Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Andra Långgatan 11, Linnéstaden

Topprenoverad cityetta med låg avgift.

Byggnad från 1892 som totalrenoverats 2014. Låg avgift, HTH-kök med diskmaskin samt badrum med tvättpelare och golvvärme. Takhöjd om cirka 2,8 m och öppen planlösning. Fastighet med hiss och direkt utanför porten väntar Linnéstadens rika utbud av nöjen och service.

En helrenoverad cityetta av högsta klass som byggdes i samband med att fastigheten renoverades 2014. Optimalt planerad med en genomtänkt och öppen arkitektur. Finstämd mix av gammalt och nytt med moderna material, en takhöjd om cirka 2,8 meter samt höga fönster med djupa nischer från byggåret. Genomgående vita väggar och en stilren ekparkett som ger en neutral bas att inreda efter. Stort och fullutrustat HTH-kök med rostfria vitvaror från Cylinda och Siemens. Därtill ett helkaklat badrum med behaglig golvvärme samt praktisk tvättpelare. En topplägenhet med låg avgift, utmärkta kommunikationer, gångavstånd till Slottsskogen samt hela Linnéstadens utbud utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  26.2 kvm

 • Avgift

  1 750 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  26.2 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1892/2014
  Fastighet 1892/Lägenhet 2014
 • Förråd

  Till bostaden hör ett förråd som är beläget på gården
 • TV/Bredband

  Valfri tjänsteleverantör avseende TV och bredband via Telia Öppen fiber
 • Lägenhetsnummer

  1202 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  1 750 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  4.860%
 • Andelstal avgift

  4.860%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  3 900 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2018-08-23
 • Energiprestanda

  127 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planskiss

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stig in i en välbevarad fastighet från 1892 och ta hissen eller trapporna bekvämt upp till tredje våningen. Väl uppe välkomnas du till en optimalt planerad enrummare som byggdes under 2014. Här bjuds på en finstämd mix av gammalt och nytt och hela lägenheten är i toppskick med noggrant utvalda material. Vita väggar och en stilfull ekparkett sätter ton för detta hem och en takhöjd om cirka 2,8 meter skapar en luftig känsla. Arkitekturen är mycket genomtänkt med ordentligt utformade rum och en öppen planlösning mellan kök och allrum skapar en social samvaro.

HALL
Redan här gör sig den tilltagna takhöjden påmind och här erbjuds plats för avhängning samt förvaring i städskåp och två garderober.

KÖK
Ett modernt och påkostat kök från HTH med släta fronter i vitt som matchas fint med en bänkskiva i grå laminat samt ett vitt kakel. Rostfria vitvaror från Cylinda ger ett enhetligt intryck och här inryms en kombinerad kyl och frys, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn en inbyggd micro samt från Siemens (2020) en integrerad diskmaskin. Ett högt fönster med djup nisch har bevarats från byggåret och här kan ni blicka ut över Andra Långgatan. Intill ryms en matplats för 4 personer.

ALLRUM
Ett härligt sällskapsrum som lämpar sig utmärkt för mysiga hemmakvällar och trevliga middagar med köket nära tillhands. Ett högt fönster med djup nisch släpper in rikligt med ljus och tillsammans med sobra ytskikt och en tilltagen takhöjd skapas en härlig rymd. Rummet kan inredas med en soffa samt sovplats och här finns en inbyggd garderob till förvaring. För den som önskar går det även fint att bygga ett sovloft, något som tidigare fanns i denna lägenhet.

BADRUM
Ett stort badrum med praktisk design och tidlösa material. Här finner ni god komfort i en tvättpelare från Cylinda och bekvämligheter som golvvärme. På golvet ligger ett mörkgrått klinker och väggarna är klädda i ett vitt kakel. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch med vikbar glasvägg. I taket sitter infällda spotlights för stämningsfull belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Andra Långgatan 11 är en äkta förening bestående av fyravåningshus med totalt 15 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2013 och förvärvade fastigheten under 2014. Adress i föreningen är Andra Långgatan 11.

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 9:14. Fastigheten bebyggdes 1892. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Bredablick Förvaltning i Sverige AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen anlitar idag Amhult Entreprenad som sköter trappstäd, lättare underhåll och felanmälan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en gemensam innergård. På gården finns ett separat hus som uppfördes 2014 där man hittar sitt förråd.

Samtliga lägenheter utrustades med tvättmaskin och torktumlare vid byggnationen 2014 och därav har föreningen ingen gemensam tvättstuga.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningen medlemmar, men föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser på gården. En parkeringsplats kostar cirka 1000 kronor i månaden. I nuläget är alla parkeringsplatser upptagna.

Adressen Andra långgatan 11 är inte berättigad till boendeparkering. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Telia Öppen fiber finns i fastigheten där varje enskild medlem får teckna avtal för tv och bredband med valfri tjänsteleverantör.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften delas lika mellan köpare och säljare, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021. 

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
I samband med övertagandet av fastigheten lät entreprenören totalrenovera stora delar av huset och tvätta den K-märkta fasaden. Under 2013/2014 installerades hiss, alla vatten- och avloppsstammar renoverades, liksom elledningar, radiatorer och ytterdörrar.

2018 Energideklarerades fastigheten, genomfördes en OVK-besiktning av hyreslokalen samt utfördes underhållsarbeten av dagvattenbrunnar med tömning. Under året tvättades också träplank samt trädetaljer på gården och porten målades om.

2019 Uppgrävning av befintlig asfalt samt justering av ytan innan asfaltsbeläggning, asfaltering av innergård samt dränering.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades av Sustend 2018 och man planerar att måla taket under 2021. Huset bedöms vara i mycket gott skick och man räknar inte med något större renoveringsbehov under de närmaste åren.

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiftshöjning kan ske längre fram. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.