Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sankt Pauligatan 27B, Lunden

Charmig 30-talsdröm att förälska sig i

Mysig tvåa som enkelt kan göras om till en trea. Njut av tidsenliga detaljer, ett renoverat kök i lantlig stil och vackra ytskikt som varsamt renoverats.

En trappa upp utan insyn, i ett av Lundens fina landshövdingehus ligger denna ljuvliga trettiotalstvåa som infriar alla önskningar. En drömlägenhet med otroligt hög mysfaktor och en tilltalande planlösning som enkelt kan göras om till tre rum och kök. Vitmålade brädgolv, bröstpanel, djupa nischer, fina listverk och spännande vinklar är vackra detaljer som ger charm till detta hem. Lägenheten har nyrenoverade ytskikt och här kan ni också njuta av ett renoverat kök med stilfulla material som ger en gammaldags och lantlig känsla. Därtill erbjuds ett väl tilltaget sovrum med lugnt gårdsläge, ett helkaklat badrum i tidlös interiör och utmärkta förvaringsmöjligheter. I gemytliga Lunden bor ni med närhet till allt. Goda kommunikationer tar er in till city på nolltid och lockar naturen ligger Skatås och Delsjöområdet inte långt borta.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  67 kvm

 • Avgift

  4 404 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 3
 • Byggår

  1931
 • Förråd

  Två vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem eller Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 404 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  6.75109%
 • Andelstal avgift

  6.45653%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 800 kr/år
 • Försäkring

  3 136 kr/år
 • Totalt

  6 936 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-04-02
 • Energiprestanda

  143 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när man kliver in i hallen förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga. På golvet ligger ett vitmålat brädgolv i original och väggarna är tapetserade i en grå tapet. Från hallen ges en trevlig inblick i samtliga rum och här finns tre garderober i grått som matchar tapeterna fint. Det finns även plats för avhängning och skor.

KÖK
Ett kök i gammaldags och lantlig stil men i modernt utförande. Köket har varsamt renoverats 2015 och allt från material, utrustning och interiörval är noggrant utvalt. På golvet ligger linoleum plattor i gråvitt mönster och på väggarna sitter en vit bröstpanel som minner om byggtiden. Köket har gott om förvaring och arbetsyta och den ljusgråa skåpsinredningen ger en genuin karaktär och lantlig känsla. Infällda spotlights lyser upp bänkskivor i massiv ek och ovanför arbetsytorna sitter ett vitt kakel. Utrustningen består av integrerad kyl/frys, fläkt, induktionshäll, inbyggd mikro och varmluftsugn samt integrerad diskmaskin. De tilltagna ytorna ger plats för ett rejält matsalsbord intill fönstret.

VARDAGSRUM
Vägg i vägg med köket ligger bostadens ljuvliga vardagsrum med välbevarade detaljer. Ett ljust och harmoniskt rum med charmiga vinklar, djupa fönsternischer och ett vitmålat brädgolv i original samt målade väggar i grått. Två stora fönster står för fint ljusinsläpp och förstärker känslan av rymd. Vardagsrummets luftiga ytor ger många möbleringsmöjligheter och här ryms både soffgrupp, mediamöbel, läshörna och matsalsbord. För den som önskar finns här möjlighet att sätta upp en praktiskt skiljevägg för att skapa ytterligare ett sovrum.

SOVRUM
Till höger om hallen ligger hemmets mysiga sovrum med spännande vinklar och vrår. Rummet har ett tyst läge mot föreningens innergård och här ryms med lätthet en dubbelsäng. Här finns en hel garderobsvägg, med en inbyggd garderob bakom samt en rymlig klädkammare till förvaring. Tack vare ett eget fönster och en tilltagen rymd kan klädkammaren enkelt göras om till ett mindre arbetsrum. Även i sovrum och klädkammare är golvet belagt med ett vitmålat brädgolv i original och väggarna är målade i blått i sovrummet samt tapetserade inne i klädkammaren.

BADRUM
Ett helkaklat badrum i tidlös färgsättning som renoverades av föreningen 2007. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ett grått klinker med behaglig golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod,  spegel med belysning, kombinerad hand- och takdusch med vikbara glasdörrar, handdukstork och förvaringsskåp. I taket sitter inbyggda spotlights som ger rummet ett härligt sken. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Sankt Pauli 27 är en äkta bostadsrättsförening bestående ett flerbostadshus med totalt 16 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Sankt Pauligatan 27 A-E. Föreningen bildades 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 1:5. Fastigheten byggdes 1931. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
FF Fastighetsservice sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Hagwalls Fastighetsservice sköter den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler, grillmöjligheter samt cykelparkering. I föreningen finns också en tvättstuga belägen i källaren av huset som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Det finns även cykelförvaring i källaren samt ett gemensamt hobbyrum.

PARKERING
Föreningen förfogar över 13 parkeringsplatser mot Sankt Pauligatan och Lundgatan. De parkeringsplatser som är belägna mot Sankt Pauligatan kostar cirka 450 kr/mån och de som ligger mot Lundgatan kostar cirka 350 kr/mån. I dagsläget finns ledig parkeringsplats (2020-07-16).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GJORDA RENOVERINGAR
1981 Genomfördes en ROT-renovering som innefattade stambyte, ny fasadpanel, tilläggsisolering samt fönsterbyte.
2007 Renoverades badrummen.
2009 Energideklarerades fastigheten samt genomfördes en OVK-besiktning.
2010 Uppfräschning av tvättstugan som också fick ny avfuktningsanläggning. I samband med detta tillkom även ett torkrum.
2013 Genomfördes en totalrenovering av fasaden. I samband med detta målades portar, byttes utebelysningen, lagades och målades sockeln på huset samt rensades hängrännor och stuprör. Under samma år utfördes den årliga besiktningen och genomgången av brandsläckarutrustningen.
2014 Lagades porttelefoner, genomfördes en genomgång av brandsläckare samt installerades ny belysning med automatfunktion i sophuset.
2016 Renoverades trapphus, källare samt förvaringsutrymmen och OVK-besiktning genomfördes. Under samma år förnyades föreningens stadgar.
2017 Besiktigades tak och fönster.
2018 Stadgarna uppdaterades.
2019 Ny dränering och asfaltering.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen håller just nu på att uppdatera underhållsplanen. Inom några år planerar föreningen att lägga om taket. De kikar även på möjligheten att i samband med det bygga om vindarna och skapa lägenheter där, detta skulle i så fall inbringa goda inkomster till föreningen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2020-07-16) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.