Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Eva Rodhes gata 10, Prippska tomten

Renoverad och ljus citybostad med balkong

Renoverad 2020, högt upp, ljus och välplanerad med balkong. Bredband inkluderat i avgiften. Här finner ni en genomgående citypärla i en välskött HSB förening med flera faciliteter och hiss i huset.

Välkomna till denna ljussköna genomgångstrea med stor balkong. Genomgående ljus färgsättning och snygg enstavsekparkett i hela bostaden. Badrummet är även det precis nyrenoverat med snygga materialval. Här finns vardagslyx i form av både rymlig dusch och badkar. Utöver detta nya eluttag och strömbrytare. Här bor ni i ett mycket bekvämt cityhem med tillgång till övernattningsrum, gemensam terrass, bastu och solarium. Perfekt belägen bostad med alla tänkbara bekvämligheter på gångavstånd. Perfekt läge även för pendling då centralen är ett par minuter bort. Stadskärnan med underhållning, kultur, shopping och offentlig service ligger även det bara några minuter bort.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  70 kvm

 • Avgift

  4 741 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5/6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  70 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är ytan 69,8 kvm.
 • Våning

  5/6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1988
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel TV via Com Hem och bredband via Telia ingår i avgiften
 • Lägenhetsnummer

  10 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 741 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband (100 Mbit)
 • Andel i föreningen

  0.96296%
 • Andelstal avgift

  0,96296%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  2 000 kr/år
 • Totalt

  5 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är schablonberäknade.

Energi

 • Energideklaration

  2010-12-08
 • Energiprestanda

  99 kWh/m2 och år

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Brf Vörten i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 89 bostadsrätter samt 2 lokaler. Föreningen registrerades 1985. Adresser i föreningen är Eva Rodhes gata 10, Adler Salvius gata 1, 3 och 5 samt Barnhusgatan gata 11 och 13.

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 26:3. Fastigheten byggdes 1988. Föreningen förvärvade fastigheten 1988. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/vorten/

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, barnvagnsrum, bastu, bastu, solarium, cykelrum, två stycken övernattningsrum (250 kr/dygn och 300 kr/dygn), hobbyrum med verktyg och en samlingslokal för uthyrning (cirka 300 kr/tillfälle). Föreningen har en mysig innergård med lekplats, utemöbler och grill. För mer detaljerad information besök föreningens hemsida.

PARKERING
Föreningen förfogar över cirka 45 parkeringsplatser i garage och fyra mc-platser, en bilplats kostar cirka 950 kr/mån och en mc-plats 350 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Se mer på föreningens hemsida.

Adressen är också berättigad boendeparkering (område M), för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Com hem och bredband via Telia (Fiber Lan). Grundutbud av kabel-TV och bredband (100 Mbit) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

EXEMPEL UTFÖRT UNDERHÅLL
2015 Renovering av gård och gårdsbjälklag.

2017 Renovering av garage och arbete påbörjades med utbyte av hissar. Ny utebelysning installerades på innergården och en hjärtstartare införskaffades.

2017-2018 Utbyte av resterande hissar och spolning av avloppsstammar.

2019-2020 Installerat laddstolpar för elbilar i garaget. Bytt ut ytterdörrarna till säkerhetsdörrar och bytt brevlådor till elektroniska postboxar. Byte av inpasserings- och bokningssystem för tvättstuga, gästrum och övriga lokaler.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långsiktig underhållsplan som årligen uppdateras. I dagsläget planeras renovering av fastighetens fasader. 

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens bastu och relaxdel

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Lägenheten nås utan trappsteg och med hiss hela vägen till våning 5 via en nyinstallerad säkerhetsdörr. Hallen välkomnar er med ljusgrå målade väggar och en snygg enstavsparkett i ek vilket är genomgående för hela bostaden. Här finns även en skjutdörrsgarderob samt utrymme för ytterligare avhängning och förvaring.

KÖK
Parkettgolvet löper vidare från hallen och väggarna är ljust grå. Grå köksinredning med spegelluckor matchas med en bänkskiva i mörk kompositmarmor och stora ljusa kakelplattor. Över bänkskivorna sitter en diskret dimbar, fjärrstyrd belysning. Köket är utrustat med inbyggd diskmaskin (Bosch), induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, micro och extra bred kyl/frys (Siemens). Samtliga maskiner installerade 2020.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet får härligt ljusinsläpp från såväl fönster som utgången till hemmets rymliga balkong. Här får ni med enkelhet plats med en stor soffgrupp och matsalsmöbel.

BALKONG
Från vardagsrummet når ni den rymliga balkongen om ca 8 kvm, lugnt belägen mot föreningens grönskande innergård och med fina vyer över takåsarna och Gamla Ullevi.

SOVRUM 1
Hemmets ena sovrum nås från hallen. Rummet är luftigt och behagligt med ett fönsterparti, plats för dubbelsäng, skrivbord och garderober. 

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är något större än det första. Ett fönsterparti mot balkongen skänker naturligt ljus och det finns även här gott om plats för dubbelsäng. Här finns även utrymme för större en garderobsvägg eller kanske en walk in closet.

BADRUM
Rymligt badrum som även det totalrenoverats 2020 är mycket fräscht och inrett i stilfulla materialval. På golvet ligger ett grått granitklinker och väggarna är klädda i matchande ljusgrått kakel. Badrummet är utrustat med toalett, designhandfat med kommod, handdukstork, spegelskåp, dusch med takdusch (Hansgrohe) och glasvägg samt badkar i gjutmarmor (Svedbergs). Här finns även infällda spotlights i taket som skänker behagligt ljus. För den som inte vill använda föreningens fina tvättstuga är det förberett för tvättmaskin och torktumlare.

KÄLLARFÖRRÅD
Källarförråd om ca 5,5 kvm med eluttag och två garderober. Förrådet nås via hissen. 

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.