Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Luntantugatan 2, Kungshöjd

Sekelskiftespärla högst upp med hiss och balkong

Sekelskifte, högst upp med hiss och balkong. Genomgående bostad med fina brädgolv, spröjsade fönster och framtagen tegelvägg. Här återfinns alla fina gamla detaljer som stuckaturer, lamprosetter, spegeldörrar och ett fint gammalt platsbyggt skafferi med spegeldörr och pärlspont. Trevlig innergård med utemöbler, cykelförvaring och fräsch tvättstuga.

Ett lugnt läge i en stabil och lågt belånad förening som 2019 genomförde stamrenovering. Mitt på attraktiva Kungshöjd vid hörnet Kungsgatan/Luntantugatan. Ett utmärkt läge i stan med såväl Kungsgatans, Järntorgets och Linnéstadens shopping, restauranger och service inom några minuters promenadväg. Goda kommunikationer om du av någon anledning vill lämna city finns vid Grönsakstorget och Stenpiren. Trevliga promenadvägar finns längs Södra Älvstranden, runt Vallgraven samt i Slottsskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  58 kvm

 • Avgift

  2 689 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4/4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  58 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsregister är boarean 53 kvm.
 • Våning

  4/4
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
  Hiss finns från gården och går till plan 5 (vinden) därifrån en trappa ner till lägenheten.
 • Byggår

  1912
  Värdeåret är 1955
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  20 (Brf) / 1501 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 689 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.18904%
 • Andelstal avgift

  3.20440%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 944 kr/år
 • Försäkring

  2 472 kr/år
 • Gas

  1 695 kr/år
 • Totalt

  8 111 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter. Hemförsäkring via Tre Kronor.

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-19
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Luntantu nr 1 är en äkta bostadsrättsförening bestående av 20 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1981. Adresser i föreningen är Kungsgatan 9 A och Luntantugatan 2.

FASTIGHETEN
Inom Vallgraven 42:1. Fastigheten bebyggdes 1912 och föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Tellstedt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler samt tvättstuga med 2 tvättmaskiner (nya 2020), 2 torktumlare samt torkskåp. Tvättstugan ligger på gården och där finns även cykelparkering under tak samt soprum.

PARKERING
Adressen Luntantugatan 2 är berättigad till boendeparkering inom område ”C”, se: www.goteborg.se/boendeparkering

Parkering finns även i närliggande garage såsom Rosenlundsgaraget (www.q-park.se) och Otterhällans garage (www.otterhallansgarage.com).

KABEL-TV/BREDBAND/TELEFONI
Ansluten till kabelnät via Com Hem (basutbud ingår i månadsavgiften). Fiber finns installerat i huset men är ej indraget i denna lägenhet, kostnad för anslutning av lägenheten är 6 800 kr och detta betalas av köparen om fiber önskas. Utöver det tecknas avtal för fiberabonnemang. 

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kronor för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL
1998-1999 Större delen av stammarna byttes och vissa relinades.
2012 installerades nytt porttelefonsystem.
2013: Omfogades och hydrofoberades hela fasaden mot Luntantugatan samt viss del av fasad mot Kungsgatan.                  2016 Nya balkonger inklusive balkongdörrar. Fasad mot innergård och samtliga fönster målades.
2017 Lades taket om.
2018 Målning av trappuppgångar.
2019 Relining av stammar. Ny energideklaration har utförts. Radonmätning i ett urval av lägenheter samt källare med bra resultat.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer sin underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig till 2056. Man bedömer att man har en fastighet som är i gott skick och inget större underhåll är planerat.

2024 planerar man renovering av tvättstuga. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Stabil och lågt belånad förening med goda lokalintäkter. Dessutom har föreningen en oinredd råvind, vilket utgör en dold tillgång. Del av råvinden kommer eventuellt inredas av boende högst upp på Kungsgatan. Den 1:a april 2020 höjdes avgifterna med 3 % och ytterligare en höjning om 3 % planeras till 2021-04-01.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med vitlaserat brädgolv, stuckatur, höga fotlister och väggar i en gröngrå ton. Plats för avhängning och hallspegel samt ingång till bostadens samtliga rum. Här finns även en rymlig inbyggd garderob.

KÖK
Till vänster från hallen når ni hemmets kök med fönster mot föreningens innergård. Köksinredning i grått, svart bänkskiva samt vitt kakel. Plats för matbord. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (Bosch), spis från Smeg med gasspis och elektrisk ugn, fläktkåpa (Cylinda) samt diskmaskin (Cylinda). I köket finns även ett mycket charmigt, stort gammalt platsbyggt skafferi.

SOVRUM
Sovrummet nås både från köket och hallen, även detta rum har ett rofyllt läge mot innergården. Genom balkongdörrarnas glaspartier fylls rummet med ljus och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng. Rummets väggar är målade i en ljus nyans som harmoniserar med det vitlaserade golvet, till det en snyggt tapetserad fondvägg med Sandbergs ”Skog”. Fina spegeldörrar och i taket återfinns detaljer som stuckatur och takrosett. Tre fasta garderober ger bra förvaring.

BALKONG
Genom dubbeldörrar når ni balkongens nybyggda balkong. Här kan ni njuta av ett fint läge mot föreningens lugna innergård. Balkongen rymmer bord och stolar och utgör en trevlig förlängning av bostaden, en härlig plats att njuta av under sommarhalvåret! 

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är beläget mot Luntantugatan och via de höga fönstren ses Kungshöjds vackra byggnader samt korsningen mot Kungsgatan. Även vardagsrummet har vitlaserat brädgolv, ljusa väggar samt en framtagen tegelvägg. Taket smyckas av tidstypiska inslag som stuckatur och takrosett. Rummet kan möbleras med en soffgrupp och matsalsmöbel

BADRUM
Rakt fram i hallen ligger hemmets badrum med plastmatta på golvet, ljusa målade väggar samt vitt kakel i duschdelen. Här finns wc, handfat med kommod, spegel och duschväggar. I badrummet finns en tvättmaskin som ej är fast installerad utan kopplas in vid varje användning.

TVÄTTSTUGAFöreningens tvättstuga nås via en trappa upp och sedan hissen ner till innergården. Den är utrustad med två helt nya tvättmaskiner 2020, två torktumlare och torkskåp. 

VIND
I en av lägenheterna i delen av huset mot Kungsgatan pågår ett projekt om att eventuellt bygga etage och bygga upp på vinden. Eventuellt skulle detta vara möjligt även för köparen av denna lägenhet. Något sådant projekt är dock inte påbörjat utan det är upp till köparen att i så fall driva frågan med föreningen, grannar, bygglov osv.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.