Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Gamlestadstorget 22, Gamlestaden

Mysig etta i vackert landshövdingehus

Ljust och väldisponerat, på andra våningen i vackert landshövdingehus. Fridfullt läge och ljuvlig vy mot prisbelönt innergård. Renoverat kök och badrum. Bredband ingår.

I ett av Gamlestadens karaktäristiska landshövdingehus ligger denna ombonade etta i fint skick. Lägenheten har ett högt och fridfullt läge med fönster i två väderstreck som ger en ljus och luftig känsla. Köket är tidlöst renoverat med kvalitativ utrustning och här kan ni blicka ut mot föreningens vackra innergård. Allrummet är en perfekt samlingspunkt för social samvaro och de tilltagna ytorna gör det enkelt att möblera snyggt. Allt detta ihop med ett nyrenoverat badrum skapar ett mycket trivsamt boende. Här bor ni i en välmående förening med prisbelönt innergård och faciliteter som bastu och relaxavdelning. Ett perfekt avstånd från stadens liv och naturens lugn. I området finns flera mataffärer och butiker och med kollektivtrafiken tar det inte många minuter in till city.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  41 kvm

 • Avgift

  3 299 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  41 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Byggår

  1918-1919
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via antenn och fiberbredband via Ownit
 • Lägenhetsnummer

  121 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  3 299 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  0.37309%
 • Andelstal avgift

  0.43583%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  3 000 kr/år
 • Totalt

  6 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens hall välkomnar er med ett gediget vitlutat trägolv samt väggar målade i vitt. Här finns plats för avhängning och även tre garderober för förvaring. I taket sitter infällda spotlights.

KÖK
Det ljusa och ombonade köket har utsikt mot föreningens grönskande innergård. Liksom i hallen är golvet belagt med ett vitlutat trägolv och de ljusa väggarna matchas med en mönstrad fondtapet. Köksinredningen består av vita skåpsluckor, arbetsbänkar i ek och ett snyggt mosaikkakel i en grön ton. Utrustningen består av en kombinerad och integrerad kyl/frys, skafferi, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn samt integrerad diskmaskin. Här ryms en matplats för flera personer.

ALLRUM
Luftigt och socialt allrum med stora fönster för ljusinsläpp. På golvet ligger en klassisk ekparkett och väggarna är nymålade i en grå/beige nyans. Rummet kan inredas med säng, soffgrupp, tv-möbel och annat möblemang. Här finns även två garderober.

BADRUM
Just nu pågår en totalrenovering av badrummet.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Gamlestadstorget bildades 2006 och är en äkta bostadsrättsförening med 160 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Adresser: Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4, 8 och 12 samt Holländaregatan 8-10.

HEMSIDA
Föreningen har en mycket informativ hemsida: www.gamlestadstorget.com

FASTIGHETEN
Göteborg Gamlestaden 10:18. Fastigheten bebyggdes 1916-1919. Föreningen förvärvade fastigheten 2006 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns 3 barnvagnsförråd och fyra tvättstugor samt ett mangelrum beläget i en separat byggnad i mitten av innergården. I källaren finns cykelförråd och på gården finns även ett flertal cykelställ. Dessutom finns bastu med relaxavdelning samt en grönskande innergård med utemöbler, grillar och lekplats.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. I föreningen finns ett MC-garage med 3 platser placerat på gården. Plats kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen är ansluten digital-TV via Boxer och Internet via Ownit. Genom föreningens gruppavtal med Ownit får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000/1000 Mbit/s inkluderat i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kronor för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1986 Byttes V/A-stammar och fönster. Samma år lades taket om.
2010 Renoverades alla balkonger. Samma år byttes låssystem samt tvättbokningssystem. Föreningen besiktade även kök och badrum, och bytte ut duschkabiner och blandare.
2011 Målades fasaden och stammarna spolades.
2010-2012 Dränerades fastigheten och grundförstärkning genomfördes.
2012 Byttes takfönstren in mot gården. Samma år genomfördes målningsarbeten samt fasad- och takreparation av fasad och tak mot gården.
2013-2014 Byttes takfönstren ut mot gatan. Samma år genomfördes målningsarbeten samt fasad och takreparation av fasad och tak ut mot gatan. Samma år genomfördes även en OVK-besiktning av ventilationen och en injustering av ventilationen genomfördes.
2016 Uppdaterades passersystemet.
2017-2018 Lades taket om.
2018 utfördes spolning av samtliga avloppsstammar och dränering på lekplatsen. Frånluftsfläktar byttes samt fjärrvärmeväxlare på undercentralen. OVK utfördes även för lokaldelen.
2019 utfördes målning/byte av balkongräcken, bastun renoverades, tvättstugan utrustades med hjärtstartare och brandsläckare och resterande delar av undercentralen byttes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2020 planerar man följande:
Utföra OVK.
Rensning av samtliga ventilationskanaler.
Renovera 2-3 trappuppgångar och framöver fortlöper renovering utav resterande trappuppgångar med ca 20 % per år.
Byta ut/renovera bänkar/bord på grillplatserna.
Renovera ytskikten i tvättstugan.
Bygga om en del av ett av gårdshusen till att bli en bokningsbar övernattningslokal.
Påbörja arbetet med att gruppansluta elabonnemangen.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamlestaden

URBANT OMRÅDE PÅ UPPGÅNG
Gamlestaden står inför stora förändringar och kvarteren har alla kvaliteter som gör det till ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i regionen. Närhet till Göteborgs centrum och den charmiga karaktären på bebyggelsen med landshövdingehus och gatumiljö gör den här delen av staden till ett allt mer attraktivt område. Bostäderna här är till största del byggda under första halvan av 1900-talet, det mesta enligt stadsplaneraren Albert Lilienbergs plan. De gamla landshövdingehusen i området byggdes när industrin expanderade och behovet av arbetarbostäder ökade. De nyare husen i området har samma karaktär som och smälter fint in i miljön. Stadsdelen utmärks idag av små butiker, kaféer, fina träfasader och flertalet industrihistoriska byggnader. I området börjar ett nytt resecentrum byggas under 2016 och Göteborg stad har som vision att skapa ett attraktivt område med kontor, bostäder, kultur- och fritidsverksamheter runt Gamlestadstorget.

I OMRÅDET
Gamlestaden är en liten stad i staden med urban puls och mångkulturell karaktär. Här finns handel och service som behövs för att få vardagens bestyr att rulla. På nära avstånd har du bland annat matbutiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger, en stor orientlivsmedelsbutik och leklandet Barnpalatset. I museet Nostalgicum kan du få ett besök i 1950- och 1960-talet. Dessutom har Nordens största multisportanläggning, Prioritet Serneke Arena, byggts i Kviberg som ligger alldeles intill. Där erbjuds allt från längdskidåkning till handboll, fotboll, gym, föreningslokaler, hotell, restaurang, bar och caféer. I det här området är det inte svårt att skaffa sig en händelserik vardag full av aktiviteter och livskvalitet.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Gamlestaden tar du dig snabbt till stadens alla hörn. Kommunikationerna i kollektivtrafiken är mycket goda och på bara några minuter befinner du dig in i Göteborg centrum. Se Västtrafiks webbplats för att hitta de linjer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.