Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnégatan 76, Linnéstaden

Totalrenoverad med terrass och utsikt

Högst upp med utsikt, terrass, walk in och bredband inkluderat i avgiften. Här finner ni en helrenoverad pärla i välskött HSB förening med flera faciliteter.

Bostaden totalrenoverades mellan 2018-2019 och har allt för den som söker det ”lilla” extra. Från köket når man den härliga terrassen om ca 12 kvm som erbjuder gott om plats för både loungegrupp och växter. Master bedroom med lugnt gårdsläge och walk in closet. Även ett rymligt andra sovrum som nås från vardagsrummet via moderna industriglasväggar.

Attraktiva Linnéstaden bjuder på ett myller av restauranger och caféer. Kommunikationer finns utanför porten och i närheten ligger mysiga Slottsskogen och Ängårdsbergen.

I kvarteren finns dessutom apotek, bageri, mataffärer och offentlig service som förenklar vardagspusslet. I den här centrala bostaden bor ni med alla tänkbara fördelar ett stenkast bort.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  80 kvm

 • Avgift

  4 614 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  8 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  80 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Bostaden är registrerad som 79,6 kvm i bostadsrättsföreningens register. Boarean är ett cirkavärde
 • Våning

  8 av 8
 • Balkong

  Terrass
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1985
  Fastigheten bebyggdes 1983-1985
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem och Telia. TV via Telia (Kanalpaket Lagom) och fiberbredband ingår i månadsavgiften (100/10
 • Lägenhetsnummer

  222 (Brf) / 1801 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 614 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  0.31442%
 • Andelstal avgift

  0.31442%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  2 000 kr/år
 • Totalt

  4 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter. Driftkostnaden är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Föreningen har el-avtal som specas på månadsavin efter faktisk förbrukning.

Energi

 • Energideklaration

  2018-05-25
 • Energiprestanda

  102 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Bostadsrättsförening Slottsskogen är en äkta bostadsrättsförening med 315 bostadsrätter samt ett 20-tal lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Linnégatan 70-78, Linnéplatsen 3, 5, 6 och 8 (Linnéplatsen 8 omfattar enbart lokalhyresgäst), Olivedalsgatan 4 och 8 samt Övre Husargatan 29-41.

HEMSIDA
Föreningen har en väldigt informativ hemsida. Besök gärna: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 10:16. Fastigheten bebyggdes 1983-1985. Föreningen äger marken. Gården innanför huskropparna ingår, tillsammans med grannfastighetens gårdsytor, i en gemensamhetsanläggning, Gårdssamfälligheten Kommendantängen GA:4. Sophantering sker i huvudsak med hjälp av sopsug, en anläggning som ingår i Sopsugssamfälligheten Kommendantängen GA:12. 

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, gästlägenheter, herr och dambastu med solterrass, familjebastu, motionsrum, hobbyrum, pingisrum och flera tvättstugor. På föreningens lummig innergård finns grillplats, boulbana, lekplats och utemöbler. I föreningen finns möjlighet att hyra extra förråd. Läs mer på föreningens hemsida

PARKERING
I föreningen finns garage med drygt 100 parkeringsplatser och 9 MC-platser. I dagsläget är det kö till samtliga platser. En garageplats kostar ca 735 kr/mån (2020).

Adressen Linnégatan 76 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
I föreningen finns tillgång till tjänster både via Telia och ComHem. Telias TV paket Lagom, digital telefoni och bredband FiberLan 100/10 ingår i avgiften. Vill man uppgradera kontaktar man Telia och betalar då mellanskillnaden.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

EXEMPEL GJORDA RENOVERINGAR
2006 Renovering och utbyggnad av gymmet.
2009 Byte av fläktmotorer för ventilationen.
2012 Installation av fibernät.
2012 Förbättringsarbeten på gården.
2014 Renoveringar av övernattningsrum.
2013-2017 Tak, fasader, fönster, balkonger och terrasser har renoverats.
2018 Stammarna spolades, entréer och pingisrum fräschades upp samt renovering av dam- herrbastu och återvinningsrum.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2031. Under 2020-2021 planeras hissbyte av samtliga hissar. 

EKONOMI
Föreningen är välskött med stabil ekonomi. Hissbytet planeras bekostas med medel från underhållsfonden. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens takterrass
Hobbyrum
Samlingslokal
Gemensam bastu
Gästlägenhet
Föreningens gym

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar, val som enhetligt och stilsäkert löper vidare genom större delen av bostaden.

BADRUM
Fräscht badrum totalrenoverat 2019. Väggarna är delvis kaklade med granitkeramik och delvis målade i grått och vitt. Badrummet är utrustat med: kommod, spegel, badkar, takdusch, handdusch samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

KÖK
Snyggt kök med snickerier i en mörkblå ton och mässingsknoppar. Bänkskiva i elegant och praktisk kvartskomposit. Utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn samt inbyggd kombinerad kyl och frys. Gott om plats för matbord och stolar.

TERRASS
Med utgång från hemmets kök når ni lägenhetens härliga takterrass med den högsta placeringen i huset. Här finns gott om plats för loungegrupp. Sol från morgon och långt in på eftermiddagen under sommaren. Nedanför ligger föreningens trevliga och lummiga innergård.

SOVRUM 1
I Master bedroom finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord. Härifrån når man walk in closet.

WALK IN CLOSET
I anslutning till sovrummet nås en praktisk walk in closet med bra förvaringslösningar.

VARDAGSRUM
Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, TV samt matsalsmöbel. Härlig vy över takåsar och Slottsskogen.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum lämpligt för barn, gäster eller som arbetsrum. Även härifrån en fin utsikt över takåsar och de vackra byggnaderna omkring. Rummet skiljs från vardagsrummet av väggar och dörrar i industriglas. För mörkläggning och insynsskydd kan man sätta gardiner på insidan.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.