Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 25I, Lunden

Välplanerat hem med lummigt läge

Bekvämt läge en trappa upp med fritt och insynsskyddat läge. Charmig tvåa med fönster i tre väderstreck, generös takhöjd och delvis nymålade ytskikt. Bredband ingår!

Hemmet genomsyras av välplanerade ytor och bostaden känns betydligt större än sina 45 kvadratmetrar. Både vardagsrum och sovrum ligger insynsskyddat med en lummig utsikt utanför fönstren. Hemmets mysiga kök har gråa luckor, träbänkskivor och vardagslyx i form av diskmaskin. Badrummet är tidlöst med grått klinker och vita helkaklade väggar. Skön golvvärme värmer fötterna under vinterhalvåret och i taket sitter infällda spotlights. Bostaden har bra förvaringsmöjligheter i en stor inbyggd klädkammare och till bostaden hör dessutom två förråd. I mysiga Lunden bor ni med mataffärer, restauranger och små butiker på bekvämt avstånd, samt goda kommunikationer som tar er in till staden. Bostaden har ett lugnt läge med närhet till Skatås och Delsjöområdets populära promenadstråk och motionsslingor.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  45 kvm

 • Avgift

  2 888 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  45 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vind- och källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget.
 • Lägenhetsnummer

  1 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 888 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband
 • Andel i föreningen

  1.4039%
 • Andelstal avgift

  1.40595%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: 120 kr
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  4 324 kr/år
 • Försäkring

  2 418 kr/år
 • Totalt

  6 742 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2019-11-28
 • Energiprestanda

  141 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Med bekvämt läge en trappa upp ligger denna stilfulla hörntvåa med bevarade originaldetaljer. Generös hall som bjuder på en god överblick av hemmets disposition. Innanför dörren ligger grått klinkergolv, som sedan övergår i ett parkettgolv som fortsätter i vardagsrum och sovrum. Väggarna är målade i ljusgrått och här finns plats för avhängning.

KÖK
Köket är i fint skick och har gråa luckor och lådor. Ovanför bänkskivan i trä sitter ett vitmålat kakel som stänkskydd. Utrustningen består av kyl/frys, spishäll, ugn, kolfilterfläkt, samt diskmaskin. I köket är originalbrädgolvet framtaget och väggarna är målade i vitt. Här finns ett generöst fönster för ljusinsläpp och intill ryms ett matbord för flera personer.

VARDAGSRUM
Bostadens sällskapsrum har en härlig arkitektur med stora fönster med lummig utsikt, som smyckas av tidsenliga fönsterbänkar i sten. Parkettgolvet fortsätter från hallen och även här är väggarna målade i ljusgrått. Den luftiga ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord om så önskas. 

SOVRUM
Även detta rum pryds av ett fint parkettgolv och väggarna är målade i ljusgrått. Rummet har ett stort fönster för ljusinsläpp och även här återfinns fina fönsterbänkar i sten. Här finns en stor inbyggd klädkammare, som tar hand om förvaringen på bästa sätt. Ytan kan möbleras med en dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang.

BADRUM
Det helkaklade badrummet är tidlöst med grått klinker och vita väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegel med hylla under, badrumsskåp, handdukstork samt dusch med glasdörr. Här finns även skön golvvärme, spotlight i taket samt ett fönster för vädring.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Svenska Folkbyggens Brf nr 1 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerfamiljshus med totalt 72 bostadsrätter samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1941.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 36:5. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en samlingslokal, bastu, cykel- och barnvagnutrymmen, tvättstuga samt mysiga uteplatser med grillmöjlighet. Föreningen har 14 extra förråd för uthyrning, i dagsläget finns det inga lediga förråd.

PARKERING
Föreningen förfogar över 25 p-platser. En plats kostar cirka 150 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av TV-kanaler samt bredband 100/10 ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
1997 Byttes fönstren.
2001 Installerades säkerhetsdörrar.
2007 Renoverades stammarna.
2009 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2011 Byttes fönstren på södergaveln.
2012 Renoverades föreningens samlingslokal. Under året gjordes även en översyn av termostater och fönster tätades.
2013 Gjordes en översyn av taket. Samma år gjordes plåtarbeten på taket och vindskivor.
2014 Byggdes soprummet ut. Samma år installerades nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan.
2015 Genomfördes en OVK av ventilationen. Under året har även en översyn av elen gjorts.
2016 Elrenovering i de allmänna utrymmena samt i alla lägenheter.
2017 Renovering av huskropp utvändigt.
2018 Fasadtvätt, underhåll av tak och bastu samt mindre måleriarbeten i tvättstuga.
2019 Mindre underhåll av gemensamma utrymmen.
2020 Målning av ståldörrar. Målning av trappuppgångar påbörjades.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen ska fortsätta måla de trappuppgångar som återstår, radiatorer kommer att bytas ut löpande. Lite längre fram ligger entrédörrar och nya porttelefoner. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen planerar en index-höjning av avgiften, troligtvis 2 % från 1 januari 2021. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2020-10-26) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.