Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Götabergsgatan 16, Lorensberg

Exklusivt sekelskifteshem i attraktiva Lorensberg

Hög standard på översta originalplan med stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar, generös takhöjd och balkong. Hiss i huset hela vägen från gatan utan trappsteg.
Genomgående tidlösa materialval samt snyggt renoverat kök och badrum. Köket har exklusiv bänkskiva från Silestone och alla maskiner är från Miele. I badrummet finns behagligt komfortvärmegolv och tvättmaskin samt torktumlare från Miele.
Ett ljust hem med bra förvaring och luftiga rum som genomsyras av tidstypiska detaljer.

Här bor man i en vacker fastighet anno 1890 som har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018.
Toppläge i hjärtat av Lorensberg nära kommunikationer, Vasaparken och Avenyns nöjesstråk. Ett drömhem att förälska sig i.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  90 kvm

 • Avgift

  4 425 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  90 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1890
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  TV och bredband via iTUX fibernät
 • Lägenhetsnummer

  25 (Brf) / 1501 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskomelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 425 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten samt Bostadsrättstillägg. Bredband 500 MB från Tele2 ingår från februari 2022.
 • Andel i föreningen

  2.86000%
 • Andelstal avgift

  2.86000%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  6 000 kr/år
 • Försäkring

  2 500 kr/år
 • Totalt

  8 500 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2018-06-08
 • Energiprestanda

  101 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en generös takhöjd som genomsyrar hela lägenheten. Golvet är lutat furugolv (slipat 2019) som ger en ljus känsla. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och i anslutning finns tre platsbyggda garderober.

SOVRUM
Direkt till vänster ligger det mindre sovrummet som har fönster med utsikt över innergården och taknockarna. En fondvägg klädd med Sandbergs tapet Skog och i övrigt ljusa väggar. Klädförvaring i en garderob från Ballingslöv. Ett rum med många möjligheter; sovrum, kontor eller barnkammare?

SOVRUM
Det stora sovrummet ligger vägg i vägg med det mindre och här finns gott om plats för dubbelsäng och sängbord. En platsbyggd garderob som går ända upp i taket erbjuder tillsammans med två garderober från Ballingslöv god möjlighet till förvaring.
Fönster med utsikt över innergården, ett platsbyggt elementskydd med rotting och direkt utgång till balkong gör detta till ett sovrum att trivas i.

BADRUM
Badrummet ligger i anslutning till hallen, det är fräscht och helkaklat med stora kakelplattor samt behaglig golvvärme. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Miele. Dusch, wc, handfat, kommod med stenskiva samt infällda spotlights i taket.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet avgränsas mot köket med vackra dubbeldörrar. Golvet är klätt med fiskbensparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Platsbyggd bokhylla där alla kablar kan dras bakom för stilrent intryck. Här finns gott om plats att möblera med en större soffgrupp, fåtölj samt övrigt möblemang. Två stora fönster bjuder på utsikt över Vasaparken och universitetet.
Ett underbart rum för umgänge med familj och vänner med klassiska detaljer som stuckatur och takrosett.

KÖK
Köket är smakfullt inrett med släta grön/grå luckor och stenskiva från Silestone. Taket smyckas av vacker stuckatur. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i rostfritt stål, diskmaskin, ugn, spishäll med induktion samt fläkt. (Allt från Miele) Ett stort fönster ger ljus till rummet och två platsbyggda skafferier erbjuder plats för förvaring. Här finns utrymme för ett stort matbord för trevliga middagar.

BALKONG
Balkongen ligger i direkt anslutning till det stora sovrummet och här nås du av solen under förmiddagarna och kan avnjuta ditt morgonkaffe med utsikt över takåsarna.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Vasagatan 33 är en äkta bostadsrättsförening bestående av 29 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades 2016-04-26. Föreningens ekonomiska plan registrerades 2018-05-04 och nuvarande stadgar registrerades 2017-12-28 hos Bolagsverket.
Föreningens adresser är Vasagatan 33, Vasagatan 33 B och Götabergsgatan 16.

FASTIGHETEN
Lorensberg 50:1. Fastigheten uppfördes1890 efter ritningar av arkitekt Ernst Krüger. Föreningen förvärvade fastigheten 2017. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av NABO.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en innergård där man når miljörum, barnvagnsrum och cykelparkering.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Adressen Götabergsgatan 16 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

Cirka 650 meter bort ligger Viktoriagaraget och där kan man sätta upp sig på kö för garageplats. En plats kostar för närvarande mellan 1200-1800 kr/mån beroende på typ av plats. Se https://kjellberg.se/parkering/ för mer info.

TV/BREDBAND
TV och bredband via Tele2 fibernät. Från februari 2022 ingår 500 MB bredband i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1208 kronor för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kronor för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2020 Installerade automatik i samtliga entréer från gatan.
2020 Tvåårsbesiktning (Garantibesiktning) genomfördes.
2018 Fastigheten genomgick ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018 och såldes som nyproduktion.

PÅGÅENDE SAMT KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större renoveringar planerade.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.