Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vegagatan 56, Linnéstaden

En 1920-tals pärla i attraktiva Linné

Högt i tak, spröjsade fönster och fin parkett. Låg avgift och hiss. Välskött förening med fiberbredband samt gemensamma balkonger.

En charmig och välplanerad lägenhet där bevarade 20-tals detaljer blandas med moderna inslag på ett stilfullt sätt. Separat kök och ett härligt sällskapsrum med plats för middagsbord sovdel och arbetshörna.

Se exempel på länken nedan för hur en granne med lika ursprunglig planlösning byggt om sin bostad till 1,5:a. https://reveny.se/objekt/1386659/charmig-20-tals-parla/

Ett toppläge precis intill Slottsskogen och med Linnés rikliga utbud av butiker och restauranger direkt utanför porten. Promenadavstånd till Handelshögskolan, universitetet, Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska sjukhuset. Precis i närheten finns även utmärkta kommunikationer vid Linnéplatsen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 010 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1,5 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1,5 av 6
 • Balkong

  Gemensam balkong i trapphuset
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1929
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och Bredband via Com Hem (upphör 2021). Fiber via Bahnhof.
 • Lägenhetsnummer

  3 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt övernskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 010 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
 • Andel i föreningen

  3.2%
 • Andelstal avgift

  3.71%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 500 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är baserade på en liknande bostad som nyligen sålts i föreningen.

Energi

 • Energideklaration

  2012-12-08
 • Energiprestanda

  135 kWh/m2 och år
Planritning

Alternativ planskiss

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Oliven Vega är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 18 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och har adressen Vegagatan 56. 

HEMSIDA
https://www.brfolivenvega.com/

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 9:9. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen förvärvade byggnaden 2015 och äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Halléns fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i källaren av huset. Utrustningen består av 2 stycken tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en trivsam innergård med utemöbler och grill. I trapphusen finns även gemensamma balkonger för samtliga boende i huset. Det finns också ett cykelrum/barnvagnsrum samt en anvisad yta för cyklar på gården. 

PARKERING
Adressen Vegagatan 56 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”, se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Bredband via fiber från Bahnhof, från och med 2020-10-01, obligatoriskt om 250 kr månad för 1000/1000 Mbit uppkoppling. Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Föreningens avtal med Com Hem upphör 2021 och då kommer inte heller kabel-tv längre att ingå i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderbergs & Partners.

GJORDA RENOVERINGAR
1992-1993 Genomfördes ett stambyte och i samband med det renoverades samtliga badrum.
1998-1999 Byttes fönster.
2005-2006 Renoverades fasaden mot innergården.
2006 Installerades nya säkerhetsdörrar.
2010-2011 Inreddes vinden med två vindslägenheter i etage. Samma år flyttades tvättstugan från vinden till källaren och hissen drogs upp till vinden.
2016 Byggdes balkonger.
2017 Målades taket och en taklucka installerades. Under samma år renoverades en av de kvarstående hyresrätterna.
2018 Dränerades fastighetens gårdssida samt byttes stödmuren.
2019 Installerades fiber.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan och reserver årligen medel till det planerade underhållet.

2020 avser föreningen att spola avloppsstammarna.
2021 kommer en översyn av vädringsbalkongerna i trapphuset att ske. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Gemensam balkong i trapphuset

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
På golvet en vitlaserad enstavsparkett i ek, gråmålade väggar och högt i tak. Här finns plats för avhängning samt en inbyggd garderob med fin spegeldörr.

ALLRUM
Allrummets höga fönster förser rummet med ljus och den generösa takhöjden skapar en härlig rymd. Här ligger samma vitlaserade parkett som i hallen samt gråmålade väggar. Rummet smyckas av tidstypiska detaljer som en djup fönsternisch i sten, en diskret takrosett samt en inbyggd garderob i tidsenlig stil. Allrummet har ett insynsskyddat läge från gatan och kan möbleras med både säng, soffa och matbord. 

KÖK
Rakt fram från hallen finns bostadens kök. Skåpsinredning i vitt och vitt kakel över arbetsbänken. Utrustningen består av en kombinerad kyl/frys, spis, fläkt samt skafferi. 

BADRUM
I anslutning till hallen via en fin gammal spegeldörr ligger badrummet med plastmatta och helkaklade väggar. Här finns toalett, handfat, dusch samt handdukstork.

DELAD BALKONG/GÅRD
I trapphuset ligger flera delade balkonger med förmiddagssol och på innergården finns trevliga uteplatser med möbler för föreningens medlemmar.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.