Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Värmlandsgatan 24A, Linnéstaden

Modern citybostad i pampig sekelskiftesfastighet

Ljust sekelskifteshem i fint skick med öppen planlösning och bredband inkluderat i avgiften. Avgiftssänkning med 5% från 1:a april.

I en pampig sekelskiftesfastighet anno 1907 som totalrenoverades 1999 ligger denna sociala och moderna bostad.

Köket helrenoverades 2017 och har vitvaror från Bosch och Siemens. Integrerad diskmaskin och infällda spotlights under skåpen.
Ekparkett i alla rum som slipades 2016. I sovrummet är parketten vitlaserad. Den öppna planlösningen och generösa takhöjden ger en rymlig känsla.
Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och garderober.

Här bor du centralt med närhet till allt staden har att erbjuda.

Linnéstaden bjuder på ett myller av restauranger och caféer och i närheten ligger mysiga Slottskogen. I kvarteren finns dessutom apotek, bageri, mataffärer och en saluhall.
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  44 kvm

 • Avgift

  3 251 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3/5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  44 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde.
 • Våning

  3/5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1907
  Huset totalrenoverades 1998-1999
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  132 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 251 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  2.16842%
 • Andelstal avgift

  2.25612%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 390 kr/år
 • Försäkring

  540 kr/år
 • Totalt

  3 930 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2019-01-31
 • Energiprestanda

  126 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Barken i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med 29 bostadsrättslägenheter. Föreningen har adress Värmlandsgatan 24 A-D.

HEMSIDA
Föreningen har en egen hemsida: www.barken.bostadsratterna.se

FASTIGHETEN
Masthugget 4:10. Fastigheten uppfördes 1907, totalrenoverades 1998-1999 och har värdeår 1999. Föreningen registrerades 1998-06-11 och äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grill. Det finns även cykelförråd, soprum och gemensamma balkonger.

PARKERING
Adressen Värmlandsgatan 24 A-D är berättigade till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har avtal med Com Hem som innefattar bredband och kabel-tv, vilket ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021. 

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen inte har någon fastighetsskötare eller fastighetsförvaltning. Enklare underhåll sköts av föreningens medlemmar enligt ett särskilt schema. Trappstädningen köper föreningen in. Vår och höst träffas föreningens medlemmar för att tillsammans vår- och höststäda gård, källargångar och andra gemensamma utrymmen. I december brukar man även samlas för att julpynta gården. 

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL
2019 – OVK besiktning. Målning av trapphus samt målning av portar och rappade ytor mot gatan.
2017 – Spolning av stammar
2015 – Målning tak, fönster och balkonger
2014 – Byte/Justering Termostatventiler, byte av takfläkt och OVK besiktning
2012 – Byte värme cirkulationspump, spolning VA, termografering
2010 – Dränering/markarbete innergård

2009 – Balkong och Fönsterunderhåll

1998-1999 – Totalrenoverades huset

KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig till 2040. Då huset är i bra skick planereras inga några större renoveringar inom den närmsta tiden. För mer info se sida 3 i årsredovisning 2019 samt underhållsplan.

EKONOMI
Avgiftssänkning med 5% från 2021-04-01

Ovanstående information är baserad på uppgifter föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen upp till våning 3 och stig in i en ljus bostad med generös takhöjd. Hallen har vitmålade väggar och ett vitmålat klinkergolv som övergår till klassisk ekparkett. 

KÖK
Den vita köksinredningen är handtagslös och ovan den grå bänkskivan sitter ett vitt sexkantigt kakel. Köket som renoverades 2017 är utrustat med kombinerad kyl/frys/(integrerad), spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin (integrerad). Infällda spotlights under skåpen ger god belysning. Ljust kök med vita väggar och ekparkett.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket. Här finns ett tredelat fönsterparti med djup fönsternisch för ljusinsläpp. Vitmålade väggar och golv klätt med ekparkett.
Rummet som har plats för både soffgrupp och matsalsbord inbjuder till umgänge med vänner och familj.

SOVRUM
I fil med vardagsrummet ligger hemmets sovrum. Golvet är belagt med vitlaserad ekparkett och väggarna är ljusa. Det är högt i tak och här finns ett fönster med djup fönsternisch. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Klädförvaring finner ni i en garderobsvägg.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens badrum med grå/beige klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat, badrumsskåp med spegel, dusch samt vattenburen handdukstork. Badrummet är även utrustat med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Samsung.


Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.