Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Paradisgatan 29 E, Masthugget

Ljus landshövdingeetta granne med Slottsskogen

Genomgående landshövdingeetta, möjlig tvåa med tidstypiska inslag som djupa fönsterbänkar, takrosett, klädkammare och skafferi. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som harmoniserar med de vitoljade furugolven och gör det enkelt att inreda snyggt. Det hemtrevliga köket har utsikt mot en grönskande innergård och har köksinredning som bjuder på gott om förvaringsutrymmen. Här finns även plats för ett matbord för fyra personer. Vardagsrummet bjuder på utsikt mot Slottsskogen och rymmer både soffa, klädförvaring och en bredare säng.
Här bor du granne med Slottsskogen i ett lugnt område i Gamla Masthugget där gatorna kantas av vackra landshövdingehus.
Lägenheten ligger på en populär adress i en välskött förening med goda kommunikationer till stadens alla hörn.
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Promenadavstånd till såväl Linnéstaden som till Majorna och buss 60 tar dig snabbt in till centrum.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  32 kvm

 • Avgift

  2 280 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1/3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  32 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde. Enligt lägenhetsregistret är boarea 30.3 kvm. Bostaden är registrerad som 1 rok enligt bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1/3
 • Byggår

  1931
 • Förråd

  Källarförråd och Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Bredband via Bahnhof. 100 MB ingår i månadsavgiften
 • Lägenhetsnummer

  139 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 280 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Bredband
 • Andel i föreningen

  0.30826%
 • Andelstal avgift

  0.30826%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 000 kr/år
 • Försäkring

  1 400 kr/år
 • Totalt

  3 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Försäkringen via Länsförsäkringar. Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2011-10-28
 • Energiprestanda

  148 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf HSB Brf Betel är en välskött förening som byggdes med syftet att erbjuda ljusa välplanerade lägenheter åt Masthuggets arbetarfamiljer. Idag bor här allt från studenter till barnfamiljer och ett sjuttiotal av lägenheterna har slagits ihop för att bilda större lägenheter. Husen är byggda runt två grönskande innergårdar och gränsar mot Slottsskogens norra del.

Det är en äkta bostadsrättsförening med 220 lägenheter, 9 lokaler och 12 parkeringsplatser. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Paradisgatan 25, 27 och 29.

FASTIGHETEN
Stigberget 28:7. Fastigheten uppfördes 1931 och samma år bildades föreningen. Man äger marken, vilket är en positiv ekonomisk faktor.

HEMSIDA
Föreningen har en informativ hemsida. Besök gärna: http://brfbetel.se/

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har mysiga gårdar med rabatter, gräsmattor, utemöbler, grill och lekplats. Dessutom finns samlingslokal, gästlägenhet, hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum, sopsortering samt en stor gemensam tvättstuga med flera bokningsbara tvättparker samt två tvättmaskiner som är obokningsbara och kan användas i mån av tid.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningen medlemmar, men föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år.

PARKERING
Det finns tolv parkeringsplatser varav nio disponeras av föreningens medlemmar. Parkeringsplatserna lottas ut en gång om året och kostar ca 600 kr/månad.

Adresserna Paradisgatan 25, 27 och 29 är berättigade till boendeparkering inom område ”V”. Se mer på www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även tvåtimmars gratisparkering och avgiftsparkering i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Alla lägenheter har bredband 100/100 Mbit från Bahnhof. Detta kostar 100 kr/mån och är obligatoriskt. Se mer hemsida: http://brfbetel.se/bredbandsguide

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljare, cirka 1190 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL
Under 1980-talet byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
Ca 1998 byttes tak.
2004 Installerades ny maskinpark i tvättstuga. Samma år renoverades gården på Paradisgatan 27-29.
2006 Byttes termostater till element.
2007 Sågs tak över och grund dränerades på Paradisgatan 25.
2007-2008 Renoverades samtliga fasader och fönster.
2008 Renoverades entrétak.
2010-2013 Renoverades de flesta trapphusen.
Ca 2011/2012 Målades fasad om.

Ca 2012 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2014-2015 Byggdes etagelägenheter av råvindsyta och nya tvättmaskiner installerades.
2015 Utfördes tvättning och målning av 27:ans sockel och marken vid infarten dränerades. Samma år införskaffades ny tvättmaskin och torktumlare, nytt cykelrum iordningställdes och tilläggsisolering på 25 A-H:s bottenplan utfördes.
2016 Byttes vissa fönster enligt underhållsplan, dränering utfördes vid förråden på 27:an och renovering av brunn och golv i förråden Isidor och Valdemar (återvinningsrum och trädgårdsförråd).

2017 Spolades stammar på Paradisgatan 29 och värmepump byttes ut.

2018 Målning och byte av fönster samt fasadtvätt på delar av huset. Stammar spolades på Paradisgatan 27.

2019 Renovering av förträdgårdar, Paradisgatan 25, nya elcentraler och inkommande el, installation av laddboxar för elbilar, fönsterbyten enligt underhållsplan.

EXEMPEL KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018 och 2047.

Föreningen kommer inom kort påbörja omdragningar av elen. Projektet kommer att delas in i flera etapper och avslutas inom några år. Även spolning av stammar utförs i etapper. Vidare planerar föreningen att under de närmsta åren dränera vid 25:an samt att renovera förträdgårdarna. Framöver planeras även underhåll och eventuell renovering av badrumsstammar. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

BALKONGPLANER

Föreningen undersöker just nu möjligheten att bygga balkonger och en balkonggrupp har bildats. Detta är än så länge i tidigt skede, se: http://brfbetel.se/balkonger-i-betel

EKONOMI
Föreningen har för närvarade inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En 
halvtrappa upp välkomnas du in i hallen som har ett vitoljat furugolv och ljust målade väggar. Det finns plats för avhängning på krokar samt förvaring i en klädkammare.

VARDAGSRUM
Bostadens ljusa vardagsrum har samma fina golv som hallen och smyckas av tidstypiska detaljer som diskret takrosett och ett stort fönsterparti med en djup fönsternisch. Rummet har en härlig utsikt direkt mot Slottskogen.Väggarna är målade i en beige färg och här finns plats att möblera med både soffa, hyllor och bredare säng. Det finns också utrymme för en dubbelgarderob.

KÖK
Till vänster om hallen ligger bostadens trivsamma kök med samma golv som i övriga bostaden och ljust grå väggar. Det är gott om förvaring och köksinredningen målades i en grå ton 2018. Här finns även ett tidstypiskt inbyggt skafferi och ovan den vita bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spis, (ny 2020), ugn, (ny 2020) samt fläkt. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer. Fönstret med djup fönsterbräda i trä bjuder på utsikt över den trivsamma innergården.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som är halvkaklat i vitt och med våtrumsmatta målad i grått. Här finns toalett, handfat med spegel samt en dusch.

Område

Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången.

Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer. Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.