Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Viktoriagatan 34, Vasastaden

Påkostad cityetta med utsikt i attraktiva Vasa

Exklusiv, ljus och ytsmart med utsikt, hiss och garage i huset. Välkomna till denna fina och välplanerade bostad med ett perfekt lugnt läge med det mesta inom promenadavstånd. Såväl Handels och Chalmers som Avenyn och Linné är inom bekvämt avstånd.

Bostaden genomgick en omfattande renovering i slutet av 2018 med bland annat nytt kök från Kvänum och bänkskivor från Silestone. Nya ytskikt i hall och rum samt ny mattlackad enstavsparkett i ek och ny förvaring från Kvänum.

Kök och vardagsrum har en öppen och social disposition med utsikt och härligt ljusinsläpp. Snyggt kök med kombinerad ugn/micro och diskmaskin från Siemens. Bostaden har dessutom bra förvaring och tillhörande förråd. Föreningen är välskött och har flera faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  31 kvm

 • Avgift

  1 924 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  31 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 6
 • Balkong

  Gemensam innergård
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1972
  Byggt mellan 1971-1973
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem och Telenor (250 Mbt)
 • Lägenhetsnummer

  32 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Snabbt tillträde möjligt men enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  1 924 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv. Hushållsel tillkommer med 131 kr/månad och bredband 135 kr per månad.
 • Andel i föreningen

  0.25049%
 • Andelstal avgift

  0.25049%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  1 572 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  2 772 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. El betalas enligt schablon och avstämning mot faktisk förbrukning görs en gång per år. Försäkringsbolag If.

Energi

 • Energideklaration

  2015-03-19
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Askungen 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 183 bostadsrätter, 21 hyresrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 32-40, Karl Gustavsgatan 31-33 samt Föreningsgatan 18 A-C.

HEMSIDA
www.brfaskungen1.se

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 14:3. Fastigheterna uppfördes 1972. Föreningen förvärvade fastigheten 2002 och marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden gäller t.o.m.år 2020 och förhandlingar pågår. 

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en trevlig och grönskande innergård med uteplatser, grillplats, lekplats och boulebana. I föreningen finns även övernattningsrum, cykelförråd, barnvagnsrum, miljöhus och flera tvättstugor.

PARKERING
Föreningen är delägare om 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden, övriga ägarandelar innehas av Ivar Kjellberg Fastighets AB. En plats kostar för närvarande mellan 1200-1808kr/mån beroende på typ av plats. Se, https://kjellberg.se/parkering/. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
I föreningen finns två bredbandsnät, Com Hem och Telenor. Till Com Hem ansluter du dig via antennuttaget för TV:n. Till Telenor ansluter du via datauttaget i hallen. Båda leverantörerna erbjuder förutom bredband även telefoni och TV-tjänster. Gruppavtal via Telenor för 135 kr i månaden innehåller Bredband 250 mbit och Telefonipaketet mini.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2004 Renoverades trappuppgångarna och hissarna.
2005 Renoverades balkongerna.
2008 Renoverades delar av fasaden.
2012 Spolades avloppsledningar. Samma år renoverades några hyresrätter och fönster byttes i universitets lokaler.
2013 Genomfördes föryngring av gårdsväxter
2014 Rengjordes alla ventilationskanaler.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renoverades garaget samt terrasserna mot Thorildsgatan. Under året färdigställdes ett övernattningsrum samt ett nytt sophus.
2017 Genomfördes besiktning av tak och fasad samt injustering av värmesystem.
2018 Utbyte av hissar, lekytan försetts med gummiasfalt, OVK besiktning, en hyresrätt renoveras.
2019 Sattes nya grindar på innergården upp och nytt miljöhus blev klart.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. 2022 planeras underhåll av tak och fasad. År 2024 planeras stamrenovering alternativt relining och en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod. Inga vidare beslut tagna i dagsläget, se mer detaljerat i årsredovisning.

EKONOMI
Föreningen har tack vare omförhandling av lån fått fördelaktigare ränta vilket gör att föreningen har sänkt sina räntekostnader väsentligt.

Föreningens 21 hyresrätter utgör en stor dold ekonomisk tillgång och man får även löpande in stora intäkter från lokalhyror. Just nu pågår arbete där 400 kvm lokaler byggs om till 11 mindre bostadsrätter, vilket kommer att medföra en ökad kassa till föreningen. Avgiften höjdes med 5 % inför 2020 och ytterligare höjningar planeras för kommande år.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen, deras hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens gästlägenhet
Föreningens gästlägenhet
Föreningens gästlägenhet
Lediga garageplatser under huset, nås via hissen

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En mattlackad enstasekparkett på golvet och ljusgrå väggar samt exklusiv skåpsinredning från kvalitativa Kvänum. Materialval som är genomgående för denna charmiga och påkostade bostad. I hallen finns tre fasta garderober samt två skåp. 

KÖK
Till höger efter hallen når ni det stilfulla köket med en öppen och social planlösning mot hemmets rum. I köket ryms ett matbord för fyra personer. Köket är smakfullt inrett med askgrå skåp från Kvänum, bänkskiva från Silestone. Köket är komplett utrustat med kyl/frys (Siemens), induktionshäll (Siemens), fläkt (Fjärråskupan) samt inbyggd kombinerad ugn/micro (Siemens) och integrerad diskmaskin (Siemens). Vask från Decosteel och blandare från Vola.

VARDAGSRUM
Vidsträckt utsikt över Vasastadens vackra byggnader. Hela lägenheten har ett högt läge tack vare att fastigheten ligger i en sluttning. Det ljusa och öppna vardagsrummet har en fantastisk utsikt med härligt ljusinsläpp från det generösa fönsterpartiet. Golvet är klätt med enstavsparkett och väggarna är målade i ljusgrått. Här finns ytterligare förvaring i tre väggfasta skåp från Kvänum. Fönsterbänkar i marmor samt snygga och praktiska mörkläggningsgardiner.

SOVALKOV
Alkov med plats för säng, en platsbyggd nisch i väggen och praktiska skåp för förvaring under sängplatsen. Även dessa skåp från Kvänum.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, dusch med duschväggar, handdukstork, handfat med kommod.

UTEPLATSER
Föreningen har flera gemensamma uteplatser och sittgrupper på den lugna och inhängande, prisbelönta innergården. Där finns även grillplats samt boulebana. Välskötta planteringar och träd som varierar med årstiderna.  

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.