Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Norra Liden 8, Kungshöjd/Otterhällan

Gavelfyra med balkong och magisk utsikt över vattnet

Utsikt, hörnläge, tre sovrum och västerbalkong. Ett rofyllt cityläge i välmående förening med stor gemensam terrass och andra faciliteter.

Välkomna till ett tidlöst och modernt hem med bra planlösning och goda förvaringsmöjligheter. Plats för familj och gäster med tre bra sovrum, badrum med tvättdel samt gäst-wc. Från flera rum samt balkongen erbjuds en otrolig utsikt över Göteborg och hamnen. Tack vare loftgången kan man sitta ute i både öst och väst.

Brf Branten är en stabil förening med ett utmärkt läge i stan, här finns shopping, restauranger och service precis utanför dörren. Goda kommunikationer om du av någon anledning vill lämna city finns alldeles nedanför vid Stenpiren. Trevliga promenadvägar finns längs Södra Älvstranden, runt Vallgraven samt i Slottsskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  98 kvm

 • Avgift

  5 026 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  98 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Balkong samt gemensam takterrass
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1947 och 1982
  Norra Liden 8 är byggt 1982.
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-Tv och Internet via Com Hem, samt Fiber via Telia. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Comhem som innefattar digitalbox, bredband 100/10 inklusive trådlös router samt telefoni Bas.
 • Lägenhetsnummer

  0822 (Brf) / 1304 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  5 026 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten och bostadsrättstillägg i hemförsäkringen.
  Ingår ej i avgiften: Ett obligatorisk tillägg på 336 kr för bredband, digital-TV (Silverpaket) och IP-telefoni (ej samtalskostnad).
 • Andel i föreningen

  2,189%
 • Andelstal avgift

  2,189%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-24
 • Energiprestanda

  93 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Branten är en välskött äkta bostadsrättsförening med 58 bostadsrättslägenheter och 21 extraförråd och med hyresrätt. Adresser i föreningen är Norra Liden 6 och 8.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 64:28. Fastigheten bebyggdes 1947 och 1982. Föreningen förvärvade fastigheten 2005 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor gemensam terrass med utemöbler och gasolgrill som nås från Norra Liden 8. I föreningen finns även tvättstuga, föreningsrum (styrelserum och lokal att hyra till övernattning och fest), cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, mc-rum samt extra förråd (med separat kö).

PARKERING
Adressen Norra Liden 8 är berättigad till boendeparkering inom område ”C”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

I området finns även möjlighet att hyra externa parkerings- och garageplatser. Föreningen har ett MC-rum, i dagsläget är det kö.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och Internet via Com Hem, samt Fiber via Telia. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Com Hem som innefattar digitalbox, bredband 100/10 inklusive trådlös router samt telefoni Bas.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Pantsättningsavgift betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

EXEMPEL GJORDA RENOVERINGAR
2010 Renoverades fasaden på sydöstra sidan.
2014-2015 Utfördes underhåll på fasaden och balkongerna mot hamnen. Samma år byttes termostatrar på värmeventiler.
2015 Justerades värmesystemet, tätning och lasering av fönster.
2016 Tätning och lasering av kvarstående fönster, värmejustering med nya radiatorventiler Norra Liden 6, slutbesiktning och godkännande av nytt fläktaggregat Norra liden 8. Diverse målningsarbeten. Nya stadgar antogs.
2017 Byte av några fönster, uppfräschning av entré, injustering av värme efter isolering av vind, underhåll klinkergolv på loftgångar, allt på Norra Liden 8. Upprustning av soprum.
2018 Energideklaration utförd i båda husen
2019 Balkongrenovering Norra Liden 8. OVK på Norra Liden 6 och 8. Byte av branddörrar Norra Liden 6. Se mer sida på sida 3 i årsredovisning 2019.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som upprättades 2015 och som uppdateras årligen. Inget större underhåll är planerat. Se mer på sida 3 i årsredovisning 2019.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Januari 2020 beslutade styrelsen att sänka avgifterna med cirka 3,1 % med anledning av tillägg för kollektiv TV och bredband där respektive medlemslägenhet nu debiteras 336 kr per månad istället för tidigare 234 kr per månad.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen upp till tredje våningen och stig in i en luftig hall som bjuder på en god överblick av hemmets trivsamma disposition. Golvet är belagt med grått klinkergolv som längre in övergår till ekparkett och väggarna är målade i en ljust grå kulör. Här finns plats för avhängning och förvaring i en rejäl skjutdörrsgarderob. Utanför entrédörren finns även en loftgång där man kan sitta och njuta av morgonkaffet i solen. Denna lägenheten ligger längst bort på gången så inga grannar passerar förbi här.

GÄST-WC
Från hallen nås gäst-wc med vita helkaklade väggar, en fondvägg i grått och grått klinkergolv. Fönster. Utrustningen består av handfat, väggskåp och wc.

ARBETSRUM/KLÄDKAMMARE
Idag nyttjas detta rum som arbetsrum, här finns även en garderob och stor vinkyl. För den som behöver extra förvaring passar rummet även fint som klädkammare.

KÖK
Köksinredningen är modern och består av luckor och lådor i vitt med metallhandtag. Ovanför arbetsbänken sitter ett stilfullt stänkskydd i vitt kakel. Förvaringen är god i både över- och underskåp. Utrustningen är kvalitativ och här inryms en fläkt, induktionshäll (Whirlpool), inbyggd ugn (Husqvarna) och micro (Whirlpool), kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna) samt diskmaskin (Miele). På golvet ligger likadant klinker som i hallen och ljuset flödar in från ett generöst fönster med fina vyer över takåsarna bort mot läppstiftet.

VARDAGSRUM
Det ljuvliga sällskapsrummet är något alldeles extra och härifrån kan man njuta av den underbara utsikten över vattnet. Vita väggar och golvet är belagt med ekparkett. Rummet kan möbleras med till exempel en stor soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt övrigt möblemang. Ett stort fönsterparti och balkongdörr släpper in rikligt med ljus.

BALKONG
Hemmets generösa balkong med trätrall har ett högt, fritt läge med otrolig utsikt över hamninloppet. Solens strålar värmer under sommaren från eftermiddag till solnedgång och här kan ni inreda med utemöbler eller loungegrupp, växter samt dekoration. 

SOVRUM 1
Bostadens master bedroom har gott om plats för dubbelsäng. Även här fantastisk utsikt över vattnet och hamninloppet. Golvet är belagt med parkett och väggarna är målade i behagligt grönt. Här erbjuds ypperliga förvaringsmöjligheter i garderober med skjutdörrar.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet nås från hallen. Golvet är belagt med parkettgolv och väggarna är målade ljust grått. En garderob med spegeldörr, plats för säng och skrivbord. Även här finns ett fönster för ljusinsläpp.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet ligger innanför köket och har även nyttjats som matsal. Parkett på golvet och ljust grå målade väggar.

BADRUM
Hemmets fina badrum har stilfulla material, tidlösa färgsättningar och en praktisk tvättdel. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme och väggarna är klädda i stora vita kakelplattor. Utrustningen består av vägghängd-wc, spegel, handfat med kommod, handdukstork, hand- samt takdusch och vikbara glasdörrar. Tvättmaskin och torktumlare. Här finns även ett fönster för vädring.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.