Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Stafettgatan 4B, Lunden

Ljus och fin genomgångstvåa i populära Lunden

Visning söndag 13:e december. Högt upp, fint skick och gott om förvaringsutrymme. Ledig p-plats att hyra precis utanför. Komplett utrustad med både diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten. Bra planlösning med rymliga rum där köket rymmer matplats för 6 personer.

Det fräscha badrummet och det stilrena köket ger lägenheten en modern känsla. Föreningens gemensamma takterrass ligger två trappor upp i samma uppgång som bostaden.

Här bor man i ett avskilt och lugnt läge med närhet till natur, stad och flera bekvämligheter.

Trevlig förening med gemensam takterrass, bastu med dusch samt fina uteplatser. Motionscentralen Skatås ligger på gångavstånd och alldeles i närheten har ni Danska vägen och Olskrokstorget med affärer och bekvämligheter. Här finns dessutom goda kommunikationer som tar er smidigt in till staden på bara några minuter.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55.5 kvm

 • Avgift

  3 662 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Gemensam takterrass
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vindsförråd och mindre källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  1202B (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 662 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg. En obligatorisk avgift på 230 kr tillkommer för kabel-TV och bredband.
  Ingår ej i avgiften: Städavgift 100kr/månad.
 • Andel i föreningen

  5.56%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 700 kr/år
 • Försäkring

  1 944 kr/år
 • Övrigt

  1 200 kr/år
 • Totalt

  6 844 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på information från säljaren. Försäkringsbolag Länssförsäkringar. 100 kr/månad under övrigt avser städavgift för trappuppgång.

Energi

 • Energideklaration

  2012-05-10
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med ljust klinkergolv, vitmålade väggar, inbyggda garderober och infällda spotlights i taket. Här finns plats för avhängning och förvaring.

BADRUM
Det fräscha badrummet har grått klinkergolv med golvvärme och vita kakelväggar. Utrustningen består av handdukstork, tvättmaskin, toalett, handfat med kommod, badrumsskåp och dusch med duschväggar i glas.

KÖK
Lägenhetens snygga kök har valnötsgolv och en grårandig fondvägg. Köksskåp i vitt, bänkar i trä samt vitt kakel över arbetsytorna. Tre fönster ger ett härligt ljusinsläpp och från fönstren ser man bort mot Överåsvallen Köket är utrustat med diskmaskin, mikrovågsugn, kyl/frys i rostfritt, fläkt, spishäll, ugn samt ledbelysning under överskåpen. Här finns gott om plats för förvaring och plats för många gäster vid matbordet. 

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum har fint valnötsgolv, höga golvlister, vitmålade väggar och fönsterparti med eftermiddagssol. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och annat möblemang.

SOVRUM
Det mysiga sovrummet har valnötsgolv, vitmålade väggar, en stor skjutdörrsgarderob och två platsbyggda rymliga garderober. I det här rummet finns plats för en dubbelsäng.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stafettgatan 4 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus om fyra våningar med totalt 24 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Stafettgatan 4A-C. 2019 blev föreningen certifierade med stämpeln SBC godkänd, ett kvitto på en välskött förening. Föreningen har även en låg energiförbrukning. 

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:5. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
https://stafettgatan4.bostadsratterna.se

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska och tekniska förvaltningen. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en inglasad takterrass samt en gemensam gård med pergola, utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med två nya tvättmaskiner (Miele), en torktumlare samt ett stort torkrum. Utöver detta har föreningen en nyrenoverad bastu, cykelförråd samt en skänk- och byteshörna.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
En anställd sköter sophantering (in och ut med sopkärl till vägen). Snöskottning, gräsklippning samt underhåll av trädgården sköts av medlemmarna enligt rullande schema, vilket för närvarande är var 3:e vecka per uppgång. Skottning trappor och väg ut till parkering skottar de som har parkering. Trappstädning sköts för närvarande av anställd, vilket man som medlem för närvarande betalar 100 kr/månad för. 

PARKERING
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser (plus 2 som förfogas från april till och med oktober) som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 400 kronor i månaden och i dagsläget finns det en ledig plats (2020-11-30). I övrigt råder det fri parkering i vissa delar av området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband kostar för närvarande 230 kr/månad och är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften. Routern tillhör lägenheten.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens försäkring ingår även bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för alla medlemmar. 

EXEMPEL PÅ UTFÖRDA RENOVERINGAR/ UNDERHÅLL
1991 Genomfördes ett stambyte.
2008 Målades fasad och fönster på södersidan.
2012 Lades taket om, målades fönster samt gjordes en inglasning av föreningens takterrass. Under samma år renoverades tvättstugan.
2013/2014 Genomfördes en brand- och stöldinspektion med vidtagande åtgärder.
2014 Genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat, dränerades gårdssidan samt byttes fjärrvärmepanna och termostater till samtliga element. Under samma år målades grunden, lagades delar av fasaden, renoverades källarfönster samt installerades nya entrédörrar, gårdsdörrar och en säkerhetsdörr till cykelrummet. Takterrassen målades och fick ny belysning, nya lampor köptes in till entrébelysningen och nytt bastuaggregat installerades. En ny uteplats byggdes även på gården och nya utemöbler köptes in till både gårds- och framsidan.
2015 Renoverades och byttes vissa delar av föreningens portkodssystem samt renoverades toaletten vid tvättstugan där man också kontrollerade avloppet. Under samma år kontrollerades samt byttes kranar i tvättstugan, byttes filter i torkrum, genomfördes underhållsarbeten av entrédörrarna samt monterades fönsterlås i källaren. Andra underhållsarbeten som utfördes under året var byte av belysning till LED och rörelsevakt på vinden, genomgång samt byte av trasiga element, kontroll av parkeringsstolpar, tvättning och målning av soprummen, spackling och målning av källaren samt uppsättning av staket på gården och vid Stafettgatan 4C.
2016 Målades trapphusen och entréerna samt renoverades duschutrymmet i källaren.
2017 Installerades nya lampor med LED och rörelsevakt i trappuppgångarna. Samma år renoverades bastun. 
2018 Diverse arbeten, se utförlig beskrivning sida 2 i årsredovisning 2018.
2019 Dränerades framsidan och i samband med det byggdes ny mur, sattes häck samt lades ny gång med natursten. Pergola byggdes med stensättning under. Nya entrétak över alla ingångar.

2020 Lagt plattor intill fasaden samt satt upp cykelställ vid A-ingången. Föreningen har även planterat häck samt nya växter vid pergolan. OVK godkänd.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Ny energideklaration ska göras våren 2021. Fönster renoveras löpande. Inga större renoveringar är planerade i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och en låg belåning om ca 4 770 kr/kvm. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.