Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Bockhornsgatan 6B, Gamla Masthugget

Landshövdingetrea

Mysig landshövdingetrea med tidstypiska inslag och nyrenoverat badrum 2020, dessutom gäst-wc. Här bor du på en av Gamla Masthuggets lugna gator ca 50 meter från Slottskogen och med goda kommunikationer till city. Välskött brf med god ekonomi.

På tredje våningen ligger denna lägenhet som karaktäriseras av charmiga brädgolv, spegeldörrar och bra takhöjd. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som harmoniserar med brädgolven. Det hemtrevliga köket bjuder på gott om förvaringsutrymmen. Här finns även plats för ett matbord för fyra personer.

Vardagsrum och sovrum/allrum i fil som avskiljs av dubbeldörrar med glas. Delvis förberett för flytt av kök för den som vill ha kök/vardagsrum i anslutning. Sovrum två beläget mot gården, även det med plats för dubbelsäng.

Masthuggets lugna gator kantas av vackra landshövdingehus och ett stenkast från bostaden ligger Slottsskogens vackra grönområden. I närområdet finns även förskola, skola, gym och butiker.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  76 kvm

 • Avgift

  3 872 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  76 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Byggår

  1934
 • Förråd

  Två källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  8 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 872 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv.
 • Andel i föreningen

  9,76400%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  1 536 kr/år
 • Totalt

  6 336 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Försäkring enligt if.se, elkostnad enligt schablon.
Planritning

Planskiss

Planritning

Alternativ planskiss

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bockhornsgatan 6 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 17 bostadsrätter samt 2 hyresrätter. Föreningen registrerades 2013. Adresser i föreningen är Bockhornsgatan 6A-C.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 27:1. Fastigheten bebyggdes 1934. Föreningen förvärvade fastigheten 2016. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Ale Fastighetsförvaltning AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga, cykelparkering, cykel- och barnvagnsrum samt en mysig gård.

PARKERING
Adresserna Bockhornsgatan A-C är berättigad till boendeparkering inom område ”V”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

Föreningen förfogar över 2 st garageplatser (ca 810 kr/månad), kortare kö. Föreningen förfogar även över 5 st parkeringsplatser (ca 620 kr/månad). I dagsläget är alla uthyrda men det är ingen kö till parkeringsplatserna. Nuvarande ägare till denna lägenhet hyr en p-plats så det är i dagsläget god chans att omgående kunna hyra en plats precis utanför dörren. 

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. 

RENOVERINGAR
2017 Renoverades tvättstugan.
2017-2018 Byggdes 5 vindslägenheter i samband med det sågs taket över och viss renovering av gjordes.
2018 Renoverades trapphusen och nya säkerhetsdörrar installerades till alla lägenheter.
2018 Målning och putsning av fasad samt byte av fönster.
2019 Relining avloppsstammar har genomförts.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Via en säkerhetsdörr i klassiskt utförande når du bostaden. Du välkomnas av den möblerbara hallen med charmigt brädgolv och ljust målade väggar. Här finns två garderober samt ingångar till bostadens samtliga rum.

VARDAGSRUM
Bostadens ljusa vardagsrum har plankgolv, vitmålade väggar och en diskret takrosett. Dubbeldörrar med glaspartier mot ett av lägenhetens sovrum. Fönster i väster mot Bockhornsgatan. 

SOVRUM 1/MÖJLIGT KÖK
Bostadens största sovrum smyckas även det av tidstypiska detaljer som brädgolv, spegeldörr och en diskret takrosett. Detta rum kan nyttas som exempelvis sovrum, allrum eller kontor. Vid renoveringen av badrummet så drogs vatten och avlopp fram i väggen mot badrummet för den som önskar bygga kök här.

SOVRUM 2
Beläget mot gården. Parkettgolv i ek och ljusblå målade väggar. Två platsbyggda garderober med spegeldörrar. Även i detta sovrum plats för dubbelsäng.

KÖK
Till höger om hallen ligger bostadens kök med brädgolv och ljusa väggar. Här finns det vackra, tidstypiska inslag som serveringsskåp och skafferi. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, gasspis med ugn och diskmaskin. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer.

BADRUM
Snyggt badrum som totalrenoverats 2020. Vita helkaklade väggar och grårutigt klinkergolv med behaglig golvvärme. dimbara spotlights Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt tak- och handdusch.

GÄST-WC
Grått klinkergolv och målade väggar. Toalett, handfat och spegelskåp.

FÖRRÅD
Till bostaden hör två källarförråd, ett lite mindre och ett större. Ett av föreningens garage nyttjas även gemensamt som cykel/barnvagnsförråd.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.