Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Örnehufvudsgatan 3, Johanneberg

Välplanerad citypärla med balkong och utsikt

Möjlig 2:a högt upp med utsikt, generös takhöjd, fin fiskbensparkett, balkong och hiss. I en vacker 30-tals fastighet finner ni detta välplanerade och ljusa hem med rymlig sovalkov. Lugnt belägen och utan insyn.

Ta hissen upp till sjätte våningen och stig in i en mysig 1.5:a som tack vare sin genomtänkta disposition ger en rymlig känsla. Läget är något alldeles extra med stilla omgivningar utanför fönstren och den höga placeringen i huset. Bostaden har ett trevligt sällskapsrum som förlängs av balkongen och en avskild sovdel.

På föreningens gård finns utemöbler och grill. Toppläge nära Korsvägen, Avenyn och Chalmers samt bra kommunikationer. Runt hörnet finns dessutom uppskattade restauranger, gym och affärer.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  40 kvm

 • Avgift

  2 635 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  40 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde. Enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  6 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1939
  Värdeår 1972
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  23 (Brf) / 1602 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 635 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Kollektivt bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  1,1893%
 • Andelstal avgift

  1,34223%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 440 kr/år
 • Försäkring

  1 991 kr/år
 • Totalt

  3 431 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter. Försäkringsbolag IF och El från Göteborgs energi.

Energi

 • Energideklaration

  2018-10-29
 • Energiprestanda

  99 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Planritning

Idé på alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Möblerbar hall med inbyggda garderober och plats för hallmöbel samt ytterkläder. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt.

BADRUM
Stort badrum med helkaklade ljusgrå väggar och mörk plastmatta. Här finns wc, handfat med kommod, spegel, vikbara duschväggar i glas, handdukstork samt ett vägghängt skåp i vitt.

KÖK
Här finns plats för mindre matbord. Inredningen består av ljusa skåpsluckor, bänkskiva i massiv ek samt vitt kakel mellan skåpen. Den maskinella utrustningen består av spishäll, (Bosch) fläkt, varmluftsugn (Bosch) samt kyl/frys i rostfritt (Bosch). Väggarna är målade i vitt och på golvet ett ljust laminatgolv. 

VARDAGSRUM MED SOVDEL
Den generösa takhöjden i kombination med det höga och ljusa läget ger en rymlig känsla. Här finns plats för både soffa och tillhörande möblemang samt matbord. Den mysiga sovdelen rymmer dubbelsäng och förvaringshyllor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett.

BALKONG
Från vardagsrummet når man den härliga balkongen där man kan njuta av den fina utsikten. På golvet ligger trätrall och här finns plats för bord och stolar.

IDÈ PÅ ALTERNATIV PLANLÖSNING
En av grannarna har byggt om sin etta till tvåa och gjort nuvarande kök till sovrum. Se en idé på planskiss bland bilderna. Denna ombyggnad kräver normalt styrelsens godkännande. Kontroll så att bland annat ventilation blir korrekt. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Örnen i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med totalt 56 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Föreningen har adresserna Örnehufvudsgatan 1 och 3 och registrerades 2004.

FASTIGHETEN
Johanneberg 47:1 och 47:2. Fastigheten bebyggdes 1939. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med utemöbler och grill. Föreningen har även en tvättstuga, ett litet motionsrum, cykelförråd och barnvagnsförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Adresserna Örnehufvudsgatan 1 och 3 är berättigade till boendeparkering inom område ”S” se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem varav grundutbud för tv ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL
1993 Byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byggdes delar av vinden om till bostäder, byte av fönster, putsning av fasader, renovering av balkonger, renovering av tak.

2006 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2008 Byttes en av cirkulationspumparna till uppvärmningssystemet.
2009 Energideklarerades fastigheten och mätningar av ventilationen i samtliga lägenheter genomfördes, eventuella brister har åtgärdats.
2014-2016 Installation av hissar.
2016 Byte av termostater/ventiler och målning av norrfasaden.
2017 Byte av porttelefonsystem.
2018 Byte av centrala frånluftsfläktar och OVK utfördes.
2019 Inga större arbeten utfördes.

PLANERAT UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2058. Se mer på sidan 3 i årsredovisning 2019.

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.