Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 26B, Lunden

Funkistrea med rofylld balkong och totalrenoverat badrum

40-talspärla högt upp i huset med generös takhöjd, fönsterbänkar i sten och tidsenliga klädskåp. Rymlig balkong med grönskande utsikt, totalrenoverat badrum från 2019 samt fräscht kök med både tvätt- och diskmaskin. Genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Stabil brf med bastu, gästlägenhet, tvättstuga och hobbyrum på bekvämt avstånd i grannuppgången!

Hemmet har en tilltalande arkitektur med fönster i motsatta väderstreck. Fina golv i ekparkett harmoniserar med nymålade ytskikt och här återfinns vackra fönsterbänkar i sten. Bostadens mysiga balkong har ett tyst och lugnt läge och vetter mot lummig grönska. Här kan ni njuta i solen från morgonen till eftermiddagen. Köket är tidlöst med kvalitativa vitvaror och här finns både disk- och tvättmaskin. Därtill ett generöst sällskapsrum, ett totalrenoverat badrum samt goda förvaringsmöjligheter. Ett attraktivt läge i gemytliga Lunden nära stad, natur, kommunikationer och all tänkbar service!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 366 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Stort källarförråd
 • TV/Bredband

  TV med fiberutbud via Telia samt bredband med hastighet till 100 Mbit/s via FiberLAN.
 • Lägenhetsnummer

  427 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse, snabbt möjligt om så önskas

Ekonomi

 • Avgift

  4 366 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Fiber-TV (Grundutbud 18 kanaler ), Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1,23840%
 • Andelstal avgift

  1,26%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: kr
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 080 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  5 580 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2012-11-27
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Den möblerbara hallen har ljust målade väggar och praktiskt grått klinkergolv. Hallen erbjuder god plats för avhängning och förvaring i en inbyggd klädkammare.

KÖK
Ekparkett på golvet och väggar målade i ljusgrått. Köksinredningen består av vita skåpsluckor med metallbeslag och ovan bänkskivan i ek sitter ett grått kakel som stänkskydd. Utrustningen består av kolfilterfläkt, induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, tvättmaskin samt kombinerad kyl/frys. Ett fönster förser rummet med ljus och intill ryms en matplats för cirka 4 personer.

VARDAGSRUM
I hemmets vardagsrum finns gott om plats för soffgrupp samt matsalsbord om så önskas. Även här ligger det ekparkett på golvet och väggarna är målade i ljusgrönt. Det stora fönsterpartiet ger vardagsrummet ordentligt med ljus och rymd. Här finns även möjlighet att ta ner väggen in till köket för att skapa en mer öppen och social planlösning om så önskas.

SOVRUM 1
Stort, rogivande och tyst beläget sovrum som vetter mot den lugna innergården. Väggarna är målade i en mörkblå ton, parkettgolv, och här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang. God förvaring i två inbyggda garderober, samt två stora fristående garderober som även de ingår i överlåtelsen.

SOVRUM 2
Hemmets andra sovrum vetter även det mot grönskande omgivningar och här finns även utgång till balkongen. De dubbla balkongdörrarna i glas skänker rummet rikligt med ljus. Parkettgolv, väggar målade i grått och här kan möbleras med enkelsäng, skrivbordshörna och övrigt möblemang, alternativt med dubbelsäng. Här finner ni förvaring i en inbyggd garderob.

BALKONG
Balkongen som är tillbyggd 2015 har ett rofyllt högt läge med utsikt mot vacker grönska. Här kan ni enkelt möblera med bord och stolar samt annan dekoration. En mysig plats där ni kan njuta av stilla omgivningar i solen från morgon till eftermiddag.

BADRUM
Totalrenoverat badrum från 2019 med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett (Gustavsberg), stor spegel med belysning, handfat med bred kommod bestående av stora lådor och skåp (Hafa), handdukstork samt dusch med vikbara glasväggar. 

ÖVRIGT
Alla vita innerdörrar är omlackerade under hösten 2020, och alla ytskikt är ommålade mellan 2018 och 2020. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården i Göteborg är en äkta förening bestående av tre flerbostadshus med totalt 88 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.

HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Halléns Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med uteplatser samt lekplats för barnen. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade. I källaren i uppgång 26C finns även en bastu/relaxavdelning med vilstolar, bord och ombytesmöjligheter, en övernattningslägenhet samt hobbyrum. Gemensam tvättstuga finns i uppgången på Räntmästaregatan 26C, 28B samt Snoilskygatan 2B. Till varje bostad hör ett källarförråd och i föreningen finns även ett styrelserum, cykel- samt barnvagnsförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städdagar två gånger per år.

PARKERING
Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för cirka 300 kronor i månaden. Några platser har även uttag för motorvärmare och dessa platser kostar cirka 450 kronor i månaden. I föreningen finns även ett antal MC- platser som kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga parkerings- eller MC-platser, det är en kort kö i dagsläget.

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”

KABEL-TV/BREDBAND
TV med fiberutbud via Telia där basutbudet (18 kanaler) ingår i månadsavgiften. Bredband via FiberLAN med hastighet upp till 100Mbit/s som betalas och beställs separat av varje enskild medlem. Från och med april/maj 2021 kommer man dock byta till Bahnhof, och inkludera bredband 1000/1000 i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammarna i köken.
2003-2004 Byttes stammarna i badrummen och i samband med det renoverades badrummens ytskikt. Under samma år byggdes gemensam bastu och relaxrum, byttes entrédörrar, en ny tvättstuga kom till och befintliga tvättstugor renoverades.
2005 Byttes samtliga fönster.
2008-2009 Byttes yttertak, tilläggsisolerades vindar och samtliga hus fick ny fasadbeklädnad.2009 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Totalrenoverades samtliga trapphus samt installerades fiber i samtliga lägenheter. Under samma period renoverades elsystemen i fastigheterna då 1-fas byttes till 3-fas och i samband med renoveringen stängdes stadsgasen av. Man såg även över all belysning.
2011 Renoverades entrétrappor och räcken, lades ny beläggning på asfaltsytor samt monterades nya räcken och skyltar på parkeringen. Under samma år rustades innergården upp, omdränerades mark samt anlades nya uteplatser och planteringar.
2011-2012 Gjordes en översyn, modernisering samt energioptimering av värmesystemet. Under samma period genomfördes en injustering av radiatorerna.
2012 Installerades några av parkeringsplatserna med uttag för motorvärmare.
2014-2015 Byggdes balkonger till 79 lägenheter i föreningen.
2017 Byggde föreningen om ett skyddsrum till lägenhet. Under samma år kaklades tvättstugan om på Räntmästaregatan 28.
2018 Upprättades nya stadgar.
2019 En av föreningens tidigare hyresrätter sades upp, så föreningen sålde den och upplät som bostadsrätt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som de följer, det finns inga större underhåll inplanerade de närmsta åren. De utreder möjligheten att bygga laddplatser för el- och hybridbil. De planerar även att fräscha upp trapphusen samt lacka om entrédörrarna. Inga beslut är dock tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har gjort upprepade avgiftssänkningar. Den senaste sänkning var den 1 januari 2019 då man sänkte med 5%. En av föreningens hyresrätter sades upp och såldes 2019 vilket förstärkte föreningens ekonomi ytterligare. Den ena ränte-swapen som föreningen haft gick ut i december vilket ger föreningen betydligt lägre räntekostnader. I april/maj 2021 kommer man att inkludera bredband 1000/1000 i avgiften, då tillkommer ett obligatoriskt tillägg om ca 130 kr/månad.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-12-29) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens övernattningsrum

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.