Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Budgivning

Bud
Datum
Budgivare
5 750 000 kr
2020-12-14 17:19
Budgivare 5
Säljaren avgör vilka bud under budstart som ska publiceras på internet. Samtliga bud över budstart redovisas. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Olivedalsgatan 21, Linnéstaden

Lyxig vindsbostad med kakelugn och terrass

Exklusiv, fungerande kakelugn, utsikt, högt i tak, utan insyn med stor terrass och bredband i avgiften.

Högst upp i ett totalrenoverat, vackert sekelskifteshus och solid Brf ligger denna ljusa, rymliga och stilfullt renoverade vindslägenhet med utsikt.

Bostadens genomgående planlösning och luftiga rum i kombination med den slående takhöjden (cirka 3,65 m upp till nock) gör att ljuset flödar in. På golven ligger massiv ekparkett, vilket ger en lyxig känsla.

Köket från HTH med samtliga vitvaror från Siemens är modernt och tidlöst. Härifrån nås terrassen med skyddat läge och eftermiddags och kvällssol under sommaren. Det smakfulla och väl tilltagna badrummet är precis som övriga bostaden helrenoverat 2011.

Här bor man i en välmående brf vars fastighet är unik i sitt skick och utförande.

Linnéstaden bjuder på ett myller av restauranger och caféer och i närheten ligger mysiga Slottsskogen och Ängårdsbergen. I kvarteren finns dessutom apotek, bageri, mataffärer och saluhal

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  81 kvm

 • Avgift

  3 119 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  81 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde. Bostaden är registrerad som 2 rok.
 • Våning

  6 av 6
 • Balkong

  Terrass
 • Hiss

  Ja
  Hiss hela vägen utan ett trappsteg.
 • Byggår

  1909
  Värdeår 2011, fastigheten totalrenoverades.
 • Förråd

  Förråd på entréplan
 • TV/Bredband

  Fiberavtal via Telia som innefattar bredband, TV samt telefoni.
 • Lägenhetsnummer

  A1502 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 119 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband (100 Mbit)
 • Andel i föreningen

  3.15%
 • Andelstal avgift

  3.15%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  6 410 kr/år
 • Försäkring

  3 660 kr/år
 • Totalt

  10 070 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter. Försäkringsbolag: Trygg Hansa. Levarantör el: Göteborg - Din el

Energi

 • Energideklaration

  2018-09-27
 • Energiprestanda

  115 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Kliv in i ett pampigt porthus, ta hissen (utan ett enda trappsteg) till våning 6 och stig in i  ditt nya hem som nås via en rejäl säkerhetsdörr i tidstypisk stil. Hallen har bra plats för ytterkläder och skor samt rymmer flera garderober om man önskar. På golvet ligger en massiv ekparkett och väggarna är målade i ljus kulör.

KÖK
Modernt och tidlöst med handtagslös inredning från HTH i matt vitt. Samtliga vitvaror är från Siemens, rostfritt och integrerat (2011). Induktionshäll, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl och frys i rostfritt samt micro och varmluftsugn i arbetshöjd. Fläktkåpan med inbyggd belysning är från Fjäråskupan. Stänkskydd med glasskiva och dimbar belysning. På golvet ligger en massiv ekparkett och väggarna är målade i ljus kulör.

TERRASS
Från köket når man den underbara terrassen som ligger i ett skyddat läge och har gott om plats för både soffgrupp och matbord. Här har man fri utsikt över gården och Linnés röda takåsar. Här går att njuta av solen både tidig morgon och eftermiddag/kväll under sommarmånaderna. Trätrall på golvet.

VARDAGSRUM
Den stora fönsterkupan i kombination med takhöjden (cirka 3,65 meter upp till nock) gör att ljuset flödar in. Här finner man även den vackra och fungerande kakelugnen i klassiskt utförande. Detta väl tilltagna rum rymmer både soffa med tillhörande möblemang och matbord. På golvet ligger en massiv ekparkett och väggarna är målade i vitt.

SOVRUM
I det rofyllda sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord, garderober samt mindre arbetshörna. Det stora fönsterpartiet med isolerruta ger rummet ordentligt med ljus, något som är genomgående för hela bostaden.

BADRUM
Det smakfulla och väl tilltagna badrummet är precis som övriga bostaden helrenoverat 2011. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger grått klinker med golvvärme. Här finns en rymlig duschhörna med välvda glasdörrar, handdukstork, kommod med översittande spegelskåp, högskåp från Aspen samt förvaringsskåp. Tvättmaskin och torktumlare är från Siemens.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Landeriet Olivedal är en äkta bostadsrättsförening med 24 bostadsrättslägenheter och 3 hyresrättslokaler. Föreningen har adresserna Alfhemsgatan 3 och Olivedalsgatan 21.

HEMSIDA
Föreningen har en egen hemsida: www.landerietolivedal.se.

FASTIGHETEN
Olivedal 8:6. Fastigheterna uppfördes1909, ett klassiskt tegelhus i 5 våningar med inredd vind och har värdeår 2011. Föreningen registrerades 2011 och äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna. Kungsrikets Fastighetsservice har hand om den tekniska förvaltningen inklusive fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor och grönskande gård som delas av föreningarna i kvarteret. Här finns uteplatser, grillplats, lekplats för barnen och många olika sittgrupper. På gården finns även sopsortering cykel och barnvagnsrum. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

PARKERING
Adresserna Alfhemsgatan 3 och Olivedalsgatan 21 är berättigade till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har fiberavtal med Telia som innefattar bredband, TV samt telefoni, vilket ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020. 

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL
Renovering har skett smakfullt, hantverksmässigt och tidstypiskt för att bevara känslan från när huset uppfördes 1909.

–       Grundförstärkning är genomförd
–       Hiss har installerats.
–       Taken är bytta (zink och skiffer).
–       Alla portar, entréer och trapphus renoverade.
–       Fasaden är renoverad.
–       Nya säkerhetsdörrar installerade.
–       Balkonger från de flesta lägenheter har byggts ut mot gatan.
–       All el (i väggar och tak, infräst el med automatsäkringar och jordfelsbrytare) och alla vatten- och avloppsstammar är bytta.
–       Nya fönster med isolerglas är installerade.
–       I lägenheterna är alla badrum, kök, ytskikt, el, stuckaturer, takrosetter och kakelugnar renoverade.
–       Under 2019 har mindre underhåll utförts, se sida 3 i årsredovisning 2019

KOMMANDE UNDERHÅLL
Då huset är i så fint skick planeras inte några större renoveringar inom den närmsta tiden.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och soliditet, se mer på sida 4 i årsredovisning 2019. Föreningen har för närvarade inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.