Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Volrat Thamsgatan 15, Johanneberg

Toppmodern och välplanerad med solig balkong

Nyproducerad 2019 med solig balkong och sovalkov, hiss samt fiberbredband. Endast 500 meters promenad till Chalmers.

Välkomna till ett ytterst väldisponerat hem med härlig studiokänsla och toppmoderna materialval samt bra förvaring.Belägen mot byggnadens lugna och lummiga baksida. Här finns alla möjligheter att njuta av sköna middagar på balkongen.

Bostaden bjuder på en öppen planlösning med stilren köksinredning från HTH med all tänkbar utrustning. Bra sovdel med förvaring och helkaklat badrum med golvvärme. Från vardagsrummet når man bostadens balkong. Vitlaserad enstavs ekparkett i hela lägenheten utom badrum.

I föreningen finns ett flertal gemensamma utrymmen att nyttja så som terrass med flera sittgrupper och trivsamt lummigt läge, mycket fräsch tvättstugelounge, miljö- och cykelrum samt en städnisch på varje våningsplan. Toppläge nära Korsvägen, Avenyn och Chalmers samt bra kommunikationer. Runt hörnet finns dessutom uppskattade restauranger, gym och affärer.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  30.5 kvm

 • Avgift

  1 927 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  30.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkvärde.
 • Våning

  3 av 8
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2018-2019
 • Förråd

  Förråd
 • TV/Bredband

  Fiber
 • Lägenhetsnummer

  1309 (Brf) / 1309 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  1 927 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten.
  Ingår ej i avgiften: Kabel-tv och bredband tillkommer med 100 kr/månad.
 • Andel i föreningen

  1.72%
 • Andelstal avgift

  1,73%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 680 kr/år
 • Försäkring

  1 228 kr/år
 • Totalt

  2 908 kr/år
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är baserade på en liknande bostad som nyligen sålts i föreningen.

Energi

 • Energideklaration

  2019-03-29
 • Energiprestanda

  73 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets härliga ljusa och stilrena inredning. Bostaden har genomgående vitlaserad enstavig ekparkett och vitmålade väggar. Hallen har plats för avhängning samt ytterligare förvaringsutrymme i garderob.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en social och öppen disposition mot köket, perfekt för trevliga middagar. Plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Rummets fönster skänker ljus och rymd och härifrån når ni hemmets balkong. 

BALKONG
Balkongen med västerläge utgör en trevlig förlängning av bostaden. Här kan ni njuta av sol under eftermiddag.

KÖK
Hemmets kök är stilrent inrett med vit köksinredning. Köket bjuder gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen, perfekt för den matlagningsglade. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, fläkt, varmluftsugn, inbygg mikro samt diskmaskin. 

SOVALKOV
Från vardagsrummet når ni hemmets sovalkov. Här finns plats för en bred säng. En garderobsvägg ger gott om plats kläder och andra tillhörigheter. Kanske skärma av sovalkoven ytterligare med en industrivägg i glas? Viktigt att tänka på ventilationen i så fall.

BADRUM
Det rymliga badrummet är inrett med klinkergolv med golvvärme samt helkaklade väggar. Här finns wc, handfat, spegel, dusch med glasdörrar.

Föreningen

Föreningen

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsförening Volrat Tham är en äkta förening och består av ett flerbostadshus med 8 våningar, sluttningsvåning samt indragen övervåning. Föreningen upplåter 63 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2019. Adress i föreningen är Volrat Thamsgatan 15

FASTIGHETEN
Johanneberg 17:11. Fastigheterna bebyggdes 2018-2019. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Kungsrikets fastighetsservice den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN.
I föreningen finns en gemensam terrass, tvättstuga, miljö- och cykelrum samt en städnisch på varje våningsplan.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden, trivselregler håller på att tas fram.

PARKERING
Det finns 3 stycken utvändiga parkeringsplatser, där 1 är handikapps parkering och 2 är servitutsparkeringar som hyrs ut av annan part då de är belägna på annan mark.

Adressen Volrat Thamsgatan 15 är inte berättigad till boendeparkering, se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
TV samt fiberbredband tillkommer obligatoriskt med 100 kr per månad. Se separat dokument om tv och bredband för detaljer i utbud.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kronor för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Nybyggt 2018-2019 i nuläget finns inget större underhåll planerat.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens Ekonomiska plan. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.