Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Aschebergsgatan 7 A, Vasastaden

Sekelskiftespärla i attraktiva Vasa

Möjlig trea, renoverad 2020 med bland annat nya stuckaturer/snickerier, takrosetter i gammalt utförande, nytt badrum, och nya ytskikt. Kakelugn, generös takhöjd och stor balkong.

Bostaden genomsyras av tidstypiska detaljer som den dekorativa kakelugnen (ej i funktion). Ett ljust och nyrenoverat hem med luftiga rum med rejäl takhöjd.
Sovrummet har ett lugnt läge mot gården och bra förvaringsutrymme finns i de platsbyggda garderoberna

Här bor man i en välskött och gemytlig förening som ligger i en vacker fastighet anno 1888. Toppläge i hjärtat av Vasastaden nära kommunikationer, Vasaparken och Avenyns nöjesstråk. Ett drömhem att förälska sig i.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  91 kvm

 • Avgift

  4 941 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2/5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  91 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt planskiss från renovering är bostaden 92 kvm.
 • Våning

  2/5
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1888
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 941 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  8.48%
 • Andelstal avgift

  8.48%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kastanjen 7är en äkta bostadsrättsförening bestående av 15 bostadsrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten Vasastaden 17:5 år 2004 och äger marken.

FASTIGHETEN
Vasastaden 17:5. Fastigheten uppfördes 1888, har värdeår 1976 och fick nytt taxeringsvärde under 2019.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär Fastighetsförvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts i egen regi.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har gemensam tvättstuga och på innergården finns cykel samt soprum.

PARKERING
Adressen Aschebergsgatan 7 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

Cirka 400 meter bort ligger Viktoriagaraget och där finns i dagsläget lediga garageplatser. En plats kostar för närvarande mellan 1200-1808kr/mån beroende på typ av plats. Se, https://kjellberg.se/parkering/ för mer info.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband öppen fiber, varje medlem tecknar eget avtal. 

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kronor för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

GJORDA/KOMMANDE RENOVERINGAR
Fastigheten är i mycket gott skick och det mesta i fastigheten är renoverat. Det kortsiktiga fokuset kommer ligga på fasadtvätt/målning och fönsterbrädor samt på löpande underhåll. På sidan 2 i årsredovisning 2019 finns en utförlig beskrivning att läsa mer om. Där finns även mer information om de två vindslägenheter som nu byggs och beräknas vara klara i oktober. Detta kommer inbringa ett tillskott till föreningens ekonomi.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.