Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordhemsgatan 74A, Linnéstaden

Ljus och renoverad vindslägenhet med balkong och utsikt

Högst upp med utsikt, generös takhöjd, synliga takbjälkar, nyrenoverat badrum och balkong. Kvadratsmart och ljus vindslägenhet i ett vackert sekelskifteshus med lugnt läge i populära Linné.

Hissen tar oss högst upp i huset till denna smakfullt renoverade vindstvåa med spännande vinklar, öppen planlösning och balkong med storslagen utsikt över takåsarna mot Skansen Kronan och Guldheden.

Det moderna köket är från HTH och badrummet från 2019 erbjuder bekvämligheter som golvvärme och tvättmaskin.

Här bor man i en välskött och trevlig förening med två gemensamma innergårdar som erbjuder utemöbler, grönska och grillmöjligheter.

Attraktiva Linnéstaden bjuder på ett myller av restauranger och caféer. Kommunikationer finns utanför porten och i närheten ligger mysiga Slottsskogen och Ängårdsbergen.
I kvarteren finns dessutom apotek, bageri, mataffärer och saluhall. I den här centrala bostaden bor ni med alla tänkbara fördelar ett stenkast bort.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  44 kvm

 • Avgift

  3 206 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5/5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  44 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde.
 • Våning

  5/5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
  Hiss hela vägen utan trappor
 • Byggår

  1905
  Fastigheternas värdeår är 1980 och 1987
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  7416 (Brf) / 1404 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 206 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  1.92%
 • Andelstal avgift

  2.12%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 800 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  3 600 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter. Försäkringsdelen bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.

Energi

 • Energideklaration

  2020-09
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens hall där den charmiga taklägenhetskänslan är påtaglig med takbjälkar, takfönster och putsad vägg. På golvet grått klinker som övergår i ekparkett längre in i bostaden. I hallen finns plats för avhängning samt tre garderober.

BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2019 och är snyggt inrett med grått klinkergolv i fiskbensläggning och helkaklade väggar även de i grått. Svarta detaljer på duschvägg och blandare. Här finns toalett, handfat, kommod med eluttag, immfri spegel, dusch med glasvägg och takdusch. Badrummet är även utrustat med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt behaglig golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

KÖK/VARDAGSRUM
Vidsträckt utsikt över Linnés takåsar mot Skansen Kronan och Guldheden. Charmigt, välplanerat och ljust tack vare det höga hörnläget.

Längs ena väggen ett komplett utrustat kök utrustat med kombinerad ugn/micro (Siemens), frys, kyl i rostfritt, inbyggd diskmaskin samt fläkt. Bra plats för förvaring i lådor och på hyllor. Vit bänkskiva och hexagonkakel i en grånyans.

Plats för för flera gäster kring rummets centrala matplats. 

Vardagsrumsdel med plats för soffgrupp och mediamöbel. El och HDMI kablar m.m diskret indraget i väggen.

BALKONG
Rymlig balkong med ett lugnt gårdsläge. Balkongen har gott om plats för bord och stolar, en given plats att nyttja under årets varma dagar. Här kan ni under sommaren njuta av solen från tidig morgon till eftermiddagen under sommaren. Högt och fritt läge med fina vyer, dessutom ok med grill!

SOVRUM
Från hallen via en skjutdörr når ni hemmets sovrum med charmiga takbjälkar och vinklar. Ljusgrå målade väggar, spotlights i taket och ekparkett. Plats för säng rakt fram och klädförvaring i en nisch. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nordhemsgatan 72-74 är en äkta bostadsrättsförening med 42 lägenheter, varav 38 upplåts med bostadsrätt och 4 med hyresrätt samt 1 lokal som är uthyrd. Föreningen har adresserna Nordhemsgatan 72-74.

HEMSIDA
Föreningen har en egen hemsida: www.nordhemsgatan7274.n.nu . Som boende får man löpande uppdateringar via mail.

FASTIGHETERNA
Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13. Fastigheterna uppfördes 1905 i sekelskiftesstil. Föreningen registrerades 2004 och äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna men från och med 2021-01-01 av Riksbyggen. Riksbyggen tar då över både ekonomisk och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två trevliga innergårdar med utemöbler, grönska, grillmöjligheter, soprum och cykelställ. Det finns även två gemensamma tvättstugor, styrelserum samt cykelförråd.

PARKERING
Adressen Nordhemsgatan 74 A är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har avtal med Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL
1982 ROT-renovering. Då byttes både el och rörstammar.
2007-2008 Renovering av tak, fasaden putsades om och fönster samt plåtar målades. 2008 Energideklaration utfördes.
2010 Byggdes balkonger mot innergården som bekostades av medlemmarna.
2011 OVK.
2012 Renoverades innergårdarna och portar samt takfönster på vinden byttes ut.
2016 Byttes trapphusentrédörrarna ut.

2017 Renoverades fasaderna och fönstren målades om.

2019 OVK godkändes och underhållsspolning av avloppsstammar samt energideklaration genomfördes.

2020 Taken har blästrats och målats.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen har nyligen upprättat en ny underhållsplan och närmast på tur är relining av avloppsstammarna under 2021 eller 2022. Medel för detta är avsatta. Även trapphus ska renoveras under 2021. Se mer i årsredovisning 2019.

EKONOMI
Föreningen arbetar aktivt med att hålla ner sina kostnader och de kvarvarande hyresrätterna är en tillgång vid eventuell ombildning eller försäljning. Föreningen har för närvarade inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.