.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen har en generös syn på andrahandsuthyrning. Föreningen tar ut en avgift om 200 kronor i månaden för all andrahandsuthyrning.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Rörstambyte inklusive badrumsrenovering. Byggnation av gemensam grillplats.
2006-2008 Tilläggsisolering av vindar samt fasader, fönsterbyte, installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna. Omläggning av taket, putsning av fasaden, ommålning av trappuppgångar, byte av entrédörrar samt porttelefon med nyckelbricka.
2006-2010 Elstambyte.
2007-2010 Byte av dagvattenledningar.
2009 Installation av fiberlan.
2009-2010 Omläggning av spillvattenledningar, omdränering runt fastigheterna samt byte av värmekulvert.
2009-2011 Byggnation av 3 nya lägenheter, 4 nya tvättstugor med elektroniskt bokningssystem (web/app/tavla) samt 3 nya uteplatser.
2009-2013 Byggnation av miljöhus med cykelrum och uteplats.
2009-2014 Upprustning av gård med planteringar och belysning.
2011-2012 3 nya övernattningsrum med delad toalett och kök.
2012 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9L
2012-2013 Byggnation av ny lokal Sergelsgatan 2K samt ommålning av väggar och golv i källargångar.
2012-2014 Byggnation av nya källarförråd.
2013-2015 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9K.
2014 Omputsning av sockel gavel, spolning av köksstammar samt byte av gjutjärnsböjar i källargång.
2015 Balkongbyggnation till självkostnad för de som valt.
2017 Översyn av ventilationssystemet samt rengöring av kökskanaler (OVK-besiktningen blev godkänd 2018). Under året utfördes också andra etappen av balkongbyggnationen till självkostnad för de som ville.
2020 Upprustning av parkeringen på Ulfsparregatan samt diverse markförbättringar i området.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har beslutat att bygga nya lägenheter i markplan i fastigheten på Sergelsgatan 2. De planerar att sätta laddstolpar på några parkeringsplatser samt försöka få till en bilpool. De planerar även att återuppta arbetet med att undersöka möjligheterna för en framtida byggnation på tomten nedanför Ulfsparregatan 11. I övrigt har de inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver (2020-06-02).

EKONOMI
Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan 2007. Föreningen sålde en före detta hyresrätt och upplät den som bostadsrätt i augusti 2019, samt en i april 2020, detta har ytterligare förstärkt föreningens redan goda ekonomi. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2020-06-02).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-06-02) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Ett av föreningens övernattningsrum
Fräsch tvättstuga i källaren
Här finns även en drop-in- maskin

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.