Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Liedstrandsgatan 1A, Lunden

Ljus genomgångsetta i fint skick med låg avgift

Kvadratsmart hem högst upp i huset med framtagna brädgolv och genomgående planlösning. Ljus och charmig med stambytt och renoverat badrum i stabil, lågt belånad förening. Låg månadsavgift där även bredband är inkluderat.

Välkomna till detta välplanerade hem som präglas av fina ytskikt och härliga ljusinsläpp. Bostadens kök är smakfullt inrett med ljus köksinredning och har god förvaring. Gott om plats för matbord intill fönstret. Hemmets allrum har ett stort fönster och här ryms en bredare säng, soffa samt övrigt möblemang. En inbyggd garderob tar hand om förvaringen och det finns dessutom två förråd som hör till lägenheten. Badrummet är helkaklat och stamrenoverades 2006. Ett stilfullt hem i en lågt belånad förening. Här bor ni på en attraktiv adress i Lundens mysiga kvarter med närhet till både stad och natur. Via buss eller spårvagn når ni city på nolltid och i området finns flera mataffärer, restauranger, caféer och charmiga småbutiker.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  1 827 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Byggår

  1929
 • Förråd

  Källar- och vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och fiberbredband via Telia
 • Lägenhetsnummer

  26 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 827 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband
 • Andel i föreningen

  3.90351%
 • Andelstal avgift

  3.97809%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 278 kr/år
 • Försäkring

  396 kr/år
 • Totalt

  2 674 kr/år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med vackert framtaget brädgolv som är brunbetsat samt vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning. Från hallen når ni hemmets övriga rum. 

KÖK
Till vänster om hallen ligger hemmets ljusa och trivsamma kök med praktiskt laminatgolv (med underliggande brädgolv) och ljust målade väggar. Köket är smakfullt inrett med köksinredning i vitt och med ljust stänkskydd ovan bänkskivan i laminat. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshällspis samt kolfilterfläkt. Det finns även ett skåp som kan användas som städskåp eller skafferi. Stort fönster ger ett härligt ljusinsläpp och intill finns plats för ett matbord för fyra personer. 

ALLRUM
I hemmets luftiga allrum fortsätter brädgolvet från hallen och väggarna är just målade. Rummet har ett rofyllt läge med ett generöst fönster som skänker rummet ljus. Här kan ni med enkelhet möblera med bredare säng, soffa och övrigt möblemang. Det finns även en inbyggd garderob som tar hand om förvaringen.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets helkaklade badrum som renoverades i samband med stambytet år 2006. Badrummet är inrett med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch. 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Pärlstickaren nr 2 är en äkta bostadsrättsförening bestående av 23 bostadsrätter. Föreningen har adresserna Liedstrandsgatan 1A-C samt Pärlstickaregatan 3. Föreningen ombildades från bygdeförening till bostadsrättsförening 1992.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 22:10. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga samt innergård med utemöbler och grill. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt stort torkrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig att trappstäda cirka 2 gånger per år.

PARKERING
Adressen är berättigad till boendeparkering. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och fiberbredband via Telia. Grundutbud av analoga kanaler samt fiberbredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GJORDA RENOVERINGAR
2003 Taket lades om.
2006 Fönsterbyte samt stambyte på Liedstrandsgatan 1A, raden till vänster.
2007 Fasadmålning.
2009 Elstambyte genomfördes samt stambyte på Liedstrandsgatan 1A, till höger.
2011 Nya entrédörrar installerades.
2012 Relining av stammar i de flesta uppgångar.
2013 Trapphusen målades om samt fick nya armaturer.
2014 Dräneringsarbete på framsidan av uppgång 1B.
2015 Fasadmålning samt kontroll av tak.
2016 Byte och injustering av värmepump.
2017 OVK utfördes.
2019 Dörrbyte vind- och källardörrar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget planeras en relining i uppgång 1B samt byte av golv i trappan i den översta lägenheten.

EKONOMI
Föreningen planerar en avgiftshöjning om 5 % inom kort (ca 81 kr/månad), inga beslut tagna i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-09-04) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.